Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Speakings, 2021-05-24
HR-ii tin diverse prezentari. Dar cate dintre ele atrag atentia din introducere? Daca vrei ca publicul sa fie ochi si urechi, de la primele cuvinte, e nevoie sa deschizi in forta. Afla cum sa incepi o prezentare care sa treaca "testul sprancenelor".
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-05-24
Companii precum Google, Apple, Netflix sau Amazon au recurs in ultimii ani la recrutarea colaborativa. Acesta este un proces care aduce alaturi reprezentanti ai mai multor departamente ale business-ului, cu scopul de a imbunatati procesul de recrutare si de a asigura angajarea doar a candidatilor care corespund cerintelor si valorilor organizatiei.
Pus la dispozitie de The MIND, 2021-05-26
Cand Freud a fost intrebat "La ce se pricep oamenii cel mai bine?" a raspuns: "La iubire si la munca". Totusi, adeseori munca este perceputa ca o obligatie neplacuta. Ne plac vacantele si ni se pare normal sa ne bucuram de ziua de vineri, nu de cea de luni. Nu este usor pentru profesionistii din HR sa-i apropie pe oamenii din organizatie, insa atunci cand reusesc sa faca asta, implicarea si angajamentul ia amploare.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-05-24
Munca unui om de Resurse Umane nu se limiteaza la interviuri de angajare, evaluarile angajatilor si adeverintele de concediu. Intocmirea statelor de plata si managementul personalului sunt, probabil, activitatile cu cel mai mare consum din timpul unui expert in Resurse Umane. De aceea, pontajul automat al salariatilor este salvator, pentru ca economiseste ore pretioase pe care un om de HR le poate dedica altor activitati.
Pus la dispozitie de BIA HR, 2021-05-27
In ultimul an ai trecut probabil la digitalizarea multor servicii in relatiile cu angajatii astfel incat sa nu mai fie nevoie ca acestia sa vina la sediul companiei sa semneze acte importante. Acum semnatura electronica a fost reglementata in domeniul relatiilor de munca prin Ordonanta de urgenta nr. 36/2021. Ioana Dobre, Consultancy Manager la compania de consultanta in resurse umane BIA HR iti spune ce completari si modificari aduce prezenta ordonanta in Codul Muncii.
Pus la dispozitie de BIA HR, 2021-05-27
Legislatia muncii este modificata frecvent pentru a tine pasul cu realitatile din companii, pentru a reglementa relatiile de munca, precum si pentru a stimula reluarea activitatii profesionale la nivelul pre-pandemie. In plus, sanctiunile pentru nerespectarea noilor prevederi cresc, la fel si controalele din partea autoritatilor. Dar cum poti fi la zi cu modificarile din legislatia muncii si cum ar trebui sa actualizezi Regulamentul Intern astfel incat sa ramai in relatii legale corecte cu ai tai colegi?
Pus la dispozitie de BIA HR, 2021-05-27
Peste 40% dintre respondentii Work Trend Index, un sondaj global realizat de Microsoft, au declarat ca se gandesc sa-si paraseasca angajatorul anul acesta. Dar de ce planuiesc sa plece din companie? Pandemia i-a ajutat sa inteleaga lucrurile pe care le apreciaza cel mai mult si nu vor sa mai faca compromisuri. Afla pe larg din articol ce se afla in spatele cifrelor, care sunt asteptarile si motivatiile oamenilor din echipa ta in 2021.
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2021-05-27
Continuam aceasta serie, despre care puteti afla mai multe pe pagina noastra de Facebook, cu povestea onesta din spatele rolului Rodicai Sfetu, Director de Resurse Umane, Generali Romania. Veti vedea un om care ne spune ceva foarte frumos: "Ne vom intoarce alte persoane la birou si va trebui sa reconstruim relatiile dintre noi". 
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2021-05-27
Care este mecanismul la care echipa voastra reactioneaza? Cunoscandu-i pe colegi, este posibil sa stiti deja, iar daca nu stiti, puteti experimenta mai multe mecanisme pana cand il vei gasi pe cel potrivit pentru voi. Cu ajutorul acestui instrument veti afla mai multe despre cele 4 mecanisme.
Pus la dispozitie de Creasoft, 2021-05-31
In ultimul an s-a schimbat modul de lucru al salariatilor. Multe companii au fost obligate sa renunte, in totalitate sau partial, la spatiile de birouri. In prezent, pandemia pare a fi pe final si viata incepe sa revina la o forma apropiata de ceea ce a fost pana in 2020. Companiile au vazut si care sunt avantajele, care sunt economiile de costuri daca angajatii lucreaza din alte parti, nu de la biroul cu care erau invatati. Semnalele sunt ca, in urmatorii ani, va exista un mix intre munca de la birou si telemunca.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-05-31
Odata cu inregistrarea de noi clienti, cat si cresterea adoptiei si utilizarii platformei Oraroo de catre clientii existenti, echipa Oraroo a identificat si alte nevoi de digitalizare si automatizare procese pe care le-a adresat prin extinderea functionalitatilor.
Pus la dispozitie de HR Sincron, 2021-05-31
Un software HR, oricat de performant ar fi, are nevoie, pentru a functiona optim la client, de o analiza de business solida, dedicata, si de o implementare in care partenerii sa colaboreze. Echipa Sincron HR analizeaza importanta implicarii clientului in procesul de implementare a unui soft HR. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2021-05-31
Nu mai este demult un secret ca pentru angajati nu conteaza doar un pachet financiar atractiv, ci si cultura si mediul de lucru pe care le gasesc in cadrul companiei. Insa mentinerea acestei culturi poate reprezenta o adevarata provocare cand angajatii lucreaza de acasa. Asadar ce putem face pentru a mentine coeziunea echipei cand lucram distantati?
Pus la dispozitie de Smartree, 2021-05-31
La inceputul lunii mai a aparut o noua masura legislativa, Ordonanta de Urgenta nr. 36/2021 care reglementeaza cadrul legal de utilizare a semnaturii electronice a documentelor de munca, de acum inainte. Am detaliat toate informatiile legate de acest subiect in acest articol.
Pus la dispozitie de Smartree, 2021-05-31
Exit interview-urile iti pot oferi insight-uri cu adevarat valoroase despre sanatatea organizationala. Dar cum ii convingi pe fostii angajati sa le completeze? Cu ajutorul tool-urilor digitale, precum MyStaff Exit Interview. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2021-05-31
Dezastru dentar – aceasta este expresia care sumarizeaza consecintele unui an de izolare datorita pandemiei Covid-19 asupra sanatatii orale a oamenilor, prin cresterea numarului de carii dentare si avansarea bolilor gingivale, conform FDI World Dental Federation.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2021-05-31
Chiar daca evolutia pandemiei deja incetineste, telemunca sau sistemul de lucru hibrid raman o realitate pe tot parcursul anului acesta. Mai ales ca, angajatii nu sunt inca dornici sa revina la birou zi de zi. In acest context, te-ai gandit daca poti sa asiguri conditiile de lucru ideale pentru echipa ta pe o perioada nedeterminata? Ai o solutie eficienta pentru a asigura pontajul de la distanta? Ai gasit o formula prin care sa facilitezi comunicarea intre colegi? 
Pus la dispozitie de Trend, 2021-06-02
Venim astazi catre compania pe care o reprezentati cu o propunere avantajoasa pentru accesul la intregul portofoliu de module de eLearning pe care il promovăm sub brandul eJourneys. In aceasta perioada dinamica si inca plina de provocari, clientii nostri sunt interesati de dezvoltarea unor programe de invatare hybrid care sa contina cat mai multe metodologii de invatare si care sa fie cat mai usor de implementat la nivel de intreaga organizatie intr-o perioada scurta de timp.
Pus la dispozitie de Microsoft, 2021-06-02
The recent global shift to remote work has created both opportunities and challenges for the future of our workforces. This is the time to make the most of the opportunities while also addressing its challenges. As the world of work has evolved, so have the tools available, and as we all navigate the accelerated change of an unprecedented time, we need to understand the new environment and get ready for the next disruption.
9 trenduri in HR care vor influenta activitatea de Resurse Umane, in 2021
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-01-21
2020 a fost un an intens pentru activitatea de Resurse Umane. Profesionistii din HR au fost nevoiti sa se adapteze rapid la realitatea muncii de acasa si au integrat accelerat, in activitatea lor, tehnologiile noi.

2021 se anunta la fel de intens!
Cu toate ca avansul tehnologiei in HR nu pare a incetini deloc, din contra, oamenii din Resurse Umane nu au de ce sa se teama. Va fi in continuare nevoie, si din ce in ce mai mult, de experienta lor pentru a creste retentia angajatilor si pentru a sustine strategic cresterea business-ului.

Managerii si specialistii din domeniul HR trebuie sa se pregateasca pentru un an cel putin la fel de solicitant ca si 2020. Ei trebuie sa se asigure ca strategia de business include atat automatizarea si digitalizarea proceselor de resurse umane, consumatoare de timp, cat si procese ce asigura productivitatea si bunastarea angajatilor.

Iata trendurile, in 2021, care vor modela domeniul Resurselor Umane:

1. Regandirea proceselor de HR
Cele mai importante procese de Resurse Umane, precum recrutarea, onboarding-ul, retentia, evaluarea, pana si concedierea, trebuie regandite, pentru ca este foarte probabil ca si in 2021 intalnirile fata in fata sa nu fie inca posibile. Din ce in ce mai des, raspunsul la aceste probleme il reprezinta platformele de HR care includ procese automate, ce permit oamenilor din HR sa isi adapteze munca la epoca digitala.
 
2. Automatizare & digitalizare
Este una din cele mai grele sarcini: sa mentii angajatii unei companii fericiti si productivi. Pentru a avea timp sa se ocupe de cea mai valoroasa resursa a companiei, oamenii din HR apeleaza tot mai des la tehnologie pentru a-si automatiza sarcinile repetitive. O solutie pentru automatizarea proceselor umane este si platforma colorful.hr, care optimizeaza procesele consumatoare de timp, precum salarizarea, indosarierea contractelor de munca, pontajul sau concediile angajatilor.
Afla mai multe detalii despre colorful.hr, o platforma cu functionalitati complete de HR
 
3. Locuri de munca hibride
E greu de crezut ca, dupa experienta anului 2020, angajatii se vor intoarce sa munceasca full-time de la birou. Orice planuri de HR pentru 2021 trebuie sa ia in considerare intocmirea unor planuri flexibile de munca.

4. Outsourcing vs resurse interne
Tot mai mult, companiile se vor orienta spre externalizarea unor servicii, preferand sa “inchirieze” angajati valorosi, decat sa angajeze oameni fara experienta si sa ii modeleze in timp. Se estimeaza ca outsourcing-ul global de HR va ajunge la 43,8 miliarde de dolari pana in 2024.
Vezi AICI Externalizare servicii salarizare si administrare de personal
 
5. Accent pe sanatatea mentala a angajatilor
Daca pana acum, printre beneficiile de angajare se numarau serviciile medicale, din 2021 se va pune accent pe sanatatea mentala si asigurarea de servicii de specialitate angajatilor. Pe masura ce pandemia isi pune amprenta asupra starii mentale a angajatilor si acestia devin tot mai constienti de nevoia de a se adresa unui specialist, acest beneficiu va ajunge sa faca diferenta intre angajatorii de pe piata muncii.

6. Vaccinul anti-Covid-19
Marii angajatori se vor lupta pentru a asigura stocurile necesare de vaccinuri pentru angajatii lor, ca masura esentiala de a asigura continuitatea business-ului. Este posibil ca reintoarcerea la birou sa fie conditionata de efectuarea vaccinului.

7. Monitorizarea angajatilor care muncesc la distanta
Pe masura ce se va prelungi masura muncii la distanta, angajatorii vor cauta modalitati digitale de a-si monitoriza oamenii, pentru a se asigura ca acestia raman productivi. Nu este o masura lipsita de controverse si se asteapta ca aplicatiile de monitorizare sa faca obiectul unor reglementari de restrictionare a ceea ce poate si nu poate angajatorul sa monitorizeze.

8. Expertii HR, esentiali pentru cresterea companiei
Pe masura ce specialistii in resurse umane incep sa integreze instrumentele digitale in procesele lor de lucru, este de asteptat ca ei sa isi asume un rol strategic in cadrul organizatiei. Este vorba despre retentia talentelor, recrutarea celor mai potriviti specialisti, realizarea unei strategii a fortei de munca care sa raspunda nevoilor de business si care sa fie suficient de agila pentru a face fata provocarilor anului 2021.

9. Este de asteptat ca, in 2021, profesionistii HR sa isi extinda abilitatile pentru a face fata nevoilor angajatilor si pentru a-i tine motivati: consiliere la distanta, sustinere prin programe personalizate a celor care au probleme in a jongla cu viata de familie si cea personala.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate