Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de PwC Romania, 2022-06-28
Cu cat cresc salariile companiile din Romania? Ce beneficii sunt la moda? Care sunt cele mai noi trenduri in piata de HR? Sunt intrebarile la care cauti raspuns atunci cand trebuie sa sustii cu analize si cifre propunerea de buget salarial sau alte decizii ce au legatura cu recompensarea angajatilor.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2022-08-01
​Pe piata actuala, in care angajatorii se „bat” pentru candidati talentati, organizatiile trebuie sa iasa in evidenta pentru a atrage angajati de calitate. Optimizarea procesului de onboarding este o strategie cheie pentru imbunatatirea brandului de angajator si pentru recrutarea unor candidati mai buni.
Pus la dispozitie de AudioTribe, 2022-07-08
Un om are nevoie, in medie, de 10 ore pentru a citi o carte. Un timp greu de gasit in rutina aglomerat de zi cu zi. Insa daca am calcula orele petrecute intre semafoare? Sau cele pierdute in hypermarketuri? Orele alocate gatitului sau cele pe care le investim la sala, sau in iesirile la alergat?
Pus la dispozitie de Creative & Bright, 2022-07-26
Stim cum va simtiti atunci cand va straduiti din greu sa duceti la bun sfarsit lucrurile dar colegii continua sa vina in vizita, sa puna cate o intrebare, sa solicite ajutor, sa va spuna o poveste, sa impartaseasca o experienta sau pur si simplu sa discute. Desk Buddy a fost creat pentru a va ajuta sa spuneti ceea ce aveti de spus pe un ton jucaus.
Pus la dispozitie de KPMG, 2022-07-26
2021 a fost primul an integral in care au fost aplicate noile cerinte ale Directivei 2018/957/UE, intrata in vigoare chiar in primul an al pandemiei, dintre care cea mai importanta vizeaza lucratorii detasati, care au primit dreptul la o remuneratie echivalenta cu aceea primita de un angajat local in tara in care isi va desfasura activitatea. 
Pus la dispozitie de Managis Bio, 2022-07-26
Stim ca in aceste momente este o provocare sa gasiti activitati care sa ii tina mult timp ocupati pe cei mici, dar care sa le fie si folositoare, asa ca venim cu o propunere: tineti-i in bucatarie alaturi de dumneavoastra!
Pus la dispozitie de Marina Sfirlea, 2022-07-26
Am ales cateva mituri nutritionale pe care toata lumea le-a auzit la un moment dat sau le-a crezut, lucru care nu este de condamnat deoarece internetul vehiculeaza multe informatii false si care nu sunt sustinute de studii sau informatii stiintifice.
Pus la dispozitie de Dr. Aaliya Yaqub, Chief Medical Officer, Thrive, 2022-07-28
In nicio alta perioada nu s-a mai purtat o conversatie atat de profunda despre cum modul in care traim si muncim poate sa aiba un efect atat de puternic asupra starii noastre de bine. In 2019, Organizatia Mondiala a Sanatatii a definit burnout-ul ca fiind "un fenomen ocupational" care este generat direct de criza colectiva a stresului la locul de munca.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2022-07-28
Acest trend, denumit si Great Resignation, poate afecta eficienta organizationala din cauze multiple: costuri de inlocuire a angajatilor care pleaca; eficienta redusa; satisfactie scazuta a clientilor sau chiar pierderea clientilor; un departament de HR coplesit de recrutari, onboarding, atritie ridicata; scaderea moralului angajatilor care raman.
Pus la dispozitie de Thomas International, 2022-07-28
Majoritatea companiilor recruteaza candidatii care sunt cei mai compatibili cu cultura organizationala, aliniati cu misiunea si valorile companiei. Desi pare a fi contraintuitiv, a angaja persoane care sunt complementare, sau chiar aduc valori suplimentare organizatiei, este o practica prin care se pot atrage talente cu abilitati esentiale: rezolvare de probleme, inovatie, creativitate si managementul conflictului. 
Pus la dispozitie de Thomas International, 2022-07-28
Discutia iti va dezvalui: metodele prin care poate o echipa sa isi creasca performanta. de ce modelele vechi de leadership nu mai sunt eficiente pentru a dezvolta si sustine echipe performante si care sunt pasii practici pe care ii poti urma pentru a sustine performanta echipei.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-07-28
Recrutarea s-a schimbat, iar nevoile si motivatiile angajatilor odata cu ea. De la job description si pana la criteriile de selectie pe care ar trebui sa punem accent, ti-am pregatit un articol cuprinzator care sa-ti ofere niste informatii valoroase bune de pus in practica pentru a-ti imbunatati procesele.
Pus la dispozitie de BIA, 2022-07-28
Dupa doi ani in care multi candidati au fost poate mai preocupati de stabilitate in plan profesional si financiar, in vara anului 2022 se resimte o relaxare in piata muncii. Desi situatia este favorabila candidatilor, numarul de joburi disponbile crescand fata de 2020 si 2021, interesul acestora pentru o schimbare in cariera in acest moment nu este proportional. 
Pus la dispozitie de BIA, 2022-07-28
Daca ne uităm la planurile angajatilor, 43% dintre acestia vor sa renunte la actualele joburi in urmatoarele 12 luni, motivati fiind în principal de dorinta de a obtine un salariu mai mare, de oportunitati de cariera mai bune și de flexibilitate. Si te gandesti cum sa motivezi colegii pentru a ramane implicati in activitatea companiei, pentru o perioada cat mai lunga.
Pus la dispozitie de Atlas, 2022-07-28
95% dintre candidati iau in calcul reputatia companiei inainte de a aplica la un job; o strategie buna de employer branding reduce turnover-ul cu 28%; 66% dintre potentialii angajati vor sa stie care sunt valorile companiei si care este cultura organizationala, pentru a verifica daca rezoneaza sau nu cu acestea.
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2022-07-28
Stim cat de importanta este transparenta in organizatii. Pentru noi este una din valorile de baza, iar pentru a face lucrurile cat mai clare, vrem sa impartasim cum decurge cu adevarat un proces de background screening.
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2022-07-28
Succesul unei companii se bazeaza pe rezultatele oamenilor.Toate companiile isi doresc in echipe oameni care sa se potriveasca cu valorile organizatiei, oameni care sa lucreze impreuna pentru a obtine rezultate cat mai bune, nu? Procesul de background screening protejeaza nu doar compania, ci si clientii si angajatii.
​HR CONNECT: Future is NOW | Conceptul de wellbeing al angajatilor se transforma. Ce solutii au companiile pentru wellbeing integrat
Pus la dispozitie de NN Romania, 2022-06-30
Conceptul de wellbeing al angajatilor a devenit o prioritate tot mai importanta pe agenda companiilor in ultimii ani, amplificata de noile provocari din societate, din economie si din piata muncii. Transformarea wellbeing-ului si mindset-ul de schimbare al organizatiilor pentru o abordare holistica a wellbeing-ului echipei au fost principalele teme de discutie ale celui de-al doilea eveniment din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club, cu obiectivul de a identifica solutiile pe care le pot aborda departamentele de HR pentru wellbeing integrat.
 
„Starea de bine a angajatilor nu se mai refera astazi doar la componenta sanatatii fizice, ci trebuie privita din mai multe perspective cheie care contribuie impreuna la wellbeing-ul angajatilor intr-un mod integrat si care, neadresate corect, pot avea efecte asupra vietii lor personale si profesionale”, explica Madalina Pasca, Senior Manager la PwC Romania. Concret, stresul si efectele lipsei de wellbeing pe toate palierele relevante pentru angajati poate afecta sanatatea mintala (34%), somnul (33%), stima de sine (30%), sanatatea fizica (23%), relatiile cu cei de acasa (21%) sau productivitatea la job (18%), arata un studiu despre wellbeing  desfasurat de PwC. „Mai departe, stresul resimtit de angajati poate avea efecte si asupra angajatorului. Pe de-o parte, productivitatea poate sa scada, iar pe de alta parte angajatii stresati au tendinta sa caute un nou loc de munca”, spune Madalina Pasca.
 
Desi preocuparea companiilor pentru wellbeing-ul angajatilor este inca noua in Romania comparativ cu tendintele din alte tari, provocarile ultimilor ani si efectele acestora asupra oamenilor confirma importanta unei strategii de wellbeing integrat, cu impact asupra motivarii, retentiei si loializarii echipei. „2020 a fost inceputul abordarii holistice a bunastarii angajatilor si in 2022 vedem deja ca wellbeing-ul se muta tot mai mult dinspre sanatatea fizica inspre sanatate emotionala, financiara, profesionala si sociala”, spune Alexandra Zorica Popescu, Chief Growth Officer la Atlas.
 
Fiecare componenta are un rol extrem de important in viata angajatilor si, implicit, in viata organizatiei. „Educatia financiara, spre exemplu, ajuta angajatii sa-si gestioneze mai bine bugetul, contribuie la reducerea stresului si, implicit, are impact asupra capacitatii de concentrare si a performantelor la job”, spune Corneliu Ionescu, Presedintele Asociatiei Educatie pentru Viata Reala (AEVR), care se implica in proiectul de responsabilitate sociala Banometru. De altfel, studiul PwC confirma ca 55% dintre angajatii stresati de situatia lor financiara petrec 3 ore pe saptamana la job ocupandu-se de finantele lor.
 
Pentru a contribui la wellbeing-ul integrat al angajatilor, „organizatiile trebuie sa creeze o strategie integrata, cu un pachet regandit de beneficii extra salariale si continut educational din zonele importante pentru angajati, si sa se preocupe continuu de imbunatatirea wellbeing-ului echipei”, explica Bogdan Carpa-Veche, Senior Manager la PwC Romania.
 
In ultimii ani, beneficiile extra salariale cu impact financiar au castigat tot mai mult teren in pachetele de compensatii si beneficii acordate de companii. Pe langa abonamentele la clinici medicale private si discount-uri la produsele companiei, aflate in top potrivit studiului Pay Well realizat de PwC, organizatiile au inceput sa acorde si beneficii precum asigurari de viata sau de sanatate, pensii private, overdraft-uri sau carduri de credit, vouchere cadou sau de vacanta si inclusiv sesiuni de terapie, activitati pentru wellness si asistenta pentru copiii angajatilor.
 
Beneficiile pornesc de la nevoile angajatilor, nevoi care se manifesta in mod diferit si la intensitati diferite si care necesita abordari personalizate „Vedem ca angajatorii sunt tot mai atenti la nevoile de sanatate fizica, emotionala, financiara si sociala a angajatilor si integreaza tot mai mult aceste dimensiuni in pachete flexibile de beneficii pentru echipa, create dintr-o suita integrata de optiuni cu avantaje fiscale. Tendintele si studiile confirma ca exista diferentieri clare in nevoile angajatilor - de exemplu, angajatii tineri vor beneficii imediate, cei din generatia baby boomers vor bunastare pe termen lung. Prin urmare, un pachet standard de beneficii nu mai este astazi suficient, iar platforma de beneficii flexibile Benefit vine tocmai in intampinarea acestor nevoi prin varietatea si flexibilitatea pe care le ofera”, completeaza Alex Raduta, Business Development Manager la Benefit by Edenred.
 
Schimbarea de paradigma in randul companiilor din Romania si transformarea conceptului de wellbeing intr-o solutie integrata care contribuie si la  motivarea, retentia, loializarea angajatilor,  consolidarea brandului de angajator construiesc o abordare sustenabila pentru viitor. „Intelegerea nevoilor si asteptarilor angajatilor, educarea in ariile relevante pentru ei si sustinerea lor prin beneficii si programe care acopera toate ariile vietii ( fizica, sociala, emotionala, financiara) sunt pasi foarte importanti in crearea unei culturi de wellbeing integrat”, concluzioneaza Anca Moldoveanu, Corporate Manager la NN Romania si facilitatorul evenimentului din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate