Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2020-12-21
Mediul de afaceri din intreaga lume a suferit schimbari majore, dupa un an marcat de pandemia cu SARS-COV 2. Toate interactiunile s-au redus la un minim posibil, iar continuarea activitatii s-a concentrat spre lucrul de acasa in cele mai multe dintre cazuri, acolo unde tipicul activitatii a permis acest lucru. Unul dintre cele mai afectate domenii, in urma pandemiei, este cel al Resurselor Umane, unde volumul mare de documente ce necesita semnare, printare, expediere este greu de gestionat in general, insa in conditiile actuale este aproape imposibil de realizat.

Pus la dispozitie de Creasoft IT, 2021-01-05
Aplicatia de pontaj CREASOFT bazata pe monitorizarea activitatii pe PC nu preia date cu caracter personal si, ca urmare, nu intra sub incidenta Legii 190/2018 cu privire la prelucrarea si stocarea datelor. Aceasta afiseaza doar numele aplicatiilor si site-urilor/ ferestrelor in care lucreaza angajatul (ex. amazon.com, anaf.ro, Word, Excel, AutoCAD etc.) si durata de utilizare a fiecareia in parte.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-01-05
Angajatii motivati, performanti, dornici sa isi atinga tintele lunare si sa-si finalizeze cu brio si la timp proiectele sunt de cele mai multe ori cheia succesului in afaceri. Dar realitatea ne arata ca un astfel de comportament tine, in primul rand, de mentalitatea angajatului, iar, in al doilea rand, trebuie sustinut si de organizatie, prin politicile de resurse umane. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-01-05
Ziua de lucru obisnuita a profesionistului din HR este pe cat de variata, pe atat de solicitanta. Ziua tipica de lucru presupune, spre exemplu, ca prima ora sa fie dedicata mailurilor, telefoanelor si solicitarilor. Urmeaza focusul pe partea de recrutare: postare de anunturi, recrutare, interviuri, intalniri. Dupa-amiaza unui profesionist de resurse umane poate fi ocupata cu partea de evaluare si documentare a performantei angajatilor, precum si salarizare, traininguri sau alte activitati ce presupun atentie sporita.
Pus la dispozitie de BIA HR, 2021-01-06
Independenta, invatarea constanta, sentimentul de apartenenta dar si acela ca eforturile lor au un sens, sunt factori motivationali importanti pentru angajati. Pentru a raspunde acestor nevoi, companiile au creat programe variate de engagement, de sustinere a participarii active a angajatilor la "viata" companiei. Astfel de programe includ adesea si actiuni de voluntariat. 
Pus la dispozitie de HR Sincron, 2021-01-06
Nevoia accentuata de telemunca va mai dura cel putin cateva luni, timp in care companiile trebuie sa mearga mai departe. In acest context, integrarea cu succes a noilor angajati este o provocare, iar miza pentru companii ramane mare. Indiferent ca in organizatia ta il numiti Onboarding, Induction sau Inductia noilor angajati, descopera cum poti desfasura acest proces ca la carte, de la distanta, cu ajutorul tehnologiei, si care sunt, pe termen lung, diferentele intre Onboarding si Induction. 
Pus la dispozitie de Clinica The MIND, 2021-01-06
Anul 2020 a schimbat modul in care eram obisnuiti sa lucram si ne-a lasat intr-o situatie confuza, greu de controlat. Cu totii am simtit lipsa vietii de dinainte de pandemie, ne-a fost dor de discutiile cu colegii de birou, glumele si zambetele neascunse de masca, chiar si de discutiile in contradictoriu. Totusi, pentru multi dintre noi a fost o perioada in care am invatat multe despre capacitatea noastra de a ne adapta rapid la neprevazut si despre rezistenta pe care o avem in fata pericolului.
Pus la dispozitie de IziDoc, 2021-01-06
Problemele dentare afecteaza calitatea vietii, acest lucru este clar. Persoanele afectate pot deveni mult mai timide in a lua cuvantul intr-o sedinta sau in discutiile cu clienti, isi pot reduce participarea la activitatile sociale sau isi pot limita activitatile de zi cu zi din cauza sanatatii orale precare. 1 din 4 adulti evita sa zambeasca din cauza aspectului danturii, iar 1 din 5 simt chiar anxietate cu privire la acesta. 
Pus la dispozitie de Medicover, 2021-01-06
Sanatatea copiilor este cea mai importanta. Pentru ca ne dorim sa ii protejam cat mai mult, am introdus Fluenz Tetra, vaccinul fara injectie pentru prevenirea gripei. Vaccinul este dedicat copiilor si adolescentilor, cu varste cuprinse intre 24 de luni si 18 ani. Acesta ajuta la protejarea impotriva celor 4 tulpini de virusuri continute de vaccin, cat si a altor tulpini inrudite cu acestea. 
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2021-01-06
Acest nou episod de podcast este diferit, pentru ca este o conversatie in 3. Cei doi invitati ai nostri, Alina Florea, Talent & Learning Manager la Danone si Anca Grezov, HR Manager Danone, au impartasit foarte multe lucruri concrete (de aceea si dureaza 50 de minute conversatia). Si ne-au mai aratat ce se intampla cand se lucreaza intr-adevar ca o Super Echipa de HR. 
Pus la dispozitie de Smartree Romania, 2021-01-06
La finalul anului trecut, respectiv inceputul anului curent, au aparut doua noi legi care aduc modificari Codului Fiscal si Codului Muncii in ceea ce priveste impozitarea sumelor asimilate cu veniturile si contributiile sociale obligatorii corespunzatoare, dar si situatiile in care angajatorii pot suspenda, din initiativa proprie, contractele individuale de munca ale salariatilor. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-01-19
​Digitalizarea proceselor de resurse umane nu trebuie sa ramana doar o idee pe lista rezolutiilor de inceput de an. Aceasta poate fi extrem de usor de implementat pornind de la baza oricarei activitati de HR – semnarea documentelor. Dar nu oricum, ci semnarea electronica la distanta, cu valoare legala, cu ajutorul solutiei Paperless flowSIGN. Curiosi cum scapam de “print si semnat in doua exemplare” in cazul documentelor de resurse umane? Raspundem in continuare la aceasta intrebare si multe altele.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-01-21
2020 a fost un an intens pentru activitatea de Resurse Umane. Profesionistii din HR au fost nevoiti sa se adapteze rapid la realitatea muncii de acasa si au integrat accelerat, in activitatea lor, tehnologiile noi. 2021 se anunta la fel de intens! Cu toate ca avansul tehnologiei in HR nu pare a incetini deloc, din contra, oamenii din Resurse Umane nu au de ce sa se teama. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-01-21
Este cineva care nu isi doreste sa munceasca patru zile pe saptamana si sa se bucure de un weekend de trei zile? Pentru companii nu este insa o alegere usoara si necesita o cantarire atenta a beneficiilor si dezavantajelor si o schimbare majora in cultura organizationala. Din fericire, calea catre implementarea saptamanii de lucru de patru zile a fost deja deschisa prin mai multe proiecte-pilot. 
Pus la dispozitie de Sandra Rosu, 2021-01-21
Amrop, una dintre cele mai mari companii de executive search la nivel global, a intervievat 5 directori de vanzari B2B din Romania despre ce provocari au intampinat si ce tendinte au remarcat de-a lungul anului 2020. 
Pus la dispozitie de Mihai Popa-Radu, 2021-01-21
​Sunt in continuare multi oameni in business care cred ca succesul si caracterul unui lider se exclud reciproc si ca nu putem cuantifica caracterul in termeni de rezultate financiare. In ultimii ani insa, numarul din ce in ce mai mare de scandaluri in jurul corporatiilor a aratat cat de mult conteaza lipsa caracterului in leadership. 
Pus la dispozitie de HR Sincron , 2021-01-27
Acum ceva timp prezentam conceptul de a 4-a revolutie industriala si impactul ei in HR. Idei care puteau ajuta la optimizarea activitatii cand situatia era "pasnica" fac acum diferenta in supravietuirea business-urilor. Succesul va depinde in mare masura de intelegerea si adaptarea la noutatile mediului in care activam. Printre acestea se numara disparitia unor joburi si aparitia altora, cum se face managementul schimbarii, deciziile bazate pe date, flexibilitatea ca mindset al organizatiei. 
Pus la dispozitie de BIA HR, 2021-01-27
Este nevoie de evenimente iesite din comun pentru a schimba o cultura organizationala – pentru secolul nostru, Covid-19 va ramane, probabil, printre putinele astfel de evenimente. La un an de la instalarea pandemiei, foarte putine companii au ramas neafectate. Cu toate acestea, multi profesionisti HR nu cred ca organizatiile lor vor suferi o transformare culturala sau strategica ca urmare a Covid-19. 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2021-01-27
Anul 2020 a fost, de la un capat la altul, plin de imprevizibil si de schimbari. Desi dificil, el a stimulat inovatia si noi moduri de a gandi activitatea in interiorul companiilor, de la munca remote la reorganizarea muncii si digitalizarea proceselor de lucru. Ce inseamna toate aceste noutati pentru strategia de HR pentru 2021 si ce schimbari prevad specialistii Wizrom? Cum poate ajuta un soft complet de management al resurselor umane? 
Pus la dispozitie de Edenred, 2021-01-27
Conform unui studiu Omnibus desfasurat in luna decembrie 2020, tichetele de masa sunt in continuare cel mai apreciat beneficiu extra salarial. Includerea acestora in oferta salariala contribuie la retentia de personal si demonstreaza ca un angajat motivat este un angajat productiv. 
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2021-01-29
Se potriveste tare bine acum, la inceput de an, mesajul optimist al Rodicai Sfetu, Director Resurse Umane la Generali Romania, despre "Learn to Unlearn". Pe noi energia, entuziasmul si ideile creative ale Rodicai ne-au convins ca 2020 a fost un an bun in L&D. 
Pus la dispozitie de Clinica The MIND, 2021-01-29
Adesea angajatii sunt evaluati prin prisma competentelor tehnice, sau a abilitatii lor de a rezolva rapid sarcini complexe. Dar asta este doar o fateta a eficientei lor. Ar trebui sa aflam si ce fel de coechipieri sunt acesti oameni, cat de suportivi sau toxici sunt pentru colegi. Merita sa verificam daca acei angajati pe care-i apreciem nu cumva se pun mereu pe ei pe primul loc, dau vina pe altii cand dau de greu, sau isi asuma merite pe nedrept. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2021-01-29
Managementul resurselor umane a intrat intr-o noua etapa de evolutie in care aplicatii specializate schimba modul de interactiune in interiorul unei organizatii. Nevoia de astfel de aplicatii este cu atat mai mare in aceasta perioada, in care pandemia ne-a aratat ca organizatiile trebuie sa fie versatile, sa se adapteze rapid la schimbari si sa isi optimizeze costurile dar mai ales sa elimine cat mai mult eventualele discountinuitati sau situatii nepravazute care pot aparea.
Pus la dispozitie de IziDoc, 2021-01-29
Stomatologia este des exclusa din mesajele de wellbeing si frecvent omisa din evaluarea costului beneficiilor de sanatate. Cu toate acestea, zambetul unei persoane este cea mai vizibila dovada de sanatate.
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-02-18
​Anul care tocmai s-a incheiat a adus multe schimbari de ordin economic, social si chiar cultural, iar acest lucru ne-a fortat sa ne reorganizam activitatea. Fie ca este vorba despre modul in care lucram, invatam, socializam si asa mai departe, a trebuit sa ne reorganizam viata cu un minim de interactiune fizica.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-02-23
In ultimii ani, mai mult ca oricand, companiile se confrunta cu provocari in ceea ce priveste recrutarea, retentia si implicarea angajatilor. De la interviul de angajare la interviul de exit, instrumentele digitale au puterea sa redefineasca felul in care organizatiile se raporteaza la angajati. Componenta umana ramane cea mai importanta in relatia cu angajatul, insa platformele precum colorful.hr pot sa optimizeze pas cu pas calatoria unui angajat in interiorul companiei.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-02-23
In ultimii ani, digitalizarea proceselor de resurse umane este tot mai des abordata de companiile care vor sa isi automatizeze procesele. Cu toate ca este limpede ca beneficiile digitalizarii depasesc cu mult dezavantajele, nu toate procesele de transformare digitala au succes.
Pus la dispozitie de Creasoft IT, 2021-02-23
Program de lucru diferentiat si un numar mult mai redus de angajati care vin la birou – este noua realitate de pe piata muncii in randul corporatiilor. Cum si cine vine la birou in vreme de pandemie? Cum poate gestiona angajatorul masurile de distantare sociala, daca nu stie cati angajati vor veni a doua zi la birou? Acestea sunt doar o parte dintre intrebarile liderilor din companiile locale, care vor sa isi tina angajatii in siguranta si, totodata, sa evite potentialele amenzi ale inspectorilor de munca.  
Pus la dispozitie de Speakings, 2021-02-23
"Libra Voices: Talk Less, Say More" a dat startul unui proiect unic in Romania, de people engagement, employer branding si invatare prin public speaking. Organizat de Libra Internet Bank si SPEAKINGS. 120 de ore de antrenament, 3 antrenori, 5 probe, 30 de discursuri individuale si de echipa, 3 emisiuni.
Pus la dispozitie de HR Sincron, 2021-02-23
Realitatea ultimului an ne-a demonstrat ca a pune angajatii pe primul loc chiar trebuie sa devina o prioritate pentru fiecare organizatie. Din multitudinea de aspecte care contribuie la punerea in practica a acestui demers, unul are greutate mare, fiind insa perceput si ca "mai alunecos": managementul performantei.
Pus la dispozitie de IziDoc, 2021-02-23
Companiile inca se confrunta cu adoptarea unui program de wellbeing la locul de munca. Din punct de vedere istoric, initiativele de acest gen nu erau considerate atat de importante si nu erau o prioritate pentru multi angajatori. Cu toate acestea, lucrurile se schimba. Intrucat aceste vremuri dificile au un impact semnificativ asupra bunastarii angajatilor si asupra muncii depuse de ei, tot mai multe companii preiau sau incearca sa preia aceasta initiativa si sa investeasca in "employee wellbeing".
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2021-02-25
2020 va ramane cu siguranta un an de cotitura in istorie. Cu evenimente neasteptate, fara precedent, pe multiple planuri, cu puternice si subtile implicatii pe termen scurt si lung. Liderii au fost nevoiti mai mult ca niciodata sa se adapteze unor realitati complet noi, sa iasa din zona de confort, sa aiba grija de oameni si de business asa cum nu au mai fost nevoiti vreodata sa o faca. In acest context, calitatea celor care sunt la putere conteaza mai mult ca oricand pentru ca afacerile sa supravietuiasca, sa se rearticuleze, sa performeze, pentru ca oamenii sa isi mentina nivelul de energie, motivatie si angajament. 
Pus la dispozitie de Clinica The MIND, 2021-02-25
Momentele dificile din viata nu pot fi evitate nici in plan profesional, nici in cel personal. Rezilienta emotionala este abilitatea cheie care ne ajuta sa facem fata greutatilor si ne este aliat atunci cand trebuie sa ne adaptam perioadelor de mari schimbari. Traim vremuri alerte si confuze care ne predispun la gandire irationala si mentalitati paguboase care ne scad capacitatea de a face fata cu succes problemelor cu care ne confruntam. 
Pus la dispozitie de Clinica The MIND, 2021-02-25
O buna parte dintre obstacolele care stau in calea performantei angajatilor sunt generate de erori cognitive sau de blocaje emotionale. Sa-i ajuti pe oameni sa-si descopere si sa-si foloseasca potentialul si talentul a fost si va ramane o sarcina dificila si complexa. Un pas important pentru profesionistii din HR este intelegerea factorilor care stau la baza celor mai uzuale blocaje mentale si emotionale ale oamenilor. 
Pus la dispozitie de Smartree Romania, 2021-02-25
Companiile care doresc sa performeze si sa nu fie afectate de evenimente imprevizibile, precum cele declansate de pandemie, vor afla ca este mai benefic sa externalizeze anumite procese si, uneori, chiar mai ieftin. Aceasta afirmatie este valabila si pentru externalizarea serviciilor de salarizare care, in general, sunt procese ce implica activitati repetitive, consumatoare de timp si care in ultimul an au fost supuse la numeroase modificari determinate de schimbarea legislatiei in vigoare. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-02-25
Paperless flowSIGN este aplicatia dezvoltata de certSIGN care a fost implementata deja cu success in mai multe companii din Romania pe zona de HR. Aceasta aplicatie este cea mai simpla si sigura varianta de a gestiona documentele semnate electronic, deoarece poti incarca un calup de documente, cum ar fi contract de munca, acte aditionale, acorduri etc. pe care semnatarii le vor primi, semna si apoi descarca. 
Cum s-a schimbat rolul directorului de vanzari in 2020?
Pus la dispozitie de Sandra Rosu, 2021-01-21
Amrop, una dintre cele mai mari companii de executive search la nivel global, a intervievat 5 directori de vanzari B2B din Romania despre ce provocari au intampinat si ce tendinte au remarcat de-a lungul anului 2020. Astfel, au fost descoperite cateva puncte comune esentiale, chiar daca sunt din industrii cu specific si provocari destul de diferite. Articolul complet aici.

 

Vezi toate articolele scrise de Amrop Romania

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate