Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2021-03-31
Vine primavara, iesim din case atat cat ne permite pandemia, insa entuziasmul e la cote in crestere! Deja visam vacante si intalniri cu prieteni la terase, macar cu cei mai apropiati, macar pe rand. Si ne dorim poate si un zambet mai atractiv, cu ajutorul unei albiri dentare. Afla de la specialistii IziDoc ce optiuni ai si ce avantaje sau dezavantaje au acestea.
Pus la dispozitie de Trend, 2021-03-19
Am implinit recent 20 de ani si nu putem organiza o petrecere, dar putem gasi alte modalitati de a sarbatori impreuna. Ne dorim sa marcam 20 de ani de calatorii de invatare cu contributii relevante si lansam astazi 2 invitatii speciale pentru membrii, partenerii si colaboratorii HR Club.
Pus la dispozitie de Elena Doaga - Manager, Tax, KPMG in Romania, 2021-03-22
Atragerea si mentinerea talentelor reprezinta o problema pe piata muncii din Romania de mult timp. Situatia nu s-a modificat in ultimul timp, dimpotriva, fenomenul pare sa ia amploare. In conditiile in care pierderea unui angajat cheie se traduce in costuri si riscuri pentru societate, inclusiv la nivel operational, devine necesara luarea unor masuri concrete pentru mentinerea angajatilor valorosi si motivarea acestora pe termen lung. Planurile de recompensare a angajatilor in instrumente financiare au devenit tot mai populare si pot reprezenta un instrument potrivit pentru a incerca solutionarea acestor probleme.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-03-22
2020 a produs schimbari profunde pe piata muncii, in raporturile dintre angajatori si candidati. Pandemia s-a declansat intr-un moment in care recrutarea era deja ingreunata de lipsa fortei de munca specializate. Dupa socul adaptarii la noile conditii de munca si reevaluarea modului de a face business, companiile se gasesc acum in situatia de a fi nevoite sa isi schimbe si modul in care recruteaza.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-03-22
Multe organizatii au inceput sa faca planuri concrete pentru intoarcerea angajatilor in birouri de indata ce se va incheia pandemia sau cand suficiente persoane vor fi vaccinate pentru a putea lucra in spatii comune, fara riscul izbucnirii unui focar. In Romania, un studiu Undelucram.ro, citat de Wall-Street-ro, arata ca 60% dintre companii intentioneaza sa reinceapa munca de la birou din luna martie a anului 2021.
Pus la dispozitie de Amrop, 2021-03-22
Amrop, unul dintre liderii globali si locali de executive search & leadership advisory, a intervievat 3 Directori din companii de tehnologie din Romania, cu privire la planurile lor de digitalizare din 2021. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-03-25
Stii deja ca poti semna electronic si cu valoare legala documentele departamentului de Resurse Umane prin aplicatia Paperless flowSIGN, chiar si atunci cand ai mai multi semnatari. Acum vom privi lucrurile din perspectiva celui ce primeste documente pentru a fi semnate.
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2021-03-29
Simti ca responsabilitatile departamentului de HR se aduna? Sau ca pierzi timp pretios cu sarcini repetitive in loc sa te concentrezi pe gestionarea echipei? Atunci, cu siguranta, ai nevoie sa-ti eficientizezi procesele. Iar un software de resurse umane te poate ajuta in acest sens.
Pus la dispozitie de Clinica The MIND, 2021-03-29
Peste tot in lume oamenii incearca sa obtina cat mai multa bucurie, sa-si traiasca viata cu placere si sens. Fericirea a devenit pentru omul modern scopul principal. Cati stiu insa care este calea care va va duce acolo, fara sa-si iroseasca eforturile si timpul cautand fericirea intr-o directie gresita?
Pus la dispozitie de Speakings, 2021-03-30
Ca om de HR, e bine sa fii oricand pregatit sa iei cuvantul. Chiar si atunci cand esti luat pe nepregatite. In public speaking si HR, spontaneitatea se antreneaza. Iar SPEAKINGS a pregatit terenul perfect pentru asta: Campionatul National de Discursuri Online pentru Companii, Teamwork 2.1. 
Pus la dispozitie de Sincron HR, 2021-03-30
Indiferent de marimea companiei tale, daca ai deja un angajat, trebuie sa te gandesti cum faci cu procesul de salarizare. Argumentele pro si contra pastrarii salarizarii in intern vs. externalizarea ei sunt numeroase. Citeste pe blogul Sincron HR despre factorii pe care e recomandabil sa-i iei in considerare cand te decizi cum sa procedezi cu salarizarea.. 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
In Ordonanta de Urgenta 13/2021 se mentioneaza cheltuielile care nu sunt impozabile: veniturile reprezentand cadouri in bani si/sau natura, inclusiv tichete cadou, oferite salariatilor, precum si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, contravaloarea serviciilor turistice si/sau de tratament. 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
Unul dintre cele mai mari castiguri ale acestei perioade pline de provocări este increderea pe care am deprins-o in oamenii din echipele noastre. Si este de asteptat sa avem colegi care vor dori sa adopte stilul hibrid, dar si colegi care colegi vor prefera remote work pe termen lung. Cum ii poti ajuta sa lucreze mai bine impreuna? 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
Iti doresti in echipa ta oameni alaturi de care sa ai o colaborare pe termen lung. Si aceasta colaborare se contureaza inca din momentul recrutarii daca alegi bine colegii. Atentia ta asupra acestui proces este cu atat mai importanta daca iei în considerare studiul realizat de SHRM care arata ca o recrutare gresita ar putea costa o companie de cinci ori salariul anual al unui angajat. 
Pus la dispozitie de HART, 2021-03-30
A avea angajatii potriviti in rolurile potrivite poate influenta succesul organizational. Daca compania nu are o strategie solida de achizitie a talentelor, identificarea si angajarea acestora poate fi un proces tulbure, dependent de presupuneri si supus greselilor. De aceea, aveti nevoie de un plan care sa defineasca potentialul intr-o maniera aplicabila in toate departamentele si sa includa metode dovedite stiintific pentru ca echipa dvs. sa atraga angajatii ideali. 
Pus la dispozitie de HART, 2021-03-30
Solutia Hogan High Potential Talent este menita sa ajute in programele de dezvoltare adresate populatiilor de high-potentials. Raportul Hogan High Potential evalueaza 3 dimensiuni ale potentialului de leadership, subliniind punctele forte si ariile esentiale de dezvoltare individuale prioritare. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-03-31
Afla raspunsurile la cele mai frecvente intrebari legate de semnarea electronica a actelor aferente proceselor de resurse umane, cum ar fi: "Care este modalitatea prin care viitorul angajat intra in posesia certificatului calificat, pentru a semna electronic documentele?" sau "Cum se efectueaza instructajele de tip SSM sau SU in format digital?".
Pus la dispozitie de Trend, 2021-04-01
TREND este creator de experiente de invatare memorabile si un partener care ajuta oamenii sa se schimbe in bine. La Trend, crestem echipe performante de vanzari si construim echipe eficace de management, generand perspective care-i fac pe oameni sa se simta inspirati si le dau incredere in propriile capacitati de a progresa.
Digitalizarea departamentului HR – un subiect in trend chiar si pentru companiile de IT
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-02-18
​Anul care tocmai s-a incheiat a adus multe schimbari de ordin economic, social si chiar cultural, iar acest lucru ne-a fortat sa ne reorganizam activitatea. Fie ca este vorba despre modul in care lucram, invatam, socializam si asa mai departe, a trebuit sa ne reorganizam viata cu un minim de interactiune fizica.

Semnatura electronica calificata este prima solutie pentru continuarea activitatii, fara a interactiona fizic cu partenerii, clientii sau angajatii institutiilor statului.

Paperless flowSIGN este solutia certSIGN de semnare electronica la distanta, cu valoare legala, conform Regulamentului European eIDAS 910/2014, dezvoltata de certSIGN, prin care se pot defini fluxuri de semnare electronica a documentelor.

Tremend, una dintre cele mai dinamice companii de pe piata de tehnologie, cu prezenta la nivel international si experienta de peste 15 ani in furnizarea de servicii de software engineering si consultanta, a apelat la solutia Paperless flowSIGN pentru a-si digitaliza operatiunile departamentului HR.

Nevoia de digitalizare a proceselor din cadrul departamentului de resurse umane a venit ca urmare a feedback-ului pozitiv primit din partea clientilor care utilizau deja acest serviciu certSIGN, integrat de Tremend in platformele pe care le dezvolta si implementeaza tertilor.

Avand o crestere continua a numarului de angajati in ultima perioada, procesele din cadrul departamentului de resurse umane al Tremend ar fi fost mult ingreunate daca acestea ar fi fost derulate fara instrumentele de digitalizare, mai ales in contextul pandemiei.

Prin intermediul flowSIGN, toate contractele de munca, anexele, cererile etc. se semneaza electronic, la distanta, fara a mai fi necesara prezenta fizica.

Un alt aspect extrem de important este, de asemenea, arhivarea electronica, care reduce enorm nu doar consumul de hartie, ci si costurile. In departamentul HR majoritatea documentelor trebuie arhivate pentru perioade lungi de timp, unele dintre ele chiar pana la 75 de ani, ceea ce pentru o arhiva fizica presupune costuri mari cu depozitarea in conditii speciale, consum de hartie, acces greoi la documente.

La intrebarea: Cum s-a schimbat activitatea de business dupa implementarea Paperless flowSIGN, Stefan Patra, VP Financial Services Tremend, a raspuns:

”Ar fi trei zone care cred eu ca au fost imbunatatite. Prima ar fi reducerea timpilor – in fluxul de semnare a unui document s-a redus timpul, s-au accelerat procesele, iar durata end to end a unui astfel de flux s-a redus considerabil, realizandu-se aproape instant. A doua ar fi faptul sa s-au inlaturat o multime de erori operationale, cum ar fi ca s-a deteriorat un contract sau un act aditional, ca nu are toate semnaturile pe fiecare pagina. A treia, care tine de cost – s-au inlaturat o multime de costuri cu consumabilele, cu arhivarea, esentiala in zona de HR, unde esti obligat sa tii documentele chiar 50-70 de ani, apoi s-au redus costurile legate de transport.”
 

Solutia Paperless flowSIGN se aplica extrem de usor atat pentru documentele interne, cum ar fi cele de resurse umane, cat si pentru cele cu colaboratorii externi, cum ar fi contractele, anexele, declaratiile etc cu clientii, partenerii sau institutiile statului.

Totul se se realizeaza intr-o platforma on-line in care documentelor incarcate acolo li se stabileste traseul de semnare, iar ulterior, dupa ce au fost semnate, fiecare semnatar isi poate descarca exemplarul sau. Toate actele semnate in aceasta aplicatie au valoare legala, deoarece semnaturile cu certificat calificat care se utilizeaza au valoare de semnatura olografa.

Mobilitatea, una dintre cele mai importante caracteristici ale flowSIGN, permite semnarea oricarui tip de document de pe orice dispozitiv, fie ca este vorba despre statia de lucru, tableta sau telefonul mobil.

Pe langa toate avantajele si specificatiile serviciului flowSIGN, raman, de asemenea, toate atuurile fluxurilor electronice: nu se consuma hartie, tus pentru imprimanta, nu exista costuri cu transmiterea documentelor in original pentru a fi semnate si de catre parteneri, nu se consuma timp cu toata aceasta gestiune, iar costurile scad considerabil fata de tot ce insemna semnarea olografa a tuturor documentelor dintr-o companie.

Vezi toate articolele scrise de certSIGN

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate