Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2018-06-27
Pe 23 mai am gazduit si co-livrat un program de devoltare executiva in Bucuresti, primul dintr-o serie de programe pe care intentionam sa le facem impreuna cu specialisti de la scoli de business renumite menite sa adreseze misiunea noastra: "Sprijinim companiile sa isi traiasca valorile". Cateva dintre lectiile cheie discutate in cadrul programului pot fi parcurse in articolul nostru.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2018-06-27
Exista putine lucruri mai deranjante decat atunci cand realizam ca un angajat in care am investit timp si resurse se dovedeste a fi nepotrivit. Odata cu necesitatea de a incepe din nou procesul de recrutare si de a gasi un inlocuitor, poate fi un cost dificil de recuperat. Desi aceasta suma variaza in functie de rol si industrie, studiile de-a lungul anilor estimeaza ca angajarea unei persoane gresite poate costa o afacere de 3 ori salariul anual al acelui angajat.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2018-06-27
Salarizarea este un proces foarte complicat, care da batai de cap specialistilor de HR din majoritatea companiilor, indiferent de dimensiunea lor. Schimbarile legislative, neconcordantele de pontaj sau orele suplimentare sunt doar cateva dintre problemele care ii determina pe profesionistii de la resurse umane sa consume mult timp si nervi luna de luna, pentru a rezolva aceasta activitate complexa.
Pus la dispozitie de Aron Emil TATARU, 2018-06-27
Un studiu publicat in noiembrie 2016, realizat de Accenture si BI Norwegian Business School, pe un esantion de 1770 de manageri din 14 tari, releva faptul ca managerii, de toate nivelurile, petrec 54% din timpul lor efectuand sarcini administrative cu valoare redusa: coordonarea programului subordonatilor, scrierea sau citirea de rapoarte de rutina.
Pus la dispozitie de AcademiadeHR.ro, 2018-06-27
Se spune despre managerul direct ca este una dintre cele mai importante cauze ale fluctuatiei de personal, si pe buna dreptate acest motiv apare sistematic in topul motivelor in studiile de specialitate: oamenii parasesc manageri. De ce?
Pus la dispozitie de Signal Iduna, 2018-06-27
Fiecare anotimp are propriile provocari in ceea ce priveste mentinerea unei stari de sanatate optime, iar starea de bine venita odata cu vremea calda si perioada de concediu contribuie la luarea deciziilor optime in favoarea sanatatii.
Pus la dispozitie de Mirela Tanase, 2018-06-28
Traim intr-o dinamica accentuata de provocarile economice si de viteza de propagare a informatiei prin intermediul tehnologiei, motiv pentru care adaptarea nu mai este de ceva vreme o conditie de supravietuire.
Pus la dispozitie de Ioan Dumitrascu & Andreea Cazacu, 2018-06-29
Posibilitatea compensarii zilelor de concediu neefectuate a aparut in dreptul intern in urma transpunerii Directivei 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru ("Directiva") care stipuleaza la art. 7 alin. (2) faptul ca perioada minima de concediu anual platit poate fi înlocuita cu o indemnizatie financiara doar in cazul in care relatia de munca inceteaza.
Home | Vorbitori | Detalii sesiuni


Provocarile HR-ului: retentia angajatilor si sanatatea la locul de munca
 
Marti, 11 noiembrie 2014, a avut loc ultima Intalnire HR Partner din acest an, in cadrul careia am gasit solutii, alaturi de invitatii nostri, pentru doua dintre provocarile HR-ului: retentia angajatilor si sanatatea la locul de munca.  

In prima parte a intalnirii, Melania Mirea de la BCR Pensii ne-a prezentat o solutie optima pentru motivarea angajatilor si eficientizarea costurilor companiei: pensia facultativa. Am continuat apoi cu Daniela Chiritescu, care ne-a impartasit din experienta UCMS Group Romania in ceea ce priveste gestionarea certificatelor de concediu medical. In a treia sesiune a Intalnirii HR Partner, Florentina Scarlat de la Signal Iduna a discutat despre un element nelipsit din pachetul extrasalarial al unui angajat: beneficiile medicale. 
 

Agenda evenimentului

8.30 - 9.00  Inregistrarea participantilor

9.00 - 10.00  Sesiunea 1: Retentia angajatilor - strategie de business pe termen lung
  • Melania Mirea - Director Executiv si Membru Directorat, BCR PENSII
10.00 - 10.30 Pauza de cafea

10.30 - 11.30  Sesiunea 2: Gestionarea certificatelor de concediu medical: provocari, solutii si recomandari

11:30 - 12:00 Pauza de cafea

12:00 - 13:00 Sesiunea 3: Sanatatea, ca beneficiu
 
Cand si unde 

Evenimentul a avut loc marti, 11 noiembrie 2014, intre orele 8.30-13.00, la sediul HR Club din Str. Popa Rusu, nr. 16A, et.1, Sector 2, Bucuresti. Vezi harta aici


Participanti

La eveniment, au fost prezenti peste 50 de participanti din companii precum HP, Banca Romaneasca, SAP Romania, Kaufland, DB Schenker Rail Romania, 3M Romania, Romanian Software, Bergerat Monnoyeur etc. 


Eveniment organizat impreuna cu

 

Galerie foto
 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate