Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de PwC Romania, 2022-06-28
Cu cat cresc salariile companiile din Romania? Ce beneficii sunt la moda? Care sunt cele mai noi trenduri in piata de HR? Sunt intrebarile la care cauti raspuns atunci cand trebuie sa sustii cu analize si cifre propunerea de buget salarial sau alte decizii ce au legatura cu recompensarea angajatilor.
Pus la dispozitie de Thrive, 2022-06-29
Marea Demisie a dus la Marea Reevaluare a rolului pe care munca il joaca in viata noastra. Oamenii nu doar ca renunta la un anumit job, ci regandesc cu totul si ceea ce-si doresc de la viata. De fapt, demisioneaza de la o cultura a "workism-ului": ideea ca suntem definiti, in primul rand, de munca noastra si ca orice altceva – adică viata – trebuie sa se incadreze in spatiul din ce in ce mai ingust care ramane in afara muncii. 
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2022-06-29
In ultimul timp, tot mai multe companii organizeaza programe inovatoare de recunoastere non-financiara, precum sistemele de puncte sau panoul social, si recompenseaza chiar si nominalizarile, pentru a include cat mai multi angajati in cercul aprecierii. Descopera ce impact are recunoasterea angajatilor in cadrul organizatiilor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2022-06-29
Co-Factor admira profund si sprijina activ companiile care sunt dornice sa-si imbunatateasca procesele organizationale si care sunt suficient de curajoase pentru a lua in serios jocul la locul de munca. De aceea, am pregatit pentru tine informatii utile despre cum si unde poate fi folosita gamificarea.
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2022-06-29
Pana acum doi ani, ritmul de lucru, viteza schimbarilor si mediul economic in continua schimbare erau generatori importanti de stres. Insa pandemia, dinamicile ultra rapide din tehnologie si economie, conflictul din Ucraina prezentat permanent si amplificat in media au dus pe foarte multi la limita si continua sa o faca, conform specialistilor K.M.Trust & Partners.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-06-29
Majoritatea angajatorilor se confrunta cu deficitul fortei de munca. Acest neajuns se simte atat pentru categoria de angajati calificati si necalificati, cat si pentru specialistii cu studii superioare. Gasirea talentelor necesita atentie la detalii, iar echipele de recrutare interne pot ajunge rapid sa fie coplesite de numarul de pozitii vacante ce trebuie inchise cat mai repede. Ti-am pregatit un infografic pentru a afla ce solutii te pot ajuta sa depasesti provocarile.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2022-06-29
O preferinta care transcende varsta este dorinta de recunoastere la locul de munca. Multe echipe multigenerationale au obtinut un succes semnificativ folosind programe de recunoastere a angajatilor pentru a eleva cultura companiei intr-un mod care sa rezoneze cu angajatii de toate varstele. Atunci cand oferim apreciere intr-un mod potrivit, adaptat dorintelor fiecarei generatii, mentinem angajatii motivati pe termen lung.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2022-06-29
Doar 10% din CEO declara ca programele de dezvoltare a liderilor au un impact vizibil asupra afacerii si peste 50% din CEO spun ca dezvoltarea liderilor de ultima generatie este cea mai mare provocare cu care se confrunta in prezent. Si angajatii considera ca aceast aspect reprezinta o problema. Implicarea angajatilor este doar 32%, in scadere de la 36% in 2020, iar dezinteresul activ este in crestere, cu un procent fata de 2021, iar relatia lor cu liderii reprezinta un factor determinant. 
Pus la dispozitie de BIA, 2022-06-29
Un studiu realizat de Institute for Corporate Productivity arata ca echipele care lucreaza bine impreuna au performante de 5 ori mai mari, deoarece se simt motivate de un obiectiv comun. Cu toate acestea, un studiu recent, realizat de Salesforce, a aratat ca din cei 1.400 de directori si angajati chestionati, 86% au observat ca lipsa de colaborare este responsabila pentru esecurile la locul de munca. Cum poti pune bazele unei colaborari eficiente intre colegi? 
Pus la dispozitie de BIA, 2022-06-29
Acum 5 ani spera sa devina un judecator desavarsit, insa spre finalul ciclului de licenta la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti a realizat ca trebuie sa aleaga calea ce i se potriveste, nu ce ii satisface pe cei din jur. Si s-a inscris la programul de masterat Dreptul Muncii. Este povestea Luciei Prisecariu, consilier juridic. 
Pus la dispozitie de Creative & Bright, 2022-06-30
Un concept marca Creative & Bright, programul de teambuilding Treasure Hunt ii conduce pe participanti printr-o poveste incitanta, cu probe care solicita experienta si aportul fiecarui membru al echipei pentru a ajunge victoriosi la finalul calatoriei.
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2022-06-30
Background check-ul aduce un grad ridicat de transparenta si onestitate atat in procesul de angjare, cat si in vietile companiilor. Cu toate acestea, exista cateva mituri construite in jurul procesului. Afla care sunt cele mai intalnite 5 mituri despre background check si motivul pentru care nu sunt adevarate.
Pus la dispozitie de Mindit Consulting, 2022-06-30
​Fiecare nou angajat aduce intr-o echipa skill-uri, calitati si valori dobandite pe intreg parcursul profesional. Toate pot duce catre dezvoltarea echipei, a proiectelor si a companiei. Exista o lista lunga de beneficii legate de aducerea noilor talente intr-o echipa. Dar, ce se intampla cu acele angajari care nu sunt tocmai benefice pentru companie?
Pus la dispozitie de htss, 2022-07-01
Procesul de planificare resurse umane, gestionarea turelor de lucru, dar si inregistrarea rapoartelor sunt vizibil simplificate de sistemele de management al angajatilor. In functie de nevoile specifice, aceste solutii software integreaza diverse caracteristici si sunt adaptate la nevoile companiei, pentru a indeplini toate cerintele beneficiarului.  
Pus la dispozitie de Wizrom, 2022-07-01
E perioada vacantelor si poti folosi aceasta perioada de respiro pentru a revizui situatia pregatirii angajatilor, fie ca este vorba despre formare la locul de munca, sau de cursuri oferite de institutii de training profesional. Astfel, poti creste nu numai nivelul de profesionalizare a angajaților, dar si profitul companiei si randamentul pe care il au echipele din compania ta. 
Pus la dispozitie de NN Romania, 2022-06-30
Conceptul de wellbeing al angajatilor a devenit o prioritate tot mai importanta pe agenda companiilor in ultimii ani, amplificata de noile provocari din societate, din economie si din piata muncii. Transformarea wellbeing-ului si mindset-ul de schimbare al organizatiilor pentru o abordare holistica a wellbeing-ului echipei au fost principalele teme de discutie ale celui de-al doilea eveniment din seria HR Connect: Future is NOW organizat de NN Romania si HR Club, cu obiectivul de a identifica solutiile pe care le pot aborda departamentele de HR pentru wellbeing integrat.
​#BeneficiulPerfect pentru angajatii tai 
Pus la dispozitie de GiftShare.ro, 2022-03-22
Recompensarea si stimularea angajatilor nu a fost niciodata mai importanta deoarece intram intr-o noua lume hibrida a muncii. Cercetarile au aratat ca productivitatea poate creste substantial pentru unele companii care au programe eficiente de stimulare, iar aceste programe pot asigura un boost in satisfactia angajatilor.

Cercetarile de la Harvard Business Review au aratat, de asemenea, ca 40% dintre angajati ar pune mai multa energie in munca lor daca ar fi apreciati mai mult. Asadar, iata cinci moduri incercate si testate de a-ti stimula personalul, fara a “sparge” pusculita.

1. Timp liber si lucru flexibil
In timp ce trecerea la munca remote in 2020 a fost brusca pentru multe companii, nevoia unui mediu de lucru mai flexibil a fost in discutie de mai mult timp. Pe masura ce numarul companiilor care permit munca la distanta creste, angajatorii care nu ofera politici flexibile de munca si timp liber generos vor ramane in urma, deoarece forta de munca de astazi cauta oportunitati care sa le completeze stilul de viata.

2. Mici cadouri care pot insemna mult
Micile cadouri si surprizele sunt o modalitate rapida si imediata de a ridica moralul cuiva. Fie ca este un mic cadou pentru a-i multumi cuiva care a facut eforturi suplimentare pentru un client, fie ca echipa ta de marketing si-a depasit obiectivul trimestrial, trimiterea de cadouri usor de rascumparat este perfecta, indiferent daca persoana este acasa sau la birou. Recompenseaza-ti personalul folosind carduri cadou, este o modalitate excelenta de a-ti arata aprecierea. Indiferent de ceea ce le place - experiente, sport, moda, beauty, gadget-uri sau orice altceva, exista ceva potrivit pentru fiecare. Si acum este foarte simplu sa le trimiti un Card Cadou GiftShare 100% digital, direct pe adresa de mail. Lasa-i pe ei sa-si aleaga #BeneficiulPerfect dintr-o retea de peste 90 de magazine partenere.3. Ofera-le timp pentru a da inapoi
A acorda timp angajatilor tai sa dea inapoi comunitatilor lor locale poate fi o modalitate cu adevarat pozitiva de a imbunatati moralul echipei tale si de a sti ca, de asemenea, ajuti comunitatea pe care o servesti. Fie ca este organizata prin companie o activitate sociala, fie ca lasi echipa ta sa aiba cateva zile in fiecare an pentru a sustine o cauza in care cred, este un mod de a arata ca iti pasa. Noilor generatii le place foarte mult sa se implice in societate, sa faca bine.

4. Beneficii la birou… si nu numai
Indiferent daca aveti un barista, pranzuri gratuite, cosuri cu fructe sau o sala de sport la birou, toate aceste avantaje va pot ajuta sa sustineti bunastarea echipei. Pentru multe companii care trec la un model de lucru hibrid, este dificil ca aceste avantaje sa fie adaptate pentru a beneficia intregul personal. Acest lucru s-ar putea face prin abonamente platite la sala sau tichete de masa, care sunt si cel mai des intalnit beneficiu.

 5. Bonusuri si compensatii
Stimulentele bazate pe compensare sunt cele care vin sub forma unei plati suplimentare, recompense sau beneficii deja oferite de companie. Schemele de bonusare care recompenseaza obiectivele convenite sunt metode incercate si testate de a mentine angajatii motivati, in special cei care lucreaza in roluri bazate pe vanzari. Pentru sectoarele in care acest lucru nu este la fel de adecvat, rambursarea training-urilor sau bugetele de formare le vor transmite angajatilor ca doriti sa investiti in cariera lor si in ei.

Conform unui studiu eJobs derulat in perioada 11 noiembrie - 2 decembrie 2021, pe un esantion de circa 350 de companii, respondentii fiind oameni de HR, manageri si antreprenori, 87% dintre companii au continuat sa ofere beneficii extrasalariale si dupa declansarea pandemiei, doar 3% renuntand la ele.

28% dintre companii au spus ca vor acorda beneficii si in anul 2022, inclusiv sub forma de carduri cadou, 18% dintre angajatori spun ca vor oferi zile libere suplimentare iar 15% dintre respondenti spun ca vor acorda unul dintre urmatoarele beneficii: al 13-lea salariu, bonus de performanta, team building sau tombole cu premii.

Aprecierea angajatilor nu a fost niciodata mai importanta si, pe masura ce companiile continua sa caute modalitati de a fideliza si de a recruta personal, este timpul sa va revizuiti oferta actuala si sa vedeti daca se ridica la nivelul concurentei.

Vezi toate articolele scrise de

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate