Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”.
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
Decizia profesionala de a deveni si suportul oamenilor de business, de a veni in sprijinul lor cu procese de reinvatare, implementare si dezvoltare prin coaching, a cuprins si-mi cuprinde in continuare cu incredere dorinta de a sustine liderul de astazi, si de astazi inainte, in a-si asuma, cu responsabilitate si transparenta, impactul si influenta pe care le aduce prin prezenta si contributia personala si profesionala.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-04-23
Robert Hogan, PhD, fondatorul si presendintele Hogan Assessments, afirma ca: ”Un leader smerit genereaza implicare”.  Asadar, este nevoie de o persoana smerita pentru a construi si mentine o echipa performanta.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-04-23
Stim ca esti stresat la serviciu. Stim ca ai oameni in echipa care sunt stresati si stim ca stresul este de fapt cauza principala a multora dintre afectiunile de santate cu care ne confruntam cu totii in 2024.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-04-25
Conform prevederilor Hotararii nr. 970/2023, companiile au avut termen pana la data de 17 aprilie 2024 sa implementeze metodologia privind prevenirea si combaterea hartuirii. Daca ai ratat insa acest termen, ar trebui sa faci toate demersurile necesare cat mai curand.
Pus la dispozitie de BIA, 2024-04-25
"Nu se potriveste culturii companiei si am decis sa intrerupem colaborarea!" E una dintre concluziile frecvente in evaluarea unui angajat dupa perioada de proba sau chiar mai devreme. Dar cum poti evita aceasta situatie, care este costisitoare din punct de vedere financiar, dar si ca timp si imagine pentru companie?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Pe langa atingerea obiectivelor, noi credem ca exista si alte aspecte ale performantei ce trebuie valorificate. Spre exemplu, evaluarea competentelor, care implica analiza abilitatilor, aptitudinilor, comportamentelor si capacitatilor angajatilor in contextul muncii lor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Ai observat ca feedback-ul declanseaza in noi emotii puternice si sentimentul de a fi judecat? Este normal, pentru ca, de cele mai multe ori, vine din partea unei autoritati, iar acest lucru induce teama. Pentru a depasi aceasta bariera, iata cateva lucruri pe care le poti face, sa sporesti performanta angajatilor, prin feedback.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Setarea prioritatilor reprezinta pentru liderii de HR un proces extrem de important, de care depinde atat succesul departamentului de HR, cat si al intregii organizatii. Un sondaj Gartner a venit in intampinarea provocarilor cu care se confrunta HR managerii si a realizat un top 5 actiuni de intreprins in 2024. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Bunastarea unei organizatii depinde in mare parte si de cat de eficient si bine pus la punct este procesul de salarizare. Externalizarea acestui proces vine la pachet cu o multime de beneficii precum economie de timp si resurse, expertiza, consultanta permanenta si o gestionare eficienta a resurselor umane.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Respectarea reglementarilor in vigoare reprezinta una dintre conditiile esentiale pentru orice organizatie de succes, iar o modificare legislativa de impact este si cea referitoare la concediile medicale. Incepand cu luna aprilie, noi tipuri de concedii medicale figureaza pe lista exceptarilor de la plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate (CASS).
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-04-29
55% dintre oamenii de HR se asteapta ca gestionarea cresterii costurilor salariale din cauza inflatiei sa reprezinte cea mai mare provocare de business in 2024. Care sunt cele mai presante provocari legate de candidati? Ce piedici avem in procesul de recrutare? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-04-29
Cum stau lucrurile pe piata muncii in ultima vreme? Pana in anul 2030, se prevede o nevoie de peste 600.000 de persoane pentru a ocupa posturi care necesita competente avansate, in conditiile in care doar 1% din populatia cu varsta intre 25 si 64 de ani participa la programe de formare profesionala.
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-04-29
Digitalizarea in domeniul resurselor umane nu este doar o adaptare la progresul tehnologic, ci o oportunitate de a revolutiona complet modul in care functionează departamentul tau. Adoptarea unor solutii software specializate este esentiala pentru a creste eficienta, a raspunde cerintelor pietei in schimbare si a ramane competitiv. 
Pus la dispozitie de SHL Romania, 2024-04-29
Implicarea si performanta angajatilor sunt factori cruciali in succesul organizatiei dar intrebarea e cum poti debloca intregul potentialul echipei pentru a creste productivitatea? 

 
Pus la dispozitie de Pharma Nord, 2024-04-29
Aceste doua functii cognitive importante tind sa ne incetineasca sau sa ne joace feste, pe masura ce inaintam in varsta. Aceasta poate fi o provocare, mai ales daca ai un job care necesita multa planificare si gandire creativa.
Pus la dispozitie de CODECS, 2024-04-30
In ciuda progreselor tehnologice pe care le-am facut si le facem, munca unei organizatii este facuta de oameni. Oamenii sunt aceia care alcatuiesc interfata cu clientul, realizeaza produsul, presteaza serviciul, planifica si coordoneaza, imbunatatesc procese, asigura calitatea si aduc profit.
Pus la dispozitie de Andreea Gheorghita, Doru Paducel & Ana M. Marin, 2024-04-30
Iti creezi timp si spatiu pentru a te asculta pe tine insuti?  Un articol util despre modele si practici de reflectie si reflexie scris de colegii nostri de la EMCC Romania.
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-04-30
Acest articol contine informatii utile top managerilor, directorilor HR si coordonatorilor HSE interesati sa implementeze in organizatia lor programe de tip Autoritatea sa Opresti Munca (in engleza Stop Work Authority – SWA).
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-04-30
Articolul da o imagine de ansamblu asupra modului in care pot fi setate elementele care contribuie la o experienta a clientilor controlabila si de buna calitate.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-04-30
Descopera cum instrumentele Thomas au fost integrate in programul de dezvoltare a leadershipului unei mari universitati din Marea Britanie pentru a o diferentia ca angajator.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-04-30
Intr-un interviu realizat de Thomas International cu Alicia Collinson, Senior Associate la Thrive Law, au fost explorate aspectele cruciale ale bunastarii angajatilor si sanatatii mentale in organizatii. Alicia a oferit idei valoroase despre provocarile comune cu care se confrunta organizatiile si sfaturi practice pentru a le depasi. 
Pus la dispozitie de Business Apps, 2024-04-30
Worktelligent redefineste managementul cererilor de asistenta in modulul Employee Service Center, integrand Machine Learning pentru clasificarea automata a e-mailurilor in tichete, imbunatatind astfel timpul de raspuns cat si legatura dintre angajati si HR Ops.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2024-05-07
Ultimii ani gasesc organizatiile din ce in ce mai preocupate de construirea unui mediu de lucru motivant si plin de scop pentru membrii generatiei Z, urmati indeaproape de Millenials. Tinand cont de contextul global in care ne aflam, caracterizat de instabilitate, de o populatie care imbatraneste, de noi tendinte legate de ce anume ne dorim de la locul de munca, acest focus pe generatiile mai noi e lesne de inteles. 
Pus la dispozitie de Business Apps, 2024-05-07
Worktelligent redefineste managementul cererilor de asistenta in modulul Employee Service Center, integrand Machine Learning pentru clasificarea automata a e-mailurilor in tichete, imbunatatind astfel timpul de raspuns cat si legatura dintre angajati si HR Ops.
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-05-07
In mod frecvent suntem expusi la schimbari si provocari care ne cer sa ne adaptam si sa ne integram noi rutine in viata noastra. De la tranzitiile majore la cele mai mici ajustari, capacitatea noastra de a face fata schimbarii si de a ne adapta este esentiala pentru succesul si bunastarea noastra.
​Ofera-le cel mai productiv beneficiu angajatilor: mai mult timp pentru citit, cu AudioTribe
Pus la dispozitie de AudioTribe, 2022-07-08
Un om are nevoie, in medie, de 10 ore pentru a citi o carte. Un timp greu de gasit in rutina aglomerat de zi cu zi. Insa daca am calcula orele petrecute intre semafoare? Sau cele pierdute in hypermarketuri? Orele alocate gatitului sau cele pe care le investim la sala, sau in iesirile la alergat?

AudioTribe este prima platforma romaneasca de audiobooks, numarand peste 10.000 de audiobooks in romana si in engleza. Cu un simplu play, toate orele ascultatorilor nostri petrecute in trafic sau facand diverse activitati se transforma in idei: o tehnica noua de negociere, niste inspiratie pentru planul de brand, o noua perspectiva asupra leadership-ului sau moduri eficiente de a gestiona timpul si taskurile.
Si, totusi, ce le place oamenilor productivi la AudioTribe? Cateva dintre motive sunt mai jos, altele pot fi descoperite cu un prim audiobook gratuit, urmand pasii de pe www.audiotribe.ro.

1.       Pot alege din cel mai extins catalog de dezvoltare personala si bestellere literare.
Un studiu arata ca, in pietele dezvoltate, media consumului de audiobooks e de 8.1 carti pe an. Asadar, daca asculti un audiobook pe luna, vrei sa-l poti alege din cea mai extinsa colectie. De obicei, ascultatorii incep cu bestsellerele care domina topurile prestigioase de carte la nivel international si care se gasesc doar la AudioTribe – Atomic Habits, Incepe cu de ce, Tata bogat, tata sarac, 12 reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru, Sapiens, Dune, Urzeala tronurilor sau Acolo unde canta racii.

2.       Isi prioritizeaza procesul de invatare in cariera si isi folosesc timpul productiv.
Timpul e valoros si merita investit acolo unde conteaza – in familie, in dezvoltarea profesionala si personala si in relaxare. Traficul de la ora 18.00, coada de la supermarket si curatenia nu se incadreaza niciunde. Sigur, ele sunt necesare, dar timpul petrecut acolo e deseori optimizat de ascultatori cu audiobooks. Tot pentru a se simti productivi, unii utilizatori inlocuiesc scroll-ul pe social media din pauza de masa sau dintre sedinte cu un scurt capitol audio.

3.       Asculta usor, offline, oriunde si oricand.
Multi dintre ascultatorii AudioTribe sunt obisnuiti sa calatoreasca mult – in delegatii, city breaks sau vacante. Odata descarcat audiobook-ul, acesta poate fi ascultat de oriunde si oricand. Nu e nevoie de semnal, nu consuma date mobile si nu are nevoie de spatiu in bagaj. Eficienta e cheia in orice.

4.       O pauza pentru ochi, o mica bucurie pentru urechi.
Daca inainte petreceam prea mult timp in fata ecranelor, odata cu pandemia, ochii nostri devin din ce in ce mai obositi de la supra-expunerea la lumina albastra. Clipim mai putin atunci cand ne concentram la ecrane si chiar si atunci cand citim cateva ore la rand. Cu audiobooks, citesti cu urechile. Iar mult din timpul de ascultare e inregistrat seara, semn ca ascultatorii dau la schimb adormitul la seriale pe o varianta mai sanatoasa – fara ecrane, in pozitii comode si cu vocile unor actori precum Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu sau Marius Manole in casti.
 
5.       Isi pot forma noi obiceiuri sanatoase - 6 minute de lectura pe zi reduc stresul cu 68%.
In bestsellerul audio Atomic Habits, lectia de baza e ca obiceiurile mici, dar consistente, sunt cheia schimbarii. Un simplu play in aplicatie te aduce mai aproape de a citi cate o carte pe luna, lucru care nu se intampla pentru multi dintre ascultatori inainte de AudioTribe, din lipsa de timp. Un studiu al Universitatii Sussex arata ca 6 minute de lectura pe zi ar fi suficiente sa reduca stresul cu 68% - deci ne bucuram daca timpii constanti de ascultare in aplicatie inseamna mii de oameni mai linistiti.  

AudioTribe ofera pachete corporate pentru angajatorii care valorifica productivitatea si care cred intr-o invatare continua, cu pasi mici in fiecare zi. AudioTribe aduce titluri noi in fiecare saptamana si motive pentru a continua lectura pana ce ea devine un obicei – recomandari din partea companiei, colectii personalizate si audiobooks care sa educe si sa ghideze potentialul oricui.

O prima luna gratuita, de test, este disponibila pentru oricine la crearea contului pe www.audiotribe.ro. Pachetele corporate pot fi personalizate pentru nevoile oricarei companii cu un simplu mail la [email protected]

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate