Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Orangefresh, 2021-04-22
Orice angajat ar vrea sa isi inceapa ziua, la birou, cu un pahar de suc proaspat de portocale, cu numai 1 leu.
Orice angajator le poate oferi salariatilor sai acest beneficiu cu Vendomatele Orangefresh.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-04-26
Suntem inconjurati de date, de la informatiile primite si transmise de telefoanele mobile, la datele inregistrate de aplicatiile folosite. Fluxul continuu de date emise de fiecare dintre noi, fie ca face o tranzactie financiara, fie ca utilizeaza un instrument de pontaj pentru munca, este coplesitor. Puse in contextul potrivit, aceste date se pot dovedi un instrument util de business.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-04-26
Pontarea angajatilor la venirea si plecarea de la munca este o practica veche, pe care angajatorii o folosesc pentru ca ii ajuta sa ia decizii de business. Cu toate acestea, unii angajati pot considera ca este vorba mai degraba de nevoia de control din partea sefilor. Felul in care oamenii din Resurse Umane introduc o aplicatie noua de pontaj in companie poate sa contribuie la succesul business-ului sau la generarea de resentimente din partea angajatilor.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2021-04-27
Pe 11 martie s-a implinit un an de cand Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemia COVID-19. Exista modificari pe scara larga ale personalitatii sau a valorilor noastre, pe masura ce stresul cauzat de pandemie si schimbarile survenite in viata noastra s-au acumulat pe parcursul acestui an? A crescut volatilitatea emotionala si s-au schimbat valorile pe scala echilibrului emotional? S-au accentuat acele comportamente exagerate care pot deraia cariere si impacta negative performanta sau am dezvoltat altele noi? 
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2021-04-27
Inteligenta Emotionala este unul din elementele de baza ale unui lider de succes. Cei care au un EQ ridicat sunt mai orientati spre colaborare, mai motivati, mai optimisti si mai buni la gestionarea conflictelor. In articolul nostru ne uitam la componentele inteligentei emotionale si de ce este importanta pentru lideri.
Pus la dispozitie de BIA, 2021-04-27
Legea 58/2021 publicata in Monitorul Oficial din 5 aprilie 2021 prevede noi modificari la timpul de munca, precum si la valoarea indemnizatiei prin programul Kurzarbeit. De asemenea, din 6 aprilie 2021 au fost aprobate si noile modele de cerere si declaratie pe propria raspundere pentru somaj tehnic.
Pus la dispozitie de BIA  , 2021-04-27
Legislatia muncii si legislatia fiscala se schimba frecvent si, din pozitia de manager al unei companii sau director HR, activitatea de salarizare si administrare personal este poate coplesitoare. Iti ocupa mare parte din timpul de lucru si muta strategiile de motivare a oamenilor in plan secund, cu efecte asupra retentiei si asupra bugetului companiei.
Pus la dispozitie de Sincron HR, 2021-04-28
Spre deosebire de alte tipuri de software HR, specializate pe procese, un software HCM actioneaza la un nivel mai cuprinzator, strategic, pe langa cel operational, oferind o perspectiva mai larga. Citeste pe blogul Sincron HR cum ajuta un software HCM o companie sa fie pregatita in avans pentru noile trend-uri ale pietei muncii.
Pus la dispozitie de Edenred, 2021-04-28
Tichetele de masa, cadourile, turismul intern (accesat prin intermediul voucherelor de vacanta), serviciile medicale (pentru angajati si apartinatori) si pensiile private (pilonul III) sunt principalele 5 beneficii flexibile alese de angajati, in 2020, potrivit analizei anuale Benefit, o companie Edenred, asupra industriei de beneficii extrasalariale din Romania. 
Pus la dispozitie de Edenred, 2021-04-28
Tichetele de masa sunt in continuare cel mai apreciat beneficiu extrasalarial, iar includerea acestora in oferta salariala contribuie la retentia de personal si demonstreaza ca un angajat motivat este un angajat productiv. In prezent, valoarea nominala maxima ce poate fi oferita unui angajat pentru o zi lucrata este de 20,01 lei. Conform statisticilor Edenred, utilizatorii solutiei Edenred Ticket Restaurant au cheltuit, in medie, 25 lei pentru un pranz. 
Pus la dispozitie de Edenred, 2021-04-28
​Jonglezi deja o multitudine de procese legate de personal: de la recrutare si angajare, salarizare, comunicarea interna, traininguri, evaluarea si retentia angajatilor la securitatea si protectia muncii? Atunci, cu siguranta, sa fii la curent cu numeroase acte normative care tin de legislatia muncii si sa te asiguri ca reglementarile GDPR sunt respectate reprezinta un efort in plus.
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-04-28
Ne apropiem cu pasi repezi spre un cadru legal care sa specifice, mai clar decat pana acum, faptul ca semnatura electronica calificata aplicata pe un document transforma documentul intr-un inscris sub semnatura privata, conform art. 272 din Codul de procedura civila, deoarece poarta echivalentul semnaturii olografe pentru inscrisurile pe hartie.
Cum a modificat pandemia recrutarile? Ce isi doresc angajatii si ce cauta angajatorii?
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-03-22
2020 a produs schimbari profunde pe piata muncii, in raporturile dintre angajatori si candidati. Pandemia s-a declansat intr-un moment in care recrutarea era deja ingreunata de lipsa fortei de munca specializate.

Dupa socul adaptarii la noile conditii de munca si reevaluarea modului de a face business, companiile se gasesc acum in situatia de a fi nevoite sa isi schimbe si modul in care recruteaza.

Pe partea angajatilor se contureaza dorinta de a primi sprijin concret din partea companiilor, mai ales prin dezvoltarea de mecanisme si programe care sa sprijine munca de acasa si efectele sale – de la programe de sanatate mentala, la ajutor pentru amenajarea unui birou in locuinta.
Potrivit unui sondaj efectuat de Undelucram.ro, citat de Wall-Street.ro, 80% dintre companii intentioneaza sa isi mentina echipele sau sa recruteze in anul 2021. Pachetele de beneficii au fost ajustate deja, pentru a reflecta conditiile impuse de pandemie. Peste 57% dintre companii au taiat programele de training si programele de wellbeing. Pentru ca majoritatea muncii se desfasoara de acasa, 9% dintre angajatori nu au mai decontat serviciile de transport. Doar 23% dintre companii nu au taiat niciun beneficiu din pachetul salarial.
 
In acelasi timp, angajatii si-au adaptat si ei dorintele in ceea ce priveste sprijinul oferit de angajator si beneficiile primite la locul de munca. Un studiu EY, citat tot de Wall-Street.ro, arata ca peste jumatate dintre respondenti vor ca angajatorul sa le ofere mijloacele pentru a-si desfasura activitatea de acasa – de la echipament IT, la mobilier de birou. Aproape 50% dintre angajati simt nevoia ca angajatorul sa le puna la dispozitie programe de sprijin pentru sanatatea fizica si mentala.
 
Potrivit studiului citat mai sus, respondentii isi doresc de la viitorul angajator mai multe asigurari de domeniul medical si un program de munca flexibil chiar si dupa intoarcerea la birou. Angajatii isi mai doresc programe de training, avansare si dezvoltare, dar si pachete financiare generoase.
Pentru specialistii de Resurse Umane, care trebuie sa gaseasca o cale de mijloc intre nevoile de business si dorintele angajatilor, asta inseamna atat o mai mare flexibilitate in gasirea candidatilor potriviti, cat si oferirea de beneficii adaptate la noua realitate.
Iata cinci modalitati in care pandemia a schimbat recrutarea:

1.La inceputul pandemiei multe companii au fost nevoite sa treaca in decurs de cateva zile la munca de acasa, indiferent de nivelul de digitalizare pe care il aveau anterior. Astfel, a devenit evident ca multe din aspectele activitatii lor se pot desfasura fara probleme de la distanta. A mai fost un singur pas pana la a realiza ca telemunca face posibila accesarea unor resurse care pana acum erau inaccesibile. Practic, se poate recruta acum in intreaga lume, iar piata muncii a devenit globala.

2. In procesul de recrutare au ramas importante calitati ale angajatilor precum capacitatea de comunicare, munca in echipa, specializarea in domeniul dorit. Devin insa la fel de importante, daca nu cumva le depasesc, aptitudinile digitale, capacitatea de adaptare rapida la nevoile de business si capacitatea de a munci independent, fara supervizare permanenta.

3. Pentru ca aptitudinile digitale si capacitatea de munca independenta incep sa cantareasca tot mai mult in procesul de recrutare, organizatiile vor fi nevoite sa isi puna problema salarizarii pentru acesti angajati, atat de doriti de toate companiile: vor fi ei platiti pentru rolul pe care il ocupa in companie sau salarizarea lor va fi stabilita in functie de cat de cautati sunt pe piata muncii?

4. Este limpede ca multi angajati sufera de anxietate la gandul ca pandemia le va afecta finantele, asa ca fie raman blocati in slujbe care nu le corespund 100% aptitudinilor si dorintelor, fie nu indraznesc sa ceara angajatorilor programe care sa le asigure linistea si confortul necesar pentru a atinge productivitatea maxima. Este rolul specialistilor din HR sa atraga talentul necesar companiei si sa le ofere angajatilor siguranta pentru viitor si confortul de a lucra intr-un rol stabil.

5. Recrutarea moderna s-a mutat in online. Desi nimic nu poate lua locul intalnirii fata in fata dintre angajati si specialistii din HR, discutiile initiale prin telefon si recrutarea prin platforme video devin tot mai utilizate, iar viitorii angajati sunt tot mai confortabili cu aceste modalitati. Pentru ca este o activitate consumatoare de timp, multe companii isi externalizeaza recrutarea catre parteneri care le ofera garantia gasirii celui mai bun candidat, in cel mai scurt timp si cu cele mai mici costuri. Serviciul de recrutare oferit de colorful.hr, spre exemplu, ofera companiilor un plan personalizat, la sfarsitul caruia organizatia primeste o lista scurta cu cei mai buni candidate din care sa isi aleaga viitorul angajat de top. Expertii colorful.hr se ocupa de selectia si evaluarea candidatilor, filtrarea lor in functie de eficienta, motivatie si asteptari, si programarea interviurilor cu candidatii de pe lista scurta.
 
AICI gasesti detalii despre Externalizarea salarizarii si administrarii de personal
 
Fii la curent cu cele mai noi informatii din domeniul resurselor umane! Aboneaza-te la newsletterul colorful.hr pentru a afla ce evenimente de HR si de legislatie organizam, ce aplicatii si servicii de resurse umane mai lansam si care sunt noutatile si trendurile din HR.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate