Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2018-06-27
Pe 23 mai am gazduit si co-livrat un program de devoltare executiva in Bucuresti, primul dintr-o serie de programe pe care intentionam sa le facem impreuna cu specialisti de la scoli de business renumite menite sa adreseze misiunea noastra: "Sprijinim companiile sa isi traiasca valorile". Cateva dintre lectiile cheie discutate in cadrul programului pot fi parcurse in articolul nostru.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2018-06-27
Exista putine lucruri mai deranjante decat atunci cand realizam ca un angajat in care am investit timp si resurse se dovedeste a fi nepotrivit. Odata cu necesitatea de a incepe din nou procesul de recrutare si de a gasi un inlocuitor, poate fi un cost dificil de recuperat. Desi aceasta suma variaza in functie de rol si industrie, studiile de-a lungul anilor estimeaza ca angajarea unei persoane gresite poate costa o afacere de 3 ori salariul anual al acelui angajat.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2018-06-27
Salarizarea este un proces foarte complicat, care da batai de cap specialistilor de HR din majoritatea companiilor, indiferent de dimensiunea lor. Schimbarile legislative, neconcordantele de pontaj sau orele suplimentare sunt doar cateva dintre problemele care ii determina pe profesionistii de la resurse umane sa consume mult timp si nervi luna de luna, pentru a rezolva aceasta activitate complexa.
Pus la dispozitie de Aron Emil TATARU, 2018-06-27
Un studiu publicat in noiembrie 2016, realizat de Accenture si BI Norwegian Business School, pe un esantion de 1770 de manageri din 14 tari, releva faptul ca managerii, de toate nivelurile, petrec 54% din timpul lor efectuand sarcini administrative cu valoare redusa: coordonarea programului subordonatilor, scrierea sau citirea de rapoarte de rutina.
Pus la dispozitie de AcademiadeHR.ro, 2018-06-27
Se spune despre managerul direct ca este una dintre cele mai importante cauze ale fluctuatiei de personal, si pe buna dreptate acest motiv apare sistematic in topul motivelor in studiile de specialitate: oamenii parasesc manageri. De ce?
Pus la dispozitie de Signal Iduna, 2018-06-27
Fiecare anotimp are propriile provocari in ceea ce priveste mentinerea unei stari de sanatate optime, iar starea de bine venita odata cu vremea calda si perioada de concediu contribuie la luarea deciziilor optime in favoarea sanatatii.
Pus la dispozitie de Mirela Tanase, 2018-06-28
Traim intr-o dinamica accentuata de provocarile economice si de viteza de propagare a informatiei prin intermediul tehnologiei, motiv pentru care adaptarea nu mai este de ceva vreme o conditie de supravietuire.
Pus la dispozitie de Ioan Dumitrascu & Andreea Cazacu, 2018-06-29
Posibilitatea compensarii zilelor de concediu neefectuate a aparut in dreptul intern in urma transpunerii Directivei 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru ("Directiva") care stipuleaza la art. 7 alin. (2) faptul ca perioada minima de concediu anual platit poate fi înlocuita cu o indemnizatie financiara doar in cazul in care relatia de munca inceteaza.
Home | Vorbitori | Detalii sesiuni


Motivarea angajatilor prin beneficii extrasalariale

Ingeniozitatea departamentelor de resurse umane a fost pusa la incercare de perioada de crestere si de accentuare a concurentei dintre companii, atragerea celor mai buni angajati si loializarea acestora fiind o reala provocare pentru multe dintre organizatiile din Romania. Ultimii ani au fost marcati insa de reducerea bugetelor si, in consecinta, si de reasezarea ofertelor financiare pentru salariati. In acest context, ce instrumente mai are la dispozitie departamentul de resurse umane pentru a gasi, retine si motiva oamenii potriviti pentru organizatie?

Joi, 15 noiembrie, ne-am intalnit cu profesionistii de resurse umane pentru a discuta despre beneficiile extrasalariale si avantajele folosirii acestora, de la asigurari de viata, sanatate si accidente la tichete de masa, vacante si cresa, de la asigurari medicale la programe integrate de sport si activitati pentru timpul liber.


Agenda evenimentului

8.30 – 9.00  Inregistrarea participantilor

9.00 - 10.00  Sesiunea 1: Instrumente de motivare pentru cresterea performantei companiei
  • Jean Istasse - Director General, Sodexo Solutii pentru Motivare Romania

10.00 – 10.20  Pauza de cafea

10.20 – 11.20  Sesiunea 2: Beneficii extrasalariale - asigurari

11.20 – 11.40  Pauza de cafea

11.40 – 12.40  Sesiunea 3: Beneficii extrasalariale - abonamente medicale

  • Fady Chreih – Director Executiv, Reteaua privata de sanatate REGINA MARIA
12.40 - 13.00 Pauza de cafea

13.00 - 13.30 Sesiunea 4: Beneficiile non-financiare – Tu stii cum sa iti motivezi angajatii?
Participanti

La acest eveniment au participat 54 de profesionisti de resurse umane, provenind din companii precum Romstal Imex, Vodafone, IBM Romania, Coca-Cola HBC, Softwin, Cetelem, BRD Groupe Societe Generale. In urma sondajului de satisfactie trimis participantilor, utilitatea evenimentului a fost evaluata cu note de 4 si 5 in proportie de 94%, in timp ce logistica a fost apreciata cu aceleasi note in proportie de 100%. Notele au fost acordate pe o scara de la 1 la 5, unde 1 = nesatisfacator, iar 5 = excelent. Aceste procente reflecta raspunsurile a 18 de respondenti din totalul de 54 de participanti.Eveniment organizat impreuna cu

Galerie foto
 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate