Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de ZF, 2023-08-30
In era globalizarii accelerate, in care afacerile se extind rapid pe plan international, comunicarea eficientă in limba engleză a devenit esentiala pentru succesul in afaceri. 
Pus la dispozitie de goFLUENT, 2023-08-30
Atragerea si pastrarea talentelor de top depinde de crearea unei experiente pozitive pentru candidati. Citeste acest articol si descopera mai multe despre: Construirea brandurilor de angajator, construirea de conexiuni; Navigarea pe o piata a locurilor de munca in schimbare; Imbunatatirea experientei candidatilor prin evaluarea lingvistica.
Pus la dispozitie de goFLUENT, 2023-08-30
The great resignation, intensificarea muncii la distanta si atentia acordata initiativelor de diversitate, echitate si incluziune au creat o adevarata competitie pentru talente la nivel global. Daca nu ai luat in considerare angajarea de talente globale in strategia ta de achizitie de talente, citeste acest articol si descopera cum sa gasesti si sa angajezi persoanele talentate, la nivel global.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-08-31
Din ce in ce mai multe companii cer ca membrii unei echipe sa colaboreze astfel incat sa se ajunga mai usor la obiectivele stabilite, insa noi avem o istorie de peste 5000 de ani setata pe competitie. Asadar, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a schimba acest tipar? 
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-08-31
Tu de cate ori realizezi evaluarea angajatilor? Reflecta acest proces activitatea angajatilor sau este doar un proces facut superficial? De cele mai multe ori, intre evaluare si concediere ar trebui sa existe o legatura transparenta, pentru ca angajatul sa stie la ce sa se astepte si intregul proces sa nu fie atat de apasator pentru ambele tabere. 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2023-08-31
Al cincilea episod al podcastului HeRoe.s HRing aduce perspective noi! Impreuna cu gazda emisiunii & Co-fondatorul Eucom, Delia Dragomir, Alexandru Lungu aduce in discutie detalii din legislatia privind codul muncii.
 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2023-08-31
De ce este important sa ne dezvoltam la locul de munca? Dezvoltarea competentelor ne deschide oportunitati de avansare in cariera! Astazi discutam despre beneficiile urmarii unui curs de dezvoltare a abilitatilor de vanzare si negociere. 
Pus la dispozitie de Atelierul de idei, 2023-08-31
Intr-o lume care se schimba rapid, procesul de recrutare trebuie sa poata fi mereu adaptabil, in timp ce este generator continuu de experienta optima pentru candidati si pentru companie. Descopera cum poti aplica principiile Agile pentru a crea un proces de recrutare mai eficient si mai eficace.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2023-08-31
​Fericirea este subiectiva si fiecare dintre noi are o alta opinie legata de acest concept precum si de lucrurile care ne fac fericiti. In acest articol, Radu Manolescu, Founder & Managing Partner K.M.Trust & Partners, abordeaza 3 teme legate de acest subiect.
Pus la dispozitie de Korn Ferry, 2023-08-31
AI | Vor permite noile tehnologii companiilor sa "citeasca" gandurile angajatilor? Care sunt cele mai inteligente si mai sensibile
moduri de a le folosi?
Pus la dispozitie de Valoris HR, 2023-08-31
Ritmul rapid din mediul de business actual impune oricarei companii un grad crescut de adaptabilitate, iar in acest context, gasirea talentului potrivit a devenit un factor din ce in ce mai important pentru succes.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-08-31
Co-Factor pune la dispozitia partenerilor sai un instrument 100% personalizabil, oferind fiecarui angajat o vizibilitate clara asupra tabloului sau de performanta, permitand o evaluare completa si complexa a fiecărui angajat si a intregii organizatii. 
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-08-31
Evaluarile sunt o parte critica a oricarei strategii eficiente de management al performantei, dar un sistem standard, prin raportari directe, nu ofera toate avantajele evaluarii 360.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-08-31
59% dintre recrutori spun ca au posturi disponibile care sunt deschise de cel putin sase luni – sau mai mult, conform celui mai recent raport Payscale, privind cele mai bune practici de remunerare. 
Pus la dispozitie de BIA, 2023-08-31
In general punem accentul pe a forma experti. Iar in companii, vedem consecintele acestei abordari. Se ajunge ca oameni care sunt foarte buni pe zona lor sa fie considerati si buni lideri de echipe si sa fie promovati. Insa le lipseste empatia si abilitatile de motivarea colegilor.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2023-08-31
Ce beneficii extrasalariale mai acordam? Sunt ele relevante pentru orice generatie? Descopera componentelele unui pachet complet de compensare al angajatilor, dar si multe idei utile pentru a-i maximiza efectul.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2023-08-31
44% dintre angajati se simt stresati la locul de munca, iar asta a devenit (si) problema companiilor. Noi credem ca „luna sanatatii mentale” ar trebui sa fie tot anul, asa ca te invitam sa te inspiri dintr-un articol care-ti ofera exemple practice si strategii de gestionare a stresului la locul de munca.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-08-31
Coaching-ul care utilizeaza instrumente de evaluare a personalitatii este mult mai eficient decat coaching-ul traditional, deoarece se bazeaza pe date obiective esentiale atat pentru coach, cat si pentru participant.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-08-31
Intentionezi sa lansezi un produs sau un serviciu nou. Totul este pregatit ca lansarea sa fie un succes. Si... lansezi produsul. Toata lumea este incantata. Apoi... incepi sa primesti plangeri din partea clientilor cu privire la defectele produsului sau serviciului. 
Pus la dispozitie de Decebal Leonard Marin, 2023-08-31
Daca participi des la astfel de intalniri, cel mai probabil lucrezi intr-o corporatie. Dar nu in orice corporatie, ci in una in care managerii sunt foarte preocupati de sisteme si de exercitarea explicita a autoritatii formale si mai putin de oameni.
Pus la dispozitie de htss, 2023-08-31
Planificarea fortei de munca a devenit un aspect esential pentru optimizarea eficientei si productivitatii organizationale. O solutie de planificare a necesarului de resurse umane echipeaza organizatiile cu instrumentele si informatiile necesare pentru a-si gestiona strategic forta de munca.
Pus la dispozitie de htss, 2023-08-31
Cum dezvolti abilitatile soft ale angajatilor? Angajatii din mediul corporate isi doresc sa aiba access la invatare si dezvoltare continua. O formare eficienta de soft skills ar trebui sa fie atractiva, interactiva si relevanta pentru experientele de lucru zilnice ale angajatilor. 
Pus la dispozitie de htss, 2023-08-31
Platforma Power Platform, dezvoltata de Microsoft, a aparut ca o suita puternica de instrumente care permite organizatiilor sa construiasca aplicatii personalizate, sa automatizeze fluxurile de lucru, sa analizeze date si sa creeze tablouri de bord interactive, toate acestea fara a fi nevoie de cunostinte vaste de codificare. 
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-09-01
Imagineaza-ti urmatorul scenariu. Esti Directorul General al unei companii ce comercializeaza materiale de constructii si ai nevoie sa promovezi un Area Sales Manager in rolul de Director National de Vanzari. Cei 2 ASM pe care ii evaluezi au rezultate similare – isi ating si depasesc targetul de vanzari in mod constant, au un grad maxim de satisfactie al clientilor de care se ocupa, procesul de vanzare este corect gestionat in cadrul echipelor.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-09-01
​Imagineaza-ti urmatorul scenariu. Esti Directorul General al unei companii ce comercializeaza materiale de constructii si ai nevoie sa promovezi un Area Sales Manager in rolul de Director National de Vanzari. Cei 2 ASM pe care ii evaluezi au rezultate similare – isi ating si depasesc targetul de vanzari in mod constant, au un grad maxim de satisfactie al clientilor de care se ocupa, procesul de vanzare este corect gestionat in cadrul echipelor.
Cum poate tehnologia ai sa sustina dezvoltarea potentialului uman? O incursiune in experientele imersive
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-05-09
Desi avem senzatia ca tehnologia AI este un produs recent, ea este prezenta in vietile noastre inca din prima parte a secolului trecut. De la conceptualizarea sa in 1935 de catre Allan Turing si scrierea primului program de tip AI in 1951 de catre Christopher Strachey pana in ziua de azi cand este folosit deja in diagnosticarea unei game largi de boli, aceasta tehnologie a starnit interes si teama in proportii egale. 
 
De ce discutam insa despre AI intr-un domeniu cum este cel de Formare & Dezvoltare care este caracterizat de experiente profund personale, in care vorbim despre conexiune human-to-human, si care se afla sub o palarie mult mai larga, numita mai mult decat simbolic, “Human Resources”?
 
Ca sa raspundem la aceasta intrebare, haideti sa luam cateva exemple din zona de vanzari si cea de management.

STIM CU TOTII CA IN VANZARI, UN PROCES DE VANZARE FORMALIZAT ESTE UNUL DINTRE INGREDIENTELE SUCCESULUI. 

La fel, stim si ca reprezentantii unei forte de vanzari numeroase si extinse ar trebui sa fie aliniati pana la suprapunere in ceea ce priveste elementele esentiale ale unei interactiuni cu un client. Ca fazele precum investigarea unei oportunitati de vanzare sau demonstrarea capabilitatilor trebuie sa fie parcurse dupa acelasi cadru, indiferent daca reprezentantul este un junior sales cu 6 luni de experienta din Iasi sau un senior sales la Oradea. Sau ca tratarea celebrei obiectii din vanzari, “este scump”, ar trebui sa fie facuta la fel, de fiecare data intreband: “Scump in comparatie cu ce?”
 
Daca lasam deoparte vanzarea si ne indreptam spre management, nu ne-am dori oare ca feedback-ul referitor la un comportament mai putin productiv, sa se desfasoare de fiecare data dupa acelasi cadru? Indiferent in ce departament il intalnim, indiferent cine este managerul care ofera feedback-ul sau angajatul care il primeste?
 
Cum putem sa ne asiguram ca aceste comportamente esentiale sunt folosite unitar, de catre toti angajatii, in munca de zi cu zi?

CEA MAI AVANSATA SOLUTIE LA ACEASTA PROVOCARE POARTA NUMELE PITCHBOY, SI ESTE UN SIMULATOR DE CONVERSATIE CE OFERA EXPERIENTE IMERSIVE MENITE SA SUSTINA FORMAREA PROFESIONALA.

Asa cum sportivii se antreneaza prin diverse exercitii pentru a-si forma memoria musculara, simulatorul Pitchboy ii ajuta pe angajati sa-si dezvolte acele automatisme esentiale pe care ar trebui sa le foloseasca pe parcursul unei conversatii. 
 
Asa cum simulatorul de zbor ii ajuta pe piloti sa se antreneze in conditii reale, si Pitchboy este un simulator de zbor pentru o diversitate mare de roluri din companii si care are misiunea de transforma cunostintele in competente prin replicarea unor conversatii reale din munca de zi cu zi.

CUM FACE ASTA?! CU AJUTORUL REALITATII VIRTUALE SI AL INTELIGENTEI ARTIFICIALE.

Realitatea virtuala ne ajuta sa simulam mediul in care se desfasoara conversatia (birou, magazin) iar cu ajutorul IA construim personajul cu care utilizatorul va dialoga, in conditii foarte apropiate de realitate. Odata dezvoltat, role play-ul poate fi jucat de oriunde, de pe orice echipament si de ori cate ori este nevoie.
 
Pentru simulari se pot dezvolta formate audio pentru conversatii telefonice (conversatii cu Clienti in Telesales) sau scenarii video. Acestea pot fi 2D (pentru un role play care are loc la un birou) sau 360° pentru role play-uri care se desfasoara in medii complexe (camere de triaj in sectiile de urgenta ale unui spital). De asemenea putem folosi tehnologia deep fake video pentru a crea avatarul clientului si mediul in care se desfasoara interactiunea.
 
Conversatia cu persoana care este in formare este purtata pe baza unui proces predefinit, a unui arbore decizional si a recunoasterii unor cuvinte cheie pe care interlocutorul uman trebuie sa le foloseasca.
 
Role play-ul va fi inregistrat ceea ce inseamna ca utilizatorul il poate revedea si intelege cum a pus in practica cunostintele. Dupa fiecare role play Pitchboy ii va oferi feedback utilizatorului si va pastra punctajul obtinut in baza de date. Astfel dezvoltarea unei competente pe parcursul mai multor role-play-uri va putea fi usor observata atat de catre utilizator cat si de catre manager.
 
Un alt beneficiu al folosirii simulatorului este faptul ca se va desfasura de fiecare data la fel astfel ca angajatii vor putea sa deprinda exact aceleasi rutine esentiale din cadrul unui proces (de vanzare, de oferire a feedback-ului, etc.).
 
Pitchboy poate sa testeze cunostintele prin simple quizz-uri sau poate sa dezvolte role play-uri in care utilizatorul este ghidat in timpul interactiunii astfel incat acesta sa continue sa invete si sa exerseze, concomitent. In final putem crea simulari chiar si in conditii dificile, in care nu exista plasa de siguranta, (exact ca intr-un joc video) astfel incat competentele sa fie atat de bine dezvoltate incat interactiunea ulterioara cu un client real sa i se para angajatului foarte facila.
 
In concluzie, tehnologia AI poate fi utilizata in directia augmentarii potentialului uman fiind un sprijin al practicienilor in resurse umane. 

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate