Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2024-05-07
Ultimii ani gasesc organizatiile din ce in ce mai preocupate de construirea unui mediu de lucru motivant si plin de scop pentru membrii generatiei Z, urmati indeaproape de Millenials. Tinand cont de contextul global in care ne aflam, caracterizat de instabilitate, de o populatie care imbatraneste, de noi tendinte legate de ce anume ne dorim de la locul de munca, acest focus pe generatiile mai noi e lesne de inteles. 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-05-29
Orice schimbare va dura exact atat cat timp am decis sa-i oferim, mai bine zis sa ne oferim implementarii ei. Putem vorbi aici de la schimbari de comportament pana la decizii "grele", de la proiecte simple la cele complexe, de la ganduri si convingeri la strategii de succes in business, de la invatarea unor competente la parcursul pana la maiestria demonstrarii lor in mod practic, de la initierea unui start up la atingerea nivelului de autonomie si performanta. 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-05-29
Team Retreat este o investitie pe care organizatia, managerul sau business owner-ul au nevoie sa o faca atunci cand disfunctiile impacteaza calitatea relatiilor in cadrul echipei, calitatea relatiilor echipei cu mediul ei extern (clienti, colaboratori, alte departamente, stakeholders etc.) si calitatea rezultatelor. 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2024-05-29
Evenimentul HR Evolution se remarca printr-o serie de sesiuni dinamice dedicate transformarii si inovatiei in domeniul resurselor umane. Participantii au ocazia sa se conecteze, sa invete si sa schimbe idei despre viitorul locului de munca si rolul tehnologiei in HR.
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-05-29
O strategie de aliniere organizationala bine pusa la punct este cheia catre transparenta si procesul care face echipele sa mearga in aceeasi directie. Descopera cum alinierea obiectivelor individuale si de echipa la cele de business alimenteaza succesul unei organizatii.
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-05-29
De ce este important managementul performantei pentru organizatii? Aceasta este o intrebare pe care si-o pun multi lideri. Un proces eficient de management al performantei ajuta la alinierea echipelor, a resurselor si a sistemelor la obiectivele strategice de business. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-05-29
Conform unui sondaj efectuat de LinkedIn in 2022 pe un esantion de 23.000 de angajati, aproape doua treimi (62%) dintre acestia si-au luat o pauza in cariera la un moment dat – iar 35% ar fi interesati de una in viitor. In acelasi an, LinkedIn a lansat o functie de "Career break", oferind membrilor platformei posibilitatea sa adauge in profil, in sectiunea de istoric profesional, pauzele in cariere. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-05-29
Smartree, in colaborare cu Irina Filip, Cafeneaua cu Joburi, Wellington si ReMArkable Consulting, a finalizat un amplu studiu de piata axat pe piata muncii din Romania. Scopul acestui studiu a fost de a facilita o intelegere mai profunda a dinamicii pietei si de a sprijini actorii implicati in identificarea strategiilor eficiente pentru a se adapta la schimbarile actuale.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-05-29
Pentru a eficientiza functiile esentiale ale departamentului de resurse umane, este crucial ca specialistii HR sa fie eliberati de sarcinile repetitive si consumatoare de timp. Software-ul de resurse umane automatizeaza si simplifica aceste sarcini zilnice, facilitand atingerea obiectivelor generale ale HR-ului.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-05-29
Angajatorii se pot confrunta cu situatii dificile in care trebuie sa sanctioneze un salariat pentru incalcarea anumitor norme legale, a contractului individual de munca sau a regulamentului intern. Conform Codului Muncii, angajatorul are prerogativa disciplinara si dreptul de a aplica sanctiuni disciplinare salariatilor atunci cand constata abateri disciplinare. 
 
Pus la dispozitie de BIA HCS, 2024-05-29
"Tinerii din ziua de azi vor sa munceasca 2 ore si sa calatoreasca. Nu gasim talente si situatia pare sa fie tot mai problematica in urmatorii ani". Acestea sunt de regula concluziile managerilor si recrutorilor care se arata tot mai preocupati ca noua generatie are alta viziune asupra muncii. In tot acest timp mamele se confrunta cu niveluri ridicate de depresie si anxietate, unele avand temerea ca isi vor pierde jobul. 
Pus la dispozitie de BIA HCS, 2024-05-29
Legislatia din Romania devine tot mai flexibila, recent fiind adoptate noi legi si ordonante menite sa sustina atat angajatorii, cat si angajatii. Codul ocupatiilor din Romania cuprinde acum noi ocupatii pe care merita sa le consideri in noile angajari. Iar daca la inceputul anului au fost multe discutii despre introducerea platii CASS de 10% la concediile medicale, acum situatia s-a schimbat.
Pus la dispozitie de TREND, 2024-04-29
Cat de des te intrebi ce se intampla in domeniul invatarii si dezvoltarii? Care sunt prioritatile in piata si ce va fi necesar pentru a obtine succes profesional in urmatorii cinci ani? Noi am cercetat tendintele internationale si am colectat perspective de la profesionisti si angajati din diverse roluri si industrii din Romania.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-05-29
Cum se transpun in organizarie valorile personale cand esti leader? Care este efectul lor asupra echipei si cum pot fi ele gestionate? Cultura unei organizatii reflecta valorile liderilor ei. Descoperiti cum puteti imbunatati cultura organizationala prin leadership versatil si constientizarea valorilor, in materialul semnat de Madalina Balan, Managing Partner Hart Consulting, pentru Revista BIZ.
Pus la dispozitie de Centrul de Limbi Straine A_BEST, 2024-05-30
In era digitala, GenAI aduce schimbari spectaculoase in modul in care invatam limbi straine. De la aplicatii mobile intuitive la platforme de e-learning sofisticate, inteligenta artificiala si invatarea automata revolutioneaza educatia lingvistica. Aceste tehnologii nu doar simplifica procesul de invatare, ci il fac si mai eficient si accesibil.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2024-05-30
Integrarea noilor tehnologii in domeniul resurselor umane reprezinta un pas esential in eficientizarea proceselor HR si imbunatatirea experientei angajatilor. Cu toate acestea, procesul de implementare si alegere a solutiilor potrivite nu este lipsit de provocari.

https://www.wizrom.ro/articole/integrarea-noilor-tehnologii-in-hr-provocari-si-solutii/
Pus la dispozitie de Thomas International, 2024-05-30
Comunicarea eficienta la locul de munca este motorul unei organizatii in crestere. Intelegerea si adaptarea la diverse stiluri de comunicare este esentiala pentru crearea unui mediu functional si colaborativ. O buna comunicare depaseste simpla transmitere a unui mesaj. Ea are un impact direct asupra colaborarii echipei, productivitatii si moralului general la locul de munca.
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-06-03
Oamenii au o lunga istorie legata de cooperare. Aceasta ne-a ajutat sa supravietuim si sa prosperam de sute de mii de ani in locuri din intreaga lume. Oamenii sunt animale sociale. Cu toate acestea, oamenii sunt, de asemenea, motivati de interesul propriu, care adesea reprezinta un obstacol in calea cooperarii eficiente. 
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024-06-03
Managementul prezentei angajatilor, folosind tehnologii moderne precum Worktelligent, imbunatateste semnificativ productivitatea si eficienta operationala. Prin monitorizarea digitala precisa a timpului de lucru si gestionarea activitatii angajatilor, organizatiile vor crea un mediu de lucru ordonat si responsabil, favorizand dezvoltarea performantei si mentinerea unei culturi organizationale pozitive. 
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024
Domeniul resurselor umane se transforma rapid, adoptand tehnologii avansate si strategii inovatoare pentru a ramane competitiv. In 2024, HR-ul devine un centru de inovatie, utilizand AI, Blockchain si Realitatea Augmentata pentru a optimiza procesele si a imbunatati performanta. Schimbarile esentiale includ munca la distanta si flexibilitatea programului, alaturi de un focus sporit pe experienta angajatului si analiza datelor pentru decizii strategice. 
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-06-03
Cu totii stim ca felul in care intelegem lumea din jurul nostru este de fapt o perceptie. Nu stiu insa cat de multi ne gandim si la faptul ca nici adevarul nu este intr-o varianta absoluta. Acest articol ne poate ajuta sa gasim modalitati de a crea o exprimare mai clara, mai ales in situatiile conflictuale.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-06-03
Oamenii din HR, cei care lucreaza cu adevarat pentru oameni, sunt eroii oricarei companii. Pastratori ai culturii organizationale, ghizi de cariera, avocati ai angajatilor, agenti ai schimbarii, antrenori ai dezvoltarii profesionale - rolurile lor sunt multiple si indispensabile. Ei ii sprijina pe oameni in atingerea performantei, dar pe ei cine ii sprijina?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-06-03
In general, in ceea ce priveste implicarea angajatilor, credem ca stam mai bine ca in realitate. De aceea, studiile organizationale sunt esentiale pentru o raportate corecta la starea de fapt. Ele ofera o intelegere exacta a situatiei si ajuta la imbunatatirea dinamicii de la locul de munca, a performantei si satisfactiei. 
​Energy Management, o solutie reala ce preintampina fenomenul de burnout
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-10-31
Anca: Este o zi de luni si echipa de vanzari are sedinta saptamanala. Anca simte cum sala de sedinte parca se strange in jurul ei. Isi simte palmele transpirate, un nod in gat si un ghem care se misca bolborosind prin stomac. Aerul conditionat desi pornit nu face fata valurilor de caldura pe care le simte invadandu-I corpul. Directorul national de vanzari discuta langa ea despre obiectivele trimestriale si fiecare cuvant il aude ca un ciocan peste o nicovala, tare, metalic, strident. Stie ca si-a facut targetul trimestrul asta, si trimestrul trecut, si cel anterior, dar cu toate astea, nu se simte in siguranta. De cativa ani incoace, simte ca targetul e din ce in ce mai greu de facut nu doar datorita competitiei, ci a multor situatii neprevazute care apar iar si iar. Simte cum anxietatea o insoteste zilnic si nu o paraseste cand isi termina programul de lucru.

Mihai: Tocmai se imbraca pentru a intra in fabrica, unde se ocupa de procesele de securitate a muncii pe liniile de imbuteliere a unor bauturi carbogazoase. Este nervos, extrem de obosit si simte ca nu se poate concentra. Stie ca de nivelul lui de concentrare depind atat obiective de business cat si starea de sanatate si siguranta a colegilor care lucreaza pe liniile de imbuteliere, in deposit si in zona logistica. Cu cat constientizeaza mai puternic acest lucru, cu atat simte cum il cuprinde un nivel de iritare si de anxietate mai mare. Incearca sa respire profund si sa se calmeze, dar nu reuseste.

Cele 2 exemple se pot regasi fidel intr-un raport al Eurofund. In aprilie 2020, agentia UE pentru asistenta in imbunatatirea politicilor de dezvoltare sociala, a conditiilor si aspectelor legate de munca, a lansat un survey ce urmareste felul in care cetatentii UE apreciaza conditiile de trai si calitatea vietii in contextul complex generat de pandemia Covid-19.

Editia de la finalul anului 2022 a inglobat si 10 tari din jurul UE, iar raspunsurile reflecta un context din ce in ce mai complex si in care anxietatea si stresul devin un companion trist, de zi cu zi:
  • Bunastarea mintală nu a revenit la nivelul la care s-ar fi putut astepta, in ciuda ridicarii restrictiilor COVID-19.
  • 48% din respondenti se chinuie sa isi asigure traiul zilnic. In afara UE, procentul este si mai ingrijorator, de 81%.
  • 1/3 considera plata facturilor lunare un stres foarte mare, cu precadere plata facturilor la utilitati
  • 36% din cetatentii UE considera inca dificil accesul la educatie si programe educationale, in timp ce procentul non UE este de peste 70%.
  • 62% din respondentii UE si 84% din cei non UE care nu au loc de munca, considera ca le este foarte dificil sa isi continue studiile sau sa acceseze forme de educatie.
  • 23% din cetatenii UE si 62% din cei non UE au joburi ce pot fi realizate remote si cu toate acestea li se solicita prezenta obligatorie la munca.
  • Un dezechilibru intre viata personala si profesionala este resimtit de respondentii din ambele zone, dar dezechilibrul este resimtit mai puternic de catre femei. 1/3 din cetatenii UE lucreaza in timpul liber si mai mult de jumatate din cei apartinand tarilor non UE.
  • Niveluri problematic de scazute ale bunastarii au fost raportate de toti respondentii, indiferent de zona lor, toti mentionand stari de pesimism, rezilienta scazuta, oboseala generalizata si riscuri crescute de sanatate.
O astfel de realitate nu mai apartine doar catorva, ce au locuri de munca extrem de stresante, ci ne inconjoara si ne afecteaza pe toti. De aceea, un astfel de context cere o altfel de solutie. Una in care, organizatii si angajati, isi dau mana pentru o relatie mai buna pe termen lung.

Modul in care ne gestionam energia ne determina reactia la stres. Modul in care ne gestionam energia ne determina nivelul de rezilienta. Modul in care ne gestionam energia ne determina capacitatea de constientizare a factorilor ce provoaca stres.

Managementul stresului, desi suna bine, este o solutie de scurta durata, si ce apare de multe ori prea tarziu. Ceea ce ne este necesar este un management al energiei.

Unul din programele pe care le derulam cu cel mai mare succes, in organizatii de toate dimensiunile, este “Energy Management”, ce are 2 obiective majore: creste nivelul de constientizare al fiecarui participant in ce priveste “personal stress drivers” si construieste know-how-ul necesar pentru dezvoltarea rezilientei ce in schimb creste calitatea vietii.

Construit pe principiul celor 4 rezervoare de energie – fizica, emotionala, mentala si spirituala – programul ofera in prima parte o intelegere profunda a stresului, a etapelor acestuia si ofera metode de identificare a semnalelor pe care le organismul si mediul ni le ofera ca sa vedem in ce etapa de stres ne aflam.

Odata ce participantii obtin claritate asupra tiparelor proprii de stres, programul ii ajuta sa isi construiasca un plan personal de atingere a nivelului dorit de rezilienta.

Rezultatul cel mai impresionant se vede insa la cateva luni de la finalizarea sa, cand toti participantii marturisesc ca resimt niveluri de energie crescute atat in viata personala cat si profesionala.

Unele din elementele cele mai apreciate pe parcursul programului, ce poate fi implementat atat ca eveniment singular, cat si ca o calatorie de invatare, sunt modalitatile de acccesare a zonelor emotionale de regenerare si performanta si modul de raportare la energia spirituala.

Aceasta se refera la calitatea scopului pe care il atribuim actiunilor noastre si modul in care viata pe care o traim este sau nu in acord cu acest scop si cu valorile asociate lui. In contextul acestui tip de energie, programul in sine ii ajuta pe participanti sa gaseasca un scop mai inalt in propria lor activitate si sa se conecteze la acesta pentru a accesa niveluri de energie pe care nu erau constienti ca le au.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate