Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”.
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
Decizia profesionala de a deveni si suportul oamenilor de business, de a veni in sprijinul lor cu procese de reinvatare, implementare si dezvoltare prin coaching, a cuprins si-mi cuprinde in continuare cu incredere dorinta de a sustine liderul de astazi, si de astazi inainte, in a-si asuma, cu responsabilitate si transparenta, impactul si influenta pe care le aduce prin prezenta si contributia personala si profesionala.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-04-23
Robert Hogan, PhD, fondatorul si presendintele Hogan Assessments, afirma ca: ”Un leader smerit genereaza implicare”.  Asadar, este nevoie de o persoana smerita pentru a construi si mentine o echipa performanta.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-04-23
Stim ca esti stresat la serviciu. Stim ca ai oameni in echipa care sunt stresati si stim ca stresul este de fapt cauza principala a multora dintre afectiunile de santate cu care ne confruntam cu totii in 2024.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-04-25
Conform prevederilor Hotararii nr. 970/2023, companiile au avut termen pana la data de 17 aprilie 2024 sa implementeze metodologia privind prevenirea si combaterea hartuirii. Daca ai ratat insa acest termen, ar trebui sa faci toate demersurile necesare cat mai curand.
Pus la dispozitie de BIA, 2024-04-25
"Nu se potriveste culturii companiei si am decis sa intrerupem colaborarea!" E una dintre concluziile frecvente in evaluarea unui angajat dupa perioada de proba sau chiar mai devreme. Dar cum poti evita aceasta situatie, care este costisitoare din punct de vedere financiar, dar si ca timp si imagine pentru companie?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Pe langa atingerea obiectivelor, noi credem ca exista si alte aspecte ale performantei ce trebuie valorificate. Spre exemplu, evaluarea competentelor, care implica analiza abilitatilor, aptitudinilor, comportamentelor si capacitatilor angajatilor in contextul muncii lor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Ai observat ca feedback-ul declanseaza in noi emotii puternice si sentimentul de a fi judecat? Este normal, pentru ca, de cele mai multe ori, vine din partea unei autoritati, iar acest lucru induce teama. Pentru a depasi aceasta bariera, iata cateva lucruri pe care le poti face, sa sporesti performanta angajatilor, prin feedback.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Setarea prioritatilor reprezinta pentru liderii de HR un proces extrem de important, de care depinde atat succesul departamentului de HR, cat si al intregii organizatii. Un sondaj Gartner a venit in intampinarea provocarilor cu care se confrunta HR managerii si a realizat un top 5 actiuni de intreprins in 2024. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Bunastarea unei organizatii depinde in mare parte si de cat de eficient si bine pus la punct este procesul de salarizare. Externalizarea acestui proces vine la pachet cu o multime de beneficii precum economie de timp si resurse, expertiza, consultanta permanenta si o gestionare eficienta a resurselor umane.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Respectarea reglementarilor in vigoare reprezinta una dintre conditiile esentiale pentru orice organizatie de succes, iar o modificare legislativa de impact este si cea referitoare la concediile medicale. Incepand cu luna aprilie, noi tipuri de concedii medicale figureaza pe lista exceptarilor de la plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate (CASS).
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-04-29
55% dintre oamenii de HR se asteapta ca gestionarea cresterii costurilor salariale din cauza inflatiei sa reprezinte cea mai mare provocare de business in 2024. Care sunt cele mai presante provocari legate de candidati? Ce piedici avem in procesul de recrutare? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-04-29
Cum stau lucrurile pe piata muncii in ultima vreme? Pana in anul 2030, se prevede o nevoie de peste 600.000 de persoane pentru a ocupa posturi care necesita competente avansate, in conditiile in care doar 1% din populatia cu varsta intre 25 si 64 de ani participa la programe de formare profesionala.
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-04-29
Digitalizarea in domeniul resurselor umane nu este doar o adaptare la progresul tehnologic, ci o oportunitate de a revolutiona complet modul in care functionează departamentul tau. Adoptarea unor solutii software specializate este esentiala pentru a creste eficienta, a raspunde cerintelor pietei in schimbare si a ramane competitiv. 
Pus la dispozitie de SHL Romania, 2024-04-29
Implicarea si performanta angajatilor sunt factori cruciali in succesul organizatiei dar intrebarea e cum poti debloca intregul potentialul echipei pentru a creste productivitatea? 

 
Pus la dispozitie de Pharma Nord, 2024-04-29
Aceste doua functii cognitive importante tind sa ne incetineasca sau sa ne joace feste, pe masura ce inaintam in varsta. Aceasta poate fi o provocare, mai ales daca ai un job care necesita multa planificare si gandire creativa.
Pus la dispozitie de CODECS, 2024-04-30
In ciuda progreselor tehnologice pe care le-am facut si le facem, munca unei organizatii este facuta de oameni. Oamenii sunt aceia care alcatuiesc interfata cu clientul, realizeaza produsul, presteaza serviciul, planifica si coordoneaza, imbunatatesc procese, asigura calitatea si aduc profit.
Pus la dispozitie de Andreea Gheorghita, Doru Paducel & Ana M. Marin, 2024-04-30
Iti creezi timp si spatiu pentru a te asculta pe tine insuti?  Un articol util despre modele si practici de reflectie si reflexie scris de colegii nostri de la EMCC Romania.
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-04-30
Acest articol contine informatii utile top managerilor, directorilor HR si coordonatorilor HSE interesati sa implementeze in organizatia lor programe de tip Autoritatea sa Opresti Munca (in engleza Stop Work Authority – SWA).
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-04-30
Articolul da o imagine de ansamblu asupra modului in care pot fi setate elementele care contribuie la o experienta a clientilor controlabila si de buna calitate.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-04-30
Descopera cum instrumentele Thomas au fost integrate in programul de dezvoltare a leadershipului unei mari universitati din Marea Britanie pentru a o diferentia ca angajator.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-04-30
Intr-un interviu realizat de Thomas International cu Alicia Collinson, Senior Associate la Thrive Law, au fost explorate aspectele cruciale ale bunastarii angajatilor si sanatatii mentale in organizatii. Alicia a oferit idei valoroase despre provocarile comune cu care se confrunta organizatiile si sfaturi practice pentru a le depasi. 
Pus la dispozitie de Business Apps, 2024-04-30
Worktelligent redefineste managementul cererilor de asistenta in modulul Employee Service Center, integrand Machine Learning pentru clasificarea automata a e-mailurilor in tichete, imbunatatind astfel timpul de raspuns cat si legatura dintre angajati si HR Ops.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2024-05-07
Ultimii ani gasesc organizatiile din ce in ce mai preocupate de construirea unui mediu de lucru motivant si plin de scop pentru membrii generatiei Z, urmati indeaproape de Millenials. Tinand cont de contextul global in care ne aflam, caracterizat de instabilitate, de o populatie care imbatraneste, de noi tendinte legate de ce anume ne dorim de la locul de munca, acest focus pe generatiile mai noi e lesne de inteles. 
Pus la dispozitie de Business Apps, 2024-05-07
Worktelligent redefineste managementul cererilor de asistenta in modulul Employee Service Center, integrand Machine Learning pentru clasificarea automata a e-mailurilor in tichete, imbunatatind astfel timpul de raspuns cat si legatura dintre angajati si HR Ops.
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-05-07
In mod frecvent suntem expusi la schimbari si provocari care ne cer sa ne adaptam si sa ne integram noi rutine in viata noastra. De la tranzitiile majore la cele mai mici ajustari, capacitatea noastra de a face fata schimbarii si de a ne adapta este esentiala pentru succesul si bunastarea noastra.
​HR Connect: Future is NOW | 6 caracteristici ale companiilor inovatoare si rolul echipei in procesul de inovare
Pus la dispozitie de NN Romania, 2022-05-20
Inovatia in business nu mai este astazi doar o tendinta, ci un obiectiv strategic tot mai vizibil in multe companii. Transformarea inovarii intr-o practica organizationala, dezvoltarea mindset-ului si culturii de inovare pe toate palierele companiei, implicarea echipei in procesul de inovare si efectele acesteia asupra wellbeing-ului angajatilor au fost principalele teme de discutie ale primului eveniment din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club.
 
88,4% dintre companii spun ca inovatia este inclusa in viziunea, misiunea si obiectivele strategice ale organizatiei. Cu toate acestea, doar 47,6% dintre acestea au un sistem concret de masurare a inovatiei, arata datele unui studiu desfasurat de ICG Integrated Consulting Group.
 
„O organizatie este un inovator de top atunci cand indeplineste 6 caracteristici cheie: strategia de inovare este aliniata cu strategia de business, exista sustinere pentru inovare la nivelul intregii organizatii, echipa de management este implicata activ in procesul de inovare, inovatia se bazeaza pe informatii de la clienti, proiectele de inovare sunt riguros selectate in stadiul incipient al inovarii, iar compania exceleaza la aceste cinci caracteristici si le integreaza cu succes pentru a crea o experienta unica pentru consumatori”, explica Mihai Svasta, managing partner la ICG Integrated Consulting Group, Certified Management Consultant (CMC) si, de asemenea, specialist certificat in Advanced Design Thinking. Mihai crede in inovare ca un driver pentru transformare si, in ultimii 11 ani, a lucrat cu echipe din companii mari si foarte mari, din multiple industrii, concentrandu-se pe proiecte de inovare si transformare.
 
Pentru inovare, organizatiile au nevoie de un mindset specific, de creativitate si experimentare de metodologii noi, de echipe cu o cultura a inovarii si de tehnologii si instrumente care sa sustina crearea de inovatii. „Oamenii au un rol foarte important in inovare, iar companiile trebuie sa sustina intreaga echipa sa se implice si sa influenteze cultura inovarii. O modalitate este de a demara proiecte concrete de inovare si de a implica echipe multidisciplinare si cross-functionale; de asemenea, prin conceptul de open innovation, se pot dezvolta procese de inovare pe platforme deschise, prin care angajatii inoveaza colaborativ – iata doar cateva abordari care conduc, in timp, la formarea unei culturi a inovarii”, explica Mihai Svasta.
 
„Pentru noi, inovatia este modul prin care putem fi mereu mai buni. Angajatii au un rol foarte important in procesul de inovare, pentru ca ei au legatura directa cu clientii si pot afla care sunt asteptarile care pot inspira urmatoarele inovatii in companie”, explica Alexandru Niculescu, Vice Presedinte Operatiuni la eMAG Bulgaria, Ungaria si Romania. La eMAG, procesul de inovare se intampla pe mai multe paliere, de la experimente la scara mica pentru dezvoltarea de noi solutii la scara larga pentru clienti sau investitii in automatizari si pana la crearea unei culturi de inovare in randul angajatilor.
 
Din perspectiva de HR, echipele dintr-o companie pot fi sustinute sa dezvolte un mindset de inovatie atat prin crearea de contexte care pot fi legate de timpul dedicat inovarii sau de spatiul si cadrul pentru generarea de idei, cat si prin instrumente specifice care declanseaza comportamente inovatoare in echipa. „Cand esti intr-un domeniu foarte competitiv cum e cel al tehnologiei, mai exact al serviciilor de comunicare in cloud, si concurezi cu giganti precum Microsoft sau Google, inovatia nu mai e doar un moft, ci este un proces obligatoriu”, explica si Silviu Bozdog, Senior Manager, Global People Operations la 8x8 International. Prin tot ceea ce face, de la activitatea in sine si pana la cultura si gandirea echipei, compania se concentreaza pe inovare.
 
„Din perspectiva culturii si abordarii oamenilor, inovatia trebuie sa faca parte din ADN-ul organizatiei, ca modus operandi. De aceea, nu avem doar o echipa dedicata inovarii si inovatia nu e doar un capitol in organizatie – ea permeaza spiritul tuturor. Fara un departament de HR inovator nu poti construi cu adevarat o cultura inovatoare”, spune si Elena Mega, HR Transformation & Automation Director la UiPath. Compania are o cultura centrata pe oameni si ii sustine sa fie catalizatori de inovatie. Mai mult, la UiPath inovarea se intampla incepand din interior, prin automatizari si tehnologii care contribuie la experienta angajatilor din momentul in care se alatura companiei si pe tot parcursul evolutiei lor, si se propaga mai departe in exterior, prin solutiile oferite clientilor. „Facem toate acestea prin crearea de comunitati si cadre care sustin oamenii sa manifeste inovatia”, conchide Elena Mega.
 
De-a lungul celor 90 de minute de discutii pe tema inovatiei, participantii din panel au atins cele mai importante practici si procese pe care o companie inovatoare este nevoie sa le aiba, pentru a structura, organiza si incuraja inovatia.  Asa cum apare si intr-un studiu realizat de McKinsey in 300 de companii, exista mai multe atribute pe care o companie care vrea sa ramana inovatoare este necesar sa le aiba. Mai exact, este vorba despre atribute legate de setarea strategica a inovatiei ca prioritate si includerea ei in matricele de performanta, dar si atribute legate de cum sa se organizeze pentru a livra inovatii care contribuie la performanta pe termen lung. „Unul dintre aceste atribute care sustine cultura organizationala centrata pe inovare este modul in care oamenii sunt incurajati, recunoscuti, recompensati si organizati pentru a inova in mod constant”, spune Anca Moldoveanu, Corporate Manager la NN Romania si facilitatorul panelului.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate