Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2021-11-29
Potrivit unui studiu realizat de Sapiens, companiile resimt nevoia unor programe capabile sa ofere analize (cantitative si calitative) usor de interpretat. La randul sau, Wizrom a efectuat o serie de analize proprii si a constatat ca aproape jumatate (43%) din timpul departamentelor de resurse umane a fost pierdut culegand informatii din baze de date necesare pentru raportare.
Pus la dispozitie de Salarium, 2021-11-23
​Stiai ca 70% dintre angajatii romani raman fara bani de la un salariu la altul? Acum poti sa-ti ajuti angajatii sa se elibereze de grija banilor, cu impact direct in cresterea motivatiei, a ratei de retentie si a randamentului companiei. Salarium este aplicatia usor de instalat si de utilizat, prin care angajatii tai au posibilitatea de a solicita si retrage oricand avansul salarial dorit, fara formalitati si fara impact asupra fluxului financiar al companiei.
Pus la dispozitie de SanoPass, 2021-11-29
Ne bucuram de fiecare data cand aflam despre o initiativa care usureaza munca echipelor de HR si aduce valoare managementului si angajatilor. Un astfel de instrument este Calculatorul de Retentie, lansat de SanoPass, liderul pietei de medtech din Romania.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-11-29
Odata cu cresterea afacerii vine si nevoia de a unifica modul in care proiectele sunt gestionate in companie: operatiuni, aspecte comerciale sau de resurse umane. Crowe Romania va atinge acest obiectiv folosind o singura platforma: Oraroo, simplificand si automatizand procesele operationale consumatoare de timp. 
Pus la dispozitie de Oraoo, 2021-11-29
Pentru mentinerea echilibrului intre viata profesionala si personala, cat si incadrarea in bugete, efectuarea de ore suplimentare reprezinta o solutie de exceptie. Oraroo te ajuta sa gestionezi explicit si transparent fluxul de ore suplimentare.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-11-29
Dosarul angajatului contine toate informatiile legate de viata profesionala a acestuia in firma ta. In dosarul fizic e mai greu sa gasesti datele de care ai nevoie. In schimb, in format electronic poti oricand sa faci o cautare si sa ai rezultatul imediat. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-11-29
Pe masura ce numarul si complexitatea documentelor creste, specialistul HR are din ce in ce mai putin timp la dispozitie pentru a se concentra pe activitati care aduc valoare echipelor si companiei. Sarcinile ii sunt simplificate semnificativ de adoptarea unui sistem pentru managementul online al documentelor.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-11-29
In spatele oricarei afaceri de succes se afla o echipa dedicata si cu viziunea de a duce compania cat mai departe. De aceea, retentia angajatilor valorosi a devenit o prioritate pentru companii, mai ales in contextul unei piete a muncii extrem de dinamice si ofertante pentru specialisti.  
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2021-11-29
Pe masura ce anul 2021 se apropie de final, liderii din HR sunt obligati sa raspunda proactiv situatiei numite "The Great Resignation". Descopera ghidul practic despre retentie ca sa obtii: instrumente care te pot sustine in gestionarea deficitului de personal; informatii si perspective noi despre cauzele fluctuatiei de personal; principalii factori care pot conduce la epuizare si cum pot fi evitati.
Pus la dispozitie de BIA HR  , 2021-11-29
Sa iei o decizie de recrutare pe baza informatiilor personale si a imaginilor pe care un candidat le posteaza pe retelele de socializare poate constitui o forma de discriminare. Cum procedezi in aceasta situatie? 
Pus la dispozitie de BIA HR, 2021-11-29
Lucreaza in cadrul BIA HR de peste patru ani, iar in consultanta resurse umane de peste 10 ani, aceasta fiind traiectoria pe care a ales-o dupa absolvirea Facultatii de Inginerie Matematica. Afla cum a inceput povestea Cristinei Lixandru in BIA HR, dar si ce ar trebui sa stii despre jobul sau daca iti doresti consultanta in payroll.
Pus la dispozitie de HR Sincron, 2021-11-29
La fel ca orice alt domeniu, HR-ul a început in ultimii ani să isi simplifice semnificativ modul de lucru, operand cu sisteme care sa reduca volumul de munca, sa evite greselile si sa sintetizeze mai bine informatiile angajatilor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-11-29
Descopera cum poti stimula implicarea angajatilor in perioada sarbatorilor. Am pregatit un material care sa vina in sprijinul acelor lideri pentru care pilonul employee engagement este unul important in arhitectonica organizatiei. 
Cum poti sa te bucuri de experienta muncii la birou cand lucrezi de la distanta?
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-09-28
Munca intr-un birou are avantaje de necontestat. De la intalnirile productive fata in fata, la comunicarea directa si socializarea la prima cafea a diminetii, toate sunt benefice angajatilor si organizatiei. Pandemia a dus, insa, la crearea de modele mai flexible de munca, modele hibrid, in care unii angajati lucreaza numai de la distanta sau la orele la care se simt mai productivi, asa ca poate parea ca avantajele prezentei la birou 100% au fost pierdute.

Dar este oare asa? Nu este cumva posibil sa recreezi experienta mersului la birou cu ajutorul tehnologiei?

Potrivit unui studiu realizat de Cisco, angajatii care muncesc de la birou si cei de acasa isi doresc o experienta de munca mai buna. 94% dintre ei sustin ca experienta work from home lasa loc de imbunatatire, iar 89% sunt frustrati de experienta de la birou.
 
Ce inseamna pentru cei intervievati o experienta de lucru la distanta mai buna? 59% sustin ca dispozitivele si instrumentele de colaborare online mai bune i-ar ajuta sa aiba o experienta mai placuta.

Organizatiile care incep sa intocmeasca planuri de munca pe termen mai lung se vad nevoite sa ia in considerare starea de spirit a angajatilor si dorintele lor fata de felul in care isi desfasoara activitatea. Oamenii care muncesc de acasa trebuie sa isi pastreze motivatia si productivitatea, iar dorintele lor privind flexibilitatea si asteptarile cu privire la experienta de munca trebuie sa isi gaseasca o solutionare adecvata, pentru a preveni un exod al celor care nu se mai regasesc in modul de lucru al companiei.

Iata trei idei simplu de implementat in orice organizatie, care pot imbunatati retentia si motivatia angajatilor care lucreaza de acasa:

1. Mersul la birou este asociat cu cartela de acces. Oricat ar parea de desuet, gestul de a inregistra intrarea si iesirea din cladire, prin apropierea cartelei de senzorul usii, le lipseste angajatilor (sau, cel putin, unora dintre ei). O tehnologie care poate sa suplineasca senzatia ca viata personala si cea de munca se intrepatrund este programul automatizat de pontaj, precum cel din platforma colorful.hr. Angajatii care lucreaza de la disntanta, dar si cei on-site, isi pot introduce singuri datele in aplicatia de pontaj. Pe langa pontaj, ei isi pot adauga orele suplimentare, invoirile, concediul de odihna, concediul medical.
 
2. Angajatii depind foarte mult de ajutorul colegilor de la departamentul de Resurse Umane, fie pentru a solicita o adeverinta de munca, un fluturas de salariu sau pentru a-si depune acte in dosarul personal. Exista insa o alternativa mai comoda de a face rost de acte si adeverinte, care nu implica nicio deplasare de acasa la birou. Prin Employee Self-service, angajatii pot solicita oricand si de oriunde, cererile de care au nevoie. Dupa ce isi initiaza cererile in sistem, vor primi un raspuns tot in aplicatie, fara a fi nevoiti sa astepte pana cand seful direct sau colegul de la HR semneaza fizic cererea.

3. Unora le lipseste cel mai mult discutia fata in fata cu colegii, fie la cafeaua de dimineata, fie la masa de pranz. Cu un soft de comunicare ce faciliteaza intalnirile intre angajati, e ca si cand ai sta la vorbe cu colegii de birou. Aplicatia Enterprise Social Network, spre exemplu, are functionalitati de Chat si Colaborare, care permit comunicarea intre angajati, schimbul de documente si utilizarea in comun a datelor din sistem.
 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate