Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Enayati Medical City, 2023-10-31
Enayati Medical City, Orasul Medical fondat de medicul Wargha Enayati, uneste sub acelasi acoperis doua spitale (chirurgical si de recuperare), o policlinica cu 60 de cabinete, un centru rezidential si o baza de recuperare medicala performanta.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.
Pus la dispozitie de Amrop Romania, 2023-11-27
Amrop Romania a participat la Conferinta Globala Leadership Intelligence organizata de AESC in Londra la inceputul lunii noiembrie 2023. Am discutat despre diversitate si incluziune, etica si inteligenta artificiala (AI), impactul leadershipului, aplicatii AI in resurse umane, informatii despre pianta de talente si perspective globale asupra sustenabilitatii afacerilor.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2023-11-27
​Majoritatea companiilor romanesti nu investesc in programe de leadeship – doar 45% dintre companiile participante la studiul ”Leadership si Followership in organizatiile din Romania”, realizat de KPMG in Romania in parteneriat cu Casa Paleologu, au declarat ca aloca resurse in acest scop. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului, ce isi propune sa exploreze practicile privind dezvoltarea liderilor in cadrul organizatiilor din Romania.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-11-27
Putem vorbi de cateva caracteristici universale care definesc un bun leadership, indiferent de context? ​Andreea Mihnea, Chief People Officer, First Bank, ne-a oferit cateva raspunsuri.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Inceputurile la un nou loc de munca pot fi provocatoare, mai ales dupa o perioada lunga de stabilitate. De aceea, prin intermediul acestui articol scris din perspectiva unui angajat ce a trecut prin mai multe perioade de proba, poti afla cateva indemnuri ce te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta etapa.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-11-27
Te-ai intrebat vreodata unde este locul in care te regasesti mai mult ca angajat, intr-o corporatie sau contribuind la cresterea unei afaceri mai mici? Accesand acest link poti afla cum contribuie ambele medii la dezvoltarea din punct de vedere profesional.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Dezvoltarea profesionala a ramas in centrul discutiilor cu experti HR. Dupa episodul 7, Delia Dragomir, CEO si Co-Founder Eucom, a continuat sa gazduiasca discutii in podcastul HeRoe.s HRing. 
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Intr-un context de afaceri in continua schimbare, evolutia profesionala devine o necesitate, nu doar o optiune. Aceasta functioneaza ca o cheie ce deschide drumul spre succesul individual si cresterea organizationala. Cresterea personala a angajatilor influenteaza direct prosperitatea companiilor, creand un ciclu benefic de evolutie si inovatie.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-11-27
Limbile straine au fost intotdeauna un subiect fascinant si complex, dar in era globalizarii si a tehnologiei avansate, ele au capatat o importanta si mai mare. Hai sa exploram cateva aspecte interesante despre limbile straine si influenta lor in lumea contemporana!
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Automatizarea diverselor procese la nivel de companie joaca un rol din ce in ce mai important in atingerea obiectivelor organizatiei si in mentinerea competitivitatii acesteia in piata, intr-o perioada marcata de un dinamism accentuat in ceea ce priveste schimbarile de abordare a planurilor si strategiilor de business. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2023-11-27
Un sondaj privind sperantele si temerile angajatilor la nivel mondial, realizat de PwC in 2023, a dezvaluit faptul ca acestia sunt deschisi la noi provocari si la dobandirea de noi abilitati. De asemenea, studiul a adus in discutie si dificultatile cu care se confrunta liderii din organizatii la momentul actual.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-11-28
Sfarsitul de an este un moment important de bilant pentru toate companiile si o ocazie de a aprecia eficacitatea procesului de managementul performantei. Unele companii demareaza procese complexe de evaluare, dar ce e de facut daca organizatia nu dispune de un astfel sistem de evaluare complex si cuprinzator?
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2023-11-28
In ciuda impactului dovedit asupra productivitatii si a unor statistici care ar trebui sa traga un semnal de alarma (problemele de sanatate mintala costa tarile dezvoltate 3-4% din PIB), schimbarea ramane lenta.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
Dupa angajarile numeroase in urma pandemiei globale, vedem multe corporatii, in special cele din sectorul IT care au inghetat angajarile sau anunta disponibilizari. Indiferent daca lucrezi intr-o companie cu peste 500 de angajati sau intr-un start-up, disponbilizarile nu sunt niciodata usoare.
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-11-28
76% dintre angajati si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au spus ca diversitatea este importanta atunci cand se iau in considerare ofertele de munca, arata un studiu Glassdoor, desfasurat in 2021. Un studiu realizat de McKinsey a constatat ca organizatiile cu echipe executive diverse au depasit performanta colegilor din industrie cu 21% in ceea ce priveste profitabilitatea.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Managerii de astazi sunt asteptati sa fie nu doar lideri, ci si strategi agili, inovatori priceputi la tehnologie si buni comunicatori. Pentru a indeplini in mod eficient aceste roluri in expansiune, managerii au nevoie nu doar de experienta, ci si de invatare continua.
Pus la dispozitie de htss, 2023-11-28
Orele suplimentare excesive nu numai ca maresc costurile cu forta de munca, dar pot duce si la epuizarea angajatilor si la scaderea productivitatii. Pentru a mentine un echilibru sanatos intre viata profesionala si cea privata, controland in acelasi timp cheltuielile, este esential sa implementezi eficient limitarile privind orele suplimentare ale angajatilor.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
A fi manager in ziua de azi inseamna a avea o munca dificila si pretentioasa, care necesita o serie de aptitudini, atitudini si comportamente distinctive. In cadrul programelor CODECS Business School Professional le prezentam pe cele mai importante dintre ele.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-11-28
Coaching-ul este o modalitate puternica de dezvoltare personala si profesionala, oferind instrumentele si cunostintele necesare pentru a atinge potentialul maxim. Iata sase carti de la CODECS care merita sa fie pe lista ta de lectura pentru o evolutie semnificativa.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2023-11-28
Descopera cum poti sa depasesti cu succes momentele de schimbari majore in piata, reorganizarile interne sau evenimentele neprevazute! Materialul Wizrom, 5 motive pentru care ai nevoie de un soft de resurse umane in vremuri incerte, iti dezvaluie strategiile esentiale pentru a-ti asigura compania in fata provocarilor neasteptate.
Pus la dispozitie de Valoris HR, 2023-11-28
In cadrul industiilor dinamice in care activam cu totii, achizitionarea talentelor reprezinta un aspect esential. Abordarea conventionala in recrutare devine tot mai depasita, odata cu evolutia si diversificarea industriilor. Nevoia de competente specializate este tot mai acuta, iar gasirea angajatilor potriviti pentru rolurile specializate necesita azi mult mai mult decat un proces standard de recrutare.
Pus la dispozitie de Emanoil Draganescu, 2023-11-28
Vorbeste cu oricine are ceva experienta in managementul relatiilor cu clientii si iti va spune ca pentru a putea avea relatii de calitate, ai nevoie de procese puternice si oamenii cat mai bine pregatiti. In acest articol insa am sa vorbesc de un aspect deseori neglijat si anume managementul asteptarilor.
​Energy Management, o solutie reala ce preintampina fenomenul de burnout
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
Anca: Este o zi de luni si echipa de vanzari are sedinta saptamanala. Anca simte cum sala de sedinte parca se strange in jurul ei. Isi simte palmele transpirate, un nod in gat si un ghem care se misca bolborosind prin stomac. Aerul conditionat desi pornit nu face fata valurilor de caldura pe care le simte invadandu-I corpul. Directorul national de vanzari discuta langa ea despre obiectivele trimestriale si fiecare cuvant il aude ca un ciocan peste o nicovala, tare, metalic, strident. Stie ca si-a facut targetul trimestrul asta, si trimestrul trecut, si cel anterior, dar cu toate astea, nu se simte in siguranta. De cativa ani incoace, simte ca targetul e din ce in ce mai greu de facut nu doar datorita competitiei, ci a multor situatii neprevazute care apar iar si iar. Simte cum anxietatea o insoteste zilnic si nu o paraseste cand isi termina programul de lucru.

Mihai: Tocmai se imbraca pentru a intra in fabrica, unde se ocupa de procesele de securitate a muncii pe liniile de imbuteliere a unor bauturi carbogazoase. Este nervos, extrem de obosit si simte ca nu se poate concentra. Stie ca de nivelul lui de concentrare depind atat obiective de business cat si starea de sanatate si siguranta a colegilor care lucreaza pe liniile de imbuteliere, in deposit si in zona logistica. Cu cat constientizeaza mai puternic acest lucru, cu atat simte cum il cuprinde un nivel de iritare si de anxietate mai mare. Incearca sa respire profund si sa se calmeze, dar nu reuseste.

Cele 2 exemple se pot regasi fidel intr-un raport al Eurofund. In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.

Editia de la finalul anului 2022 a inglobat si 10 tari din jurul UE, iar raspunsurile reflecta un context din ce in ce mai complex si in care anxietatea si stresul devin un companion trist, de zi cu zi:
  • Bunastarea mintală nu a revenit la nivelul la care s-ar fi putut astepta, in ciuda ridicarii restrictiilor COVID-19.
  • 48% din respondenti se chinuie sa isi asigure traiul zilnic. In afara UE, procentul este si mai ingrijorator, de 81%.
  • 1/3 considera plata facturilor lunare un stres foarte mare, cu precadere plata facturilor la utilitati
  • 36% din cetatentii UE considera inca dificil accesul la educatie si programe educationale, in timp ce procentul non UE este de peste 70%.
  • 62% din respondentii UE si 84% din cei non UE care nu au loc de munca, considera ca le este foarte dificil sa isi continue studiile sau sa acceseze forme de educatie.
  • 23% din cetatenii UE si 62% din cei non UE au joburi ce pot fi realizate remote si cu toate acestea li se solicita prezenta obligatorie la munca.
  • Un dezechilibru intre viata personala si profesionala este resimtit de respondentii din ambele zone, dar dezechilibrul este resimtit mai puternic de catre femei. 1/3 din cetatenii UE lucreaza in timpul liber si mai mult de jumatate din cei apartinand tarilor non UE.
  • Niveluri problematic de scazute ale bunastarii au fost raportate de toti respondentii, indiferent de zona lor, toti mentionand stari de pesimism, rezilienta scazuta, oboseala generalizata si riscuri crescute de sanatate.
O astfel de realitate nu mai apartine doar catorva, ce au locuri de munca extrem de stresante, ci ne inconjoara si ne afecteaza pe toti. De aceea, un astfel de context cere o altfel de solutie. Una in care, organizatii si angajati, isi dau mana pentru o relatie mai buna pe termen lung.

Modul in care ne gestionam energia ne determina reactia la stres. Modul in care ne gestionam energia ne determina nivelul de rezilienta. Modul in care ne gestionam energia ne determina capacitatea de constientizare a factorilor ce provoaca stres.

Managementul stresului, desi suna bine, este o solutie de scurta durata, si ce apare de multe ori prea tarziu. Ceea ce ne este necesar este un management al energiei.

Unul din programele pe care le derulam cu cel mai mare succes, in organizatii de toate dimensiunile, este “Energy Management”, ce are 2 obiective majore: creste nivelul de constientizare al fiecarui participant in ce priveste “personal stress drivers” si construieste know-how-ul necesar pentru dezvoltarea rezilientei ce in schimb creste calitatea vietii.

Construit pe principiul celor 4 rezervoare de energie – fizica, emotionala, mentala si spirituala – programul ofera in prima parte o intelegere profunda a stresului, a etapelor acestuia si ofera metode de identificare a semnalelor pe care le organismul si mediul ni le ofera ca sa vedem in ce etapa de stres ne aflam.

Odata ce participantii obtin claritate asupra tiparelor proprii de stres, programul ii ajuta sa isi construiasca un plan personal de atingere a nivelului dorit de rezilienta.

Rezultatul cel mai impresionant se vede insa la cateva luni de la finalizarea sa, cand toti participantii marturisesc ca resimt niveluri de energie crescute atat in viata personala cat si profesionala.

Unele din elementele cele mai apreciate pe parcursul programului, ce poate fi implementat atat ca eveniment singular, cat si ca o calatorie de invatare, sunt modalitatile de acccesare a zonelor emotionale de regenerare si performanta si modul de raportare la energia spirituala.

Aceasta se refera la calitatea scopului pe care il atribuim actiunilor noastre si modul in care viata pe care o traim este sau nu in acord cu acest scop si cu valorile asociate lui. In contextul acestui tip de energie, programul in sine ii ajuta pe participanti sa gaseasca un scop mai inalt in propria lor activitate si sa se conecteze la acesta pentru a accesa niveluri de energie pe care nu erau constienti ca le au.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate