Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”.
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
Decizia profesionala de a deveni si suportul oamenilor de business, de a veni in sprijinul lor cu procese de reinvatare, implementare si dezvoltare prin coaching, a cuprins si-mi cuprinde in continuare cu incredere dorinta de a sustine liderul de astazi, si de astazi inainte, in a-si asuma, cu responsabilitate si transparenta, impactul si influenta pe care le aduce prin prezenta si contributia personala si profesionala.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-04-23
Robert Hogan, PhD, fondatorul si presendintele Hogan Assessments, afirma ca: ”Un leader smerit genereaza implicare”.  Asadar, este nevoie de o persoana smerita pentru a construi si mentine o echipa performanta.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-04-23
Stim ca esti stresat la serviciu. Stim ca ai oameni in echipa care sunt stresati si stim ca stresul este de fapt cauza principala a multora dintre afectiunile de santate cu care ne confruntam cu totii in 2024.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-04-25
Conform prevederilor Hotararii nr. 970/2023, companiile au avut termen pana la data de 17 aprilie 2024 sa implementeze metodologia privind prevenirea si combaterea hartuirii. Daca ai ratat insa acest termen, ar trebui sa faci toate demersurile necesare cat mai curand.
Pus la dispozitie de BIA, 2024-04-25
"Nu se potriveste culturii companiei si am decis sa intrerupem colaborarea!" E una dintre concluziile frecvente in evaluarea unui angajat dupa perioada de proba sau chiar mai devreme. Dar cum poti evita aceasta situatie, care este costisitoare din punct de vedere financiar, dar si ca timp si imagine pentru companie?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Pe langa atingerea obiectivelor, noi credem ca exista si alte aspecte ale performantei ce trebuie valorificate. Spre exemplu, evaluarea competentelor, care implica analiza abilitatilor, aptitudinilor, comportamentelor si capacitatilor angajatilor in contextul muncii lor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Ai observat ca feedback-ul declanseaza in noi emotii puternice si sentimentul de a fi judecat? Este normal, pentru ca, de cele mai multe ori, vine din partea unei autoritati, iar acest lucru induce teama. Pentru a depasi aceasta bariera, iata cateva lucruri pe care le poti face, sa sporesti performanta angajatilor, prin feedback.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Setarea prioritatilor reprezinta pentru liderii de HR un proces extrem de important, de care depinde atat succesul departamentului de HR, cat si al intregii organizatii. Un sondaj Gartner a venit in intampinarea provocarilor cu care se confrunta HR managerii si a realizat un top 5 actiuni de intreprins in 2024. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Bunastarea unei organizatii depinde in mare parte si de cat de eficient si bine pus la punct este procesul de salarizare. Externalizarea acestui proces vine la pachet cu o multime de beneficii precum economie de timp si resurse, expertiza, consultanta permanenta si o gestionare eficienta a resurselor umane.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Respectarea reglementarilor in vigoare reprezinta una dintre conditiile esentiale pentru orice organizatie de succes, iar o modificare legislativa de impact este si cea referitoare la concediile medicale. Incepand cu luna aprilie, noi tipuri de concedii medicale figureaza pe lista exceptarilor de la plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate (CASS).
​Ajuta-ti echipa sa “moara” pentru a se revitaliza!
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-03-28
Schimbarea este singura constanta in viata - stim asta, suntem de acord, aprobam si dam din cap, insa, atunci cand apare, de cele mai multe ori omitem sa o aducem ca proces de tranzitie!
 
Care sunt momentele de schimbare ce au nevoie sa fie adresate punctual si in mod dedicat in dinamica de viata a unei organizatii, indiferent de marimea ei? Cele legate de identitatea echipei:
 
*plecarea unui membru din echipa
*venirea unui nou membru in echipa
*schimbarea liderului
*schimbarea rolurilor in echipa
*evenimente externe care impacteaza directia, modul de operare sau scopul pentru care echipa respectiva exista
*fuziuni
*noi obiective, noi repere de performanta
*noi produse generate de catre colectiv
*orice schimbare care impacteaza cine este echipa
 
Ce se intampla in astfel de momente?
Moare o echipa si alta se naste!
 
Dur?
Probabil, dar nu este mai putin adevarat! Chiar si in situatiile in care reformularea aduce entuziasm si stare de bine.
 
Orice schimbare din categoria celor enumerate mai sus genereaza atat o noua dinamica de relationare, cat si necesitatea de a adresa noua identitate a sistemului lucrativ. Sigur, uneori exista proceduri si evenimente de training din categoria onboarding, care au drept scop organizarea optima a echipei, si ma bucur ca ele exista insa nu este suficient sa luam in calcul doar “a face”, “a fi”-ul identitar al echipei este prioritatea zero, sistemul si nivelul acestuia de vitalitate “face” rezultatele dorite.
 
Este o etapa care are nevoie sa fie procesata, constientizata si acceptata cu maturitate emotionala, generand in mod firesc spatiu pentru integrarea schimbarii. Iar asta seamana cu o etapa de final de viata, ca un final natural al dinamicii existente pana la acel moment si tranzitia catre urmatorul nivel de maturitate.
 
Ce se intampla cand aceste tipuri de schimbari nu sunt adresate?
“Ce nu exprimi te stapaneste!”
Sigur, nu toti vor fi afectati in acelasi mod sau cu aceeasi intensitate, insa dinamica sistemului va “exprima” rezistenta la schimbare prin cel putin una din disfunctiile de mai jos:
  • Lipsa increderii
  • Comunicare defectuoasa
  • Agresivitate
  • Lipsa sigurantei psihologice
  • Lipsa colaborarii
  • Conflicte de putere
  • Conflict intre generatii
  • Neasumarea responsabilitatilor
  • Neasumarea rezultatelor agreate
  • Bullying -ul
  • Personaje rockstars
  • Absenta sinergiei
  • Conflictele tacite
  • Divizare in “bisericute”
  • Retentie de personal scazuta
  • Lipsa angajament
  • Dezinteres
  • Lipsa toleranta
  • Absenta creativitatii
  • Absenta initiativelor inovatoare
  • Lipsa compasiunii
  • Lipsa de armonie intre lider si echipa
“Sigur, dar noi am discutat asta in echipa!” aud asta in interventiile de team coaching si de cele mai multe ori asta inseamna un cadru de instiintare, mai putin sau deloc un dialog deschis care permite vulnerabilitatea momentului, cadru condus tot de catre o persoana desemnata din interior, team leader/ manager sau reprezentant HR. Din nou, o etapa insuficienta, pentru ca si ei sunt parte din sistem, si ei au nevoie sa-si exprime trairile schimbarii in curs. Repozitionarea identitara are nevoie de sustinerea unui suport profesionist extern, neafectat de dinamica schimbarii!
 
Nivelul de constientizare atins prin interventiile dedicate acestor momente permite mai departe spatiu pentru gestionarea de sine sanatoasa a fiecarui membru, genereaza noi resurse si parghii pentru siguranta psihologica, gestionarea emotionala sanatoasa la nivel de sistem, cresterea calitatii relatiilor, a comunicarii, a colaborarii pentru noua identitate a echipei.
 
Sper ca mesajul meu de astazi sa fie util celor care se confrunta cu cel putin o parte din disfunctiile regasite si de mine in experientele avute alaturi de echipe si isi doresc sa stinga costurile pe care acestea le aduc. Inca o data, nu sunt conversatii “usoare” si nu recomand ca ele sa fie sustinute de catre cineva din intern.

Vezi toate articolele scrise de Leadership Identity ON

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate