Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Orangefresh, 2021-04-22
Orice angajat ar vrea sa isi inceapa ziua, la birou, cu un pahar de suc proaspat de portocale, cu numai 1 leu.
Orice angajator le poate oferi salariatilor sai acest beneficiu cu Vendomatele Orangefresh.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-04-26
Suntem inconjurati de date, de la informatiile primite si transmise de telefoanele mobile, la datele inregistrate de aplicatiile folosite. Fluxul continuu de date emise de fiecare dintre noi, fie ca face o tranzactie financiara, fie ca utilizeaza un instrument de pontaj pentru munca, este coplesitor. Puse in contextul potrivit, aceste date se pot dovedi un instrument util de business.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-04-26
Pontarea angajatilor la venirea si plecarea de la munca este o practica veche, pe care angajatorii o folosesc pentru ca ii ajuta sa ia decizii de business. Cu toate acestea, unii angajati pot considera ca este vorba mai degraba de nevoia de control din partea sefilor. Felul in care oamenii din Resurse Umane introduc o aplicatie noua de pontaj in companie poate sa contribuie la succesul business-ului sau la generarea de resentimente din partea angajatilor.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2021-04-27
Pe 11 martie s-a implinit un an de cand Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemia COVID-19. Exista modificari pe scara larga ale personalitatii sau a valorilor noastre, pe masura ce stresul cauzat de pandemie si schimbarile survenite in viata noastra s-au acumulat pe parcursul acestui an? A crescut volatilitatea emotionala si s-au schimbat valorile pe scala echilibrului emotional? S-au accentuat acele comportamente exagerate care pot deraia cariere si impacta negative performanta sau am dezvoltat altele noi? 
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2021-04-27
Inteligenta Emotionala este unul din elementele de baza ale unui lider de succes. Cei care au un EQ ridicat sunt mai orientati spre colaborare, mai motivati, mai optimisti si mai buni la gestionarea conflictelor. In articolul nostru ne uitam la componentele inteligentei emotionale si de ce este importanta pentru lideri.
Pus la dispozitie de BIA, 2021-04-27
Legea 58/2021 publicata in Monitorul Oficial din 5 aprilie 2021 prevede noi modificari la timpul de munca, precum si la valoarea indemnizatiei prin programul Kurzarbeit. De asemenea, din 6 aprilie 2021 au fost aprobate si noile modele de cerere si declaratie pe propria raspundere pentru somaj tehnic.
Pus la dispozitie de BIA  , 2021-04-27
Legislatia muncii si legislatia fiscala se schimba frecvent si, din pozitia de manager al unei companii sau director HR, activitatea de salarizare si administrare personal este poate coplesitoare. Iti ocupa mare parte din timpul de lucru si muta strategiile de motivare a oamenilor in plan secund, cu efecte asupra retentiei si asupra bugetului companiei.
Pus la dispozitie de Sincron HR, 2021-04-28
Spre deosebire de alte tipuri de software HR, specializate pe procese, un software HCM actioneaza la un nivel mai cuprinzator, strategic, pe langa cel operational, oferind o perspectiva mai larga. Citeste pe blogul Sincron HR cum ajuta un software HCM o companie sa fie pregatita in avans pentru noile trend-uri ale pietei muncii.
Pus la dispozitie de Edenred, 2021-04-28
Tichetele de masa, cadourile, turismul intern (accesat prin intermediul voucherelor de vacanta), serviciile medicale (pentru angajati si apartinatori) si pensiile private (pilonul III) sunt principalele 5 beneficii flexibile alese de angajati, in 2020, potrivit analizei anuale Benefit, o companie Edenred, asupra industriei de beneficii extrasalariale din Romania. 
Pus la dispozitie de Edenred, 2021-04-28
Tichetele de masa sunt in continuare cel mai apreciat beneficiu extrasalarial, iar includerea acestora in oferta salariala contribuie la retentia de personal si demonstreaza ca un angajat motivat este un angajat productiv. In prezent, valoarea nominala maxima ce poate fi oferita unui angajat pentru o zi lucrata este de 20,01 lei. Conform statisticilor Edenred, utilizatorii solutiei Edenred Ticket Restaurant au cheltuit, in medie, 25 lei pentru un pranz. 
Pus la dispozitie de Edenred, 2021-04-28
​Jonglezi deja o multitudine de procese legate de personal: de la recrutare si angajare, salarizare, comunicarea interna, traininguri, evaluarea si retentia angajatilor la securitatea si protectia muncii? Atunci, cu siguranta, sa fii la curent cu numeroase acte normative care tin de legislatia muncii si sa te asiguri ca reglementarile GDPR sunt respectate reprezinta un efort in plus.
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-04-28
Ne apropiem cu pasi repezi spre un cadru legal care sa specifice, mai clar decat pana acum, faptul ca semnatura electronica calificata aplicata pe un document transforma documentul intr-un inscris sub semnatura privata, conform art. 272 din Codul de procedura civila, deoarece poarta echivalentul semnaturii olografe pentru inscrisurile pe hartie.
Cum vor arata birourile dupa pandemie? Cine lucreaza de acasa si cine nu?
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-03-22
Multe organizatii au inceput sa faca planuri concrete pentru intoarcerea angajatilor in birouri de indata ce se va incheia pandemia sau cand suficiente persoane vor fi vaccinate pentru a putea lucra in spatii comune, fara riscul izbucnirii unui focar.

In Romania, un studiu Undelucram.ro, citat de Wall-Street-ro, arata ca 60% dintre companii intentioneaza sa reinceapa munca de la birou din luna martie a anului 2021. 17% dintre companii au revenit la munca la finalul starii de urgenta, iar 22% la inceputul acestui an. Fenomenul reintoarcerii la birou pare a avansa, cu toate ca o revenire la situatia de dinainte de 2020 nu se intrevede pentru moment.
 
Pe de alta parte, acelasi studiu arata ca 40% dintre angajati declara ca lucreaza mai eficient de acasa decat la birou. Multi nu vor dori sa se reintoarca la naveta zilnica, stiind ca de acasa fac o treaba cel putin la fel de buna, fara efortul presupus de orele petrecute in trafic.
Un sondaj EY, citat tot de Wall-Street.ro, releva ca peste 50% dintre angajati cred ca angajatorii trebuie sa se concentreze pe flexibilitatea programului de lucru, nu pe prezenta la locul de munca. 30% dintre respondenti vor ca telemunca sa reprezinte jumatate din timpul lucrat. Doar 5% vor sa se intoarca la 100% prezenta fizica la birou.
 
Cum pot fi reconciliate aceste pozitii aparent divergente si ce pot face angajatorii in legatura cu acei angajati care nu doresc sa se intoarca la birou?
In pofida dorintei companiilor de a-si vedea angajatii la birou, organizatiile trebuie sa continue sa le ofere acestora posibilitatea muncii de acasa, eventual in sistem hibrid (cateva zile pe saptamana), pentru a-si putea mentine forta de munca productiva si multumita.

Daca pana acum o companie nu a dat atentie tehnologiei pentru a facilita telemunca, va trebui sa o faca de acum incolo. Aceasta tendinta de a munci de acasa nu mai este o chestiune temporara, ci are tendinta sa se perpetueze, cel putin in viitorul previzibil. Pentru aceasta eventualitate, acum este momentul ca o organizatie sa isi evalueze modelul de business si sa investeasca in tot ce faciliteaza work from home.
 
Iata trei exemple de investitii in productivitatea angajatilor, fie ca lucreaza de acasa sau de la birou:

1. Tot mai multe companii opteaza sa acorde angajatilor lor o suma de bani pentru a-si achizitiona echipamentele necesare bunei functionari a biroului de acasa. De la plata facturii de curent, la un scaun de birou care atenueaza durerile de spate, acesti bani sunt investitii sanatoase in productivitate. Mai mult, aceste beneficii pot face diferenta atunci cand un candidat decide sa accepte o oferta de munca sau nu.

2. O platforma de automatizare a proceselor de HR, precum colorful.hr, contine toate solutiile care te ajuta sa gestionezi munca de acasa. De la materialele necesare onboarding-ului noilor angajati, la pontaj online, salarizare, emitere de adeverinte, managementul documentelor, toate sunt intr-un singur loc, optimizate pentru a fi folosite de oriunde, pentru un proces de resurse umane cat mai eficient.

3. Oricat s-ar prelungi munca de acasa, companiile trebuie sa continue sa isi pastreze un sediu fizic. Desi accentul nu se va mai pune pe optimizarea spatiului pentru a permite instalarea a cat mai multe birouri, acest spatiu de lucru trebuie regandit pentru a fi folosit de acei angajati care prefera sa munceasca sau sunt nevoiti sa isi desfasoare activitatea de la birou. In general, companiile vor acorda mai multa atentie rolului pe care trebuie sa il joace aceste spatii. Asta poate include spatii de lucru destinate muncii colaborative, spatii confortabile si sigure pentru cei care trebuie sa munceasca individual, zone destinate intalnirilor.
 
Fii la curent cu cele mai noi informatii din domeniul resurselor umane! Aboneaza-te la newsletterul colorful.hr pentru a afla ce evenimente de HR si de legislatie organizam, ce aplicatii si servicii de resurse umane mai lansam si care sunt noutatile si trendurile din HR.

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate