Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2021-03-31
Vine primavara, iesim din case atat cat ne permite pandemia, insa entuziasmul e la cote in crestere! Deja visam vacante si intalniri cu prieteni la terase, macar cu cei mai apropiati, macar pe rand. Si ne dorim poate si un zambet mai atractiv, cu ajutorul unei albiri dentare. Afla de la specialistii IziDoc ce optiuni ai si ce avantaje sau dezavantaje au acestea.
Pus la dispozitie de Trend, 2021-03-19
Am implinit recent 20 de ani si nu putem organiza o petrecere, dar putem gasi alte modalitati de a sarbatori impreuna. Ne dorim sa marcam 20 de ani de calatorii de invatare cu contributii relevante si lansam astazi 2 invitatii speciale pentru membrii, partenerii si colaboratorii HR Club.
Pus la dispozitie de Elena Doaga - Manager, Tax, KPMG in Romania, 2021-03-22
Atragerea si mentinerea talentelor reprezinta o problema pe piata muncii din Romania de mult timp. Situatia nu s-a modificat in ultimul timp, dimpotriva, fenomenul pare sa ia amploare. In conditiile in care pierderea unui angajat cheie se traduce in costuri si riscuri pentru societate, inclusiv la nivel operational, devine necesara luarea unor masuri concrete pentru mentinerea angajatilor valorosi si motivarea acestora pe termen lung. Planurile de recompensare a angajatilor in instrumente financiare au devenit tot mai populare si pot reprezenta un instrument potrivit pentru a incerca solutionarea acestor probleme.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-03-22
2020 a produs schimbari profunde pe piata muncii, in raporturile dintre angajatori si candidati. Pandemia s-a declansat intr-un moment in care recrutarea era deja ingreunata de lipsa fortei de munca specializate. Dupa socul adaptarii la noile conditii de munca si reevaluarea modului de a face business, companiile se gasesc acum in situatia de a fi nevoite sa isi schimbe si modul in care recruteaza.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-03-22
Multe organizatii au inceput sa faca planuri concrete pentru intoarcerea angajatilor in birouri de indata ce se va incheia pandemia sau cand suficiente persoane vor fi vaccinate pentru a putea lucra in spatii comune, fara riscul izbucnirii unui focar. In Romania, un studiu Undelucram.ro, citat de Wall-Street-ro, arata ca 60% dintre companii intentioneaza sa reinceapa munca de la birou din luna martie a anului 2021.
Pus la dispozitie de Amrop, 2021-03-22
Amrop, unul dintre liderii globali si locali de executive search & leadership advisory, a intervievat 3 Directori din companii de tehnologie din Romania, cu privire la planurile lor de digitalizare din 2021. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-03-25
Stii deja ca poti semna electronic si cu valoare legala documentele departamentului de Resurse Umane prin aplicatia Paperless flowSIGN, chiar si atunci cand ai mai multi semnatari. Acum vom privi lucrurile din perspectiva celui ce primeste documente pentru a fi semnate.
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2021-03-29
Simti ca responsabilitatile departamentului de HR se aduna? Sau ca pierzi timp pretios cu sarcini repetitive in loc sa te concentrezi pe gestionarea echipei? Atunci, cu siguranta, ai nevoie sa-ti eficientizezi procesele. Iar un software de resurse umane te poate ajuta in acest sens.
Pus la dispozitie de Clinica The MIND, 2021-03-29
Peste tot in lume oamenii incearca sa obtina cat mai multa bucurie, sa-si traiasca viata cu placere si sens. Fericirea a devenit pentru omul modern scopul principal. Cati stiu insa care este calea care va va duce acolo, fara sa-si iroseasca eforturile si timpul cautand fericirea intr-o directie gresita?
Pus la dispozitie de Speakings, 2021-03-30
Ca om de HR, e bine sa fii oricand pregatit sa iei cuvantul. Chiar si atunci cand esti luat pe nepregatite. In public speaking si HR, spontaneitatea se antreneaza. Iar SPEAKINGS a pregatit terenul perfect pentru asta: Campionatul National de Discursuri Online pentru Companii, Teamwork 2.1. 
Pus la dispozitie de Sincron HR, 2021-03-30
Indiferent de marimea companiei tale, daca ai deja un angajat, trebuie sa te gandesti cum faci cu procesul de salarizare. Argumentele pro si contra pastrarii salarizarii in intern vs. externalizarea ei sunt numeroase. Citeste pe blogul Sincron HR despre factorii pe care e recomandabil sa-i iei in considerare cand te decizi cum sa procedezi cu salarizarea.. 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
In Ordonanta de Urgenta 13/2021 se mentioneaza cheltuielile care nu sunt impozabile: veniturile reprezentand cadouri in bani si/sau natura, inclusiv tichete cadou, oferite salariatilor, precum si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, contravaloarea serviciilor turistice si/sau de tratament. 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
Unul dintre cele mai mari castiguri ale acestei perioade pline de provocări este increderea pe care am deprins-o in oamenii din echipele noastre. Si este de asteptat sa avem colegi care vor dori sa adopte stilul hibrid, dar si colegi care colegi vor prefera remote work pe termen lung. Cum ii poti ajuta sa lucreze mai bine impreuna? 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
Iti doresti in echipa ta oameni alaturi de care sa ai o colaborare pe termen lung. Si aceasta colaborare se contureaza inca din momentul recrutarii daca alegi bine colegii. Atentia ta asupra acestui proces este cu atat mai importanta daca iei în considerare studiul realizat de SHRM care arata ca o recrutare gresita ar putea costa o companie de cinci ori salariul anual al unui angajat. 
Pus la dispozitie de HART, 2021-03-30
A avea angajatii potriviti in rolurile potrivite poate influenta succesul organizational. Daca compania nu are o strategie solida de achizitie a talentelor, identificarea si angajarea acestora poate fi un proces tulbure, dependent de presupuneri si supus greselilor. De aceea, aveti nevoie de un plan care sa defineasca potentialul intr-o maniera aplicabila in toate departamentele si sa includa metode dovedite stiintific pentru ca echipa dvs. sa atraga angajatii ideali. 
Pus la dispozitie de HART, 2021-03-30
Solutia Hogan High Potential Talent este menita sa ajute in programele de dezvoltare adresate populatiilor de high-potentials. Raportul Hogan High Potential evalueaza 3 dimensiuni ale potentialului de leadership, subliniind punctele forte si ariile esentiale de dezvoltare individuale prioritare. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-03-31
Afla raspunsurile la cele mai frecvente intrebari legate de semnarea electronica a actelor aferente proceselor de resurse umane, cum ar fi: "Care este modalitatea prin care viitorul angajat intra in posesia certificatului calificat, pentru a semna electronic documentele?" sau "Cum se efectueaza instructajele de tip SSM sau SU in format digital?".
Pus la dispozitie de Trend, 2021-04-01
TREND este creator de experiente de invatare memorabile si un partener care ajuta oamenii sa se schimbe in bine. La Trend, crestem echipe performante de vanzari si construim echipe eficace de management, generand perspective care-i fac pe oameni sa se simta inspirati si le dau incredere in propriile capacitati de a progresa.
​Unde gresesc companiile care nu reusesc sa implementeze cu succes soft-urile de HR?
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-02-23
In ultimii ani, digitalizarea proceselor de resurse umane este tot mai des abordata de companiile care vor sa isi automatizeze procesele. Cu toate ca este limpede ca beneficiile digitalizarii depasesc cu mult dezavantajele, nu toate procesele de transformare digitala au succes.

Un raport Deloitte defineste transformarea digitala a departamentelor HR drept acea schimbare a proceselor operationale de resurse umane ce are ca scop automatizarea si optimizarea lor si luarea de decizii in functie de datele colectate de tool-urile digitale.

In tot mai multe organizatii, oamenii de HR isi asuma rolul de promotori ai schimbarii si, implicit, ai transformarii digitale. Asta inseamna ca este datoria lor sa convinga top managementul de beneficiile automatizarii atat pentru companie, cat si pentru angajati.

Un proiect de digitalizare de succes implica o schimbare in cultura organizationala, astfel incat fiecare angajat sa fie pregatit pentru lucrul cu aplicatiile si platformele de automatizare. Departamentul HR are un rol esential in acest proces de adaptare la lucrul cu instrumentele digitale si se vede efortul pe care oamenii de HR il fac pentru a fi cat mai deschisi la schimbare.

Modernizarea nu e usoara, admite si Brian Kropp, vicepresedinte Gartner Research & Advisory, care subliniaza insa ca nu exista alternativa la acest proces. In 2019, doua treimi dintre liderii de business, chestionati de Gartner, au admis ca trebuie sa-si digitalizeze companiile pana in 2020, altfel nu vor ramane competititve. Potrivit aceluiasi studiu, 88% dintre sefii departamentelor de HR au confirmat ca e nevoie de investitii in mai multa tehnologie in anii urmatori, pentru ca Resursele Umane sa poata face fata provocarilor.
 
In 2020, in plina pandemie, 71% dintre directorii din boardul companiilor, respondenti intr-un studiu Gartner, au spus ca investitia in tehnologia digitala a devenit o prioritate pentru organizatiile lor.

Este o presiune enorma ca digitalizarea proceselor de HR sa aiba succes. Unde gresesc companiile care nu reusesc sa implementeze cu succes solutiile software de digitalizare a proceselor de HR?
Mai jos, am prezentat pe larg care sunt cele mai importante piedici in calea unei transformari digitale de succes:

Lipseste un scop clar de business

Automatizarea nu trebuie implementata doar pentru ca toata lumea o face. Un proces de transformare digitala a proceselor de HR trebuie sa aiba un motiv clar pentru care este necesar si benefic companiei. Inainte de a demara acest proces, este necesara o analiza a beneficiilor, costurilor si riscurilor, pentru a avea o imagine corecta a ceea ce se asteapta in urma implementarii.

Nu toata lumea e informata si convinsa de necesitatea automatizarii

Transformarea digitala este un proces despre care toti angajatii companiei trebuie sa fie informati. Pentru ca implementarea solutiilor software sa aiba succes, trebuie ca toata lumea sa inteleaga de ce transformarea are sens din punct de vedere al business-ului si cum le va rezolva problemele cu care se confrunta (sau macar o parte din ele).

Lucrurile se complica inutil

Procesul de transformare trebuie sa demareze cu implementarea unei solutii ce raspunde unei nevoi de business, ce rezolva o problema intampinata de angajati. Poate sa fie vorba despre automatizarea proceselor de salarizare, administrarea personalului sau gestionarea automata a documentelor, solutii pe care le ofera un soft precum colorful.hr. Dupa implementarea cu succes a primului punct se poate trece la urmatoarea prioritate stabilita de analiza de business. Daca lista de solutii necesare nu este prioritizata, si la procesele in curs continua sa se adauge tot mai multe sarcini, procesul va fi prelungit si complicat inutil.

Evaluarea procesului nu este obiectiva

Orice implementare a unei solutii de digitalizare trebuie sa contina si componenta de evaluare. Cum altfel sa realizezi daca automatizarea are succes sau nu? In etapa de evaluare a nevoii de business trebuie definit ce inseamna succesul implementarii – fie ca e vorba de ce costuri sunt micsorate, cat timp economisesc oamenii din HR in urma aplicarii unei solutii detaliate, toate trebuie cuantificate si analizate. Astfel se pot aplica masuri de corectie unde este nevoie si se poate continua procesul de digitalizare, cu incredere ca va avea succes.

Cultura organizationala ramane neschimbata

Pentru ca o companie sa culeaga cu adevarat roadele efortului de transformare digitala, e nevoie ca toti angajatii, de la executanti la manageri si oamenii de HR, sa isi schimbe abordarea in ceea ce priveste digitalizarea. Poate fi nevoie de cursuri de imbunatatire a aptitudinilor digitale sau de familiarizare cu noile soft-uri. Toata lumea trebuie sa poata aprecia si folosi tehnologia, pentru ca o organizatie sa poata profita cu adevarat de toate beneficiile digitalizarii.

Citeste si: Top 3 prioritati ale specialistilor in resurse umane, in 2021
 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate