Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Equatorial, 2019-02-25
​V-ati propus sa contribuiti proactiv la maturizarea functiunii de HR din companiile in care lucrati? Sunteti practician in Resurse umane si vreti sa va extindeti portofoliul de competente si instrumente de lucru alaturi de o noua certificare ANC? Inscrieti-va ACUM la cursul GRATUIT cu certificare ANC “Manager de Resurse Umane”, realizat de Equatorial in cadrul proiectului “INTRAPRENOR – abilitatile manageriale ale secolului XXI”.
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-02-26
In urmatoarele luni, va vom prezenta o serie de articole continand 10 moduri prin care poti deveni un negociator abil. Aceste metode sunt accesibile oricarui negociator aflat in impas, care are nevoie rapid de inspiratie pentru a avansa in negociere. Astazi, cazul #1.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, Managing Partner K.M.Tust & Partners, 2019-02-26
Intocmai ca majoritatea dietelor, programele de team-building genereaza euforie pe termen scurt, fara a avea insa avantaje dovedite pe termen lung. Descopera motivele pentru care multe din aceste programe esueaza in a-si atinge obiectivele in articolul nostru. 
Pus la dispozitie de BIA, 2019-02-26
Chiar daca pentru neinitiati pare o activitate repetitiva si plictisitoare, procesul de payroll are farmecul sau in ochii specialistilor. Sunt multe aspecte care condimenteaza munca profesionistului in salarizare. Ce se intampla insa cand condimentele devin prea intense? 
Pus la dispozitie de Amrop, 2019-02-26
In contextul unui mediu economic turbulent, actionarii si partile interesate, in special tinerii manageri, cer ca organizatiile sa fie dispuse si capabile sa invete. Cercetarile recente nu lasa spatiu de indoiala: pentru a face loc schimbarii intr-un mod eficient liderii trebuie sa puna constant sub semnul intrebarii stilul de management si, mult mai important, sa fie dispusi sa invete constant. 
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2019-02-28
A critical task for leaders is to ensure that their followers are working efficiently toward the organization’s goals. In business, employees whose work is aligned with the organization’s objectives are more productive. So-called “performance management processes” are intended to create alignment between the employee’s work and the organization’s goals.
Pus la dispozitie de FranklinCovey Romania, 2019-02-28
Chiar daca expresia “the front line produces the bottom-line”a intrat in limbajul de afaceri, nu totdeauna ea se reflecta si in decizia de a investi in dezvoltarea managerilor din prima linie. Am observat ca de obicei nivelul investitiei este corelat cu nivelul ierarhic al participantilor. In continuare, vrem sa oferim cateva argumente in favoarea realizarii unei investitii potrivite in dezvoltarea managerilor din primul nivel. 
Pus la dispozitie de Up Romania, 2019-03-06
Stim. Cadourile pentru femei nu sunt niciodata o alegere simpla. Mai ales daca ele iti sunt colege, colaboratoare sau partenere de afaceri. Atente la detalii si campioane ale shopping-ului, par greu de multumit si surprins. Pentru acest 8 Martie, uita de griji si lasa-le chiar pe ele sa-si aleaga cadoul preferat. Cum? Cu tichetele Up Cadou!
 
Pus la dispozitie de Valeriu Voicu, 2019-03-20
Lucrezi in domeniul resurselor umane, in management sau in antreprenoriat? Invata sa te relaxezi si cum sa lucrezi productiv alaturi de echipa ta intr-un mediu detensionat. Joi, 4 aprilie, in intervalul orar 8:30 – 11:30, te invitam la un eveniment de wellness gazduit de Shiseido Spa. 
10 Sfaturi practice pentru negocieri de succes - Episodul 1
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-02-26
In urma cu 40 de ani, Scotwork a pornit in misiunea de a ajuta oamenii sa devina negociatori mai puternici si mai agili. Am analizat mii de ore de negocieri pentru a crea sistemul nostru unic de training in 8 pasi. De atunci, am ajutat peste 200.000 de negociatori sa devina mai increzatori, mai bine pregatiti si sa aiba mai mult succes.
In urmatoarele luni, va vom prezenta o serie de articole continand 10 moduri prin care poti deveni un negociator abil. Aceste metode sunt accesibile oricarui negociator aflat in impas, care are nevoie rapid de inspiratie pentru a avansa in negociere.
 
Sfaturi practice pentru negocieri
Sfaturile noastre abordeaza cateva dintre dilemele cele mai des intalnite in construirea acordurilor. Ele evidentiaza tehnici ultra-testate pe care cei mai abili negociatori la nivel mondial le aplica zilnic. Partea cea mai buna este ca sunt usor de retinut si de aplicat in atmosfera incinsa a negocierii. 
Sunt niste solutii rapide si practice care te pot ajuta sa contracarezi situatii dificile si sa reasezi negocierea pe traiectorie. Totusi, daca vor fi folosite izolat, nu vor oferi garantia unui acord reusit.
 
CAZUL #1: NU, NU, NU
E ca si cum te-ai da cu capul de un zid. Ai refolosit fiecare cuvintel al oponentului tau in negociere, ai incercat din greu sa vezi lumea din punctul lui de vedere, ai tinut cont de toate constrangerile pe care ti le-a prezentat si ai facut propuneri rezonabile una dupa alta. Dar, pentru orice ai solicitat tu, raspunsul a fost un „Nu” hotarat. 
Oponentul tau e hotarat sa transforme negocierea intr-o strada cu sens unic. Deja te incovoi sub atatea respingeri.  Cum ai putea iesi dintr-un asemenea impas?

Scotwork spune...
Ai cateva optiuni. Una este sa-ti intrebi oponentul de ce face asta. Daca ii intelegi motivele, s-ar putea sa-ti fie mai usor sa gasesti o solutie creativa.  Sau l-ai putea intreba: „Cat de important este ca eu sa-ti fac o concesie aici?” Stiind cat de important este un anumit aspect pentru oponent, te va putea ajuta sa atasezi un pret corespunzator concesiei tale.  
Mai mult decat atat, daca este absolut obligatoriu sa transformi „nu”-ul sau intr-un „da”, ai putea ori sa-l previi asupra consecintelor mentinerii pozitiei sale, ori sa-i oferi o noua concesie pentru a-i inmuia pozitia. Ai putea chiar sa-i pui cea mai buna dintre intrebarile negociatorilor: 

„In ce conditii ai putea sa-mi dai ceea ce-ti cer?”
Daca termenii lui se dovedesc a fi rezonabili, e foarte bine.  Daca nu, cel putin acum esti intr-o pozitie din care poti negocia, mult mai buna decat cea in care ti se spunea simplu „nu, nu, nu”.
Fii cu ochii pe noi, continuam seria sfaturilor in editia urmatoare!

Pentru a explora mai in detaliu principiile si tehnicile noastre de negociere, te invitam sa arunci o privire pe website-ul nostru www.scotwork.ro. Sau, daca preferi sa obtii parerea unui expert Scotwork asupra unei anumite provocari de negociere, te rugam sa ne contactezi.

Vezi toate articolele scrise de Leadder

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate