Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2021-11-29
Potrivit unui studiu realizat de Sapiens, companiile resimt nevoia unor programe capabile sa ofere analize (cantitative si calitative) usor de interpretat. La randul sau, Wizrom a efectuat o serie de analize proprii si a constatat ca aproape jumatate (43%) din timpul departamentelor de resurse umane a fost pierdut culegand informatii din baze de date necesare pentru raportare.
Pus la dispozitie de Salarium, 2021-11-23
​Stiai ca 70% dintre angajatii romani raman fara bani de la un salariu la altul? Acum poti sa-ti ajuti angajatii sa se elibereze de grija banilor, cu impact direct in cresterea motivatiei, a ratei de retentie si a randamentului companiei. Salarium este aplicatia usor de instalat si de utilizat, prin care angajatii tai au posibilitatea de a solicita si retrage oricand avansul salarial dorit, fara formalitati si fara impact asupra fluxului financiar al companiei.
Pus la dispozitie de SanoPass, 2021-11-29
Ne bucuram de fiecare data cand aflam despre o initiativa care usureaza munca echipelor de HR si aduce valoare managementului si angajatilor. Un astfel de instrument este Calculatorul de Retentie, lansat de SanoPass, liderul pietei de medtech din Romania.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-11-29
Odata cu cresterea afacerii vine si nevoia de a unifica modul in care proiectele sunt gestionate in companie: operatiuni, aspecte comerciale sau de resurse umane. Crowe Romania va atinge acest obiectiv folosind o singura platforma: Oraroo, simplificand si automatizand procesele operationale consumatoare de timp. 
Pus la dispozitie de Oraoo, 2021-11-29
Pentru mentinerea echilibrului intre viata profesionala si personala, cat si incadrarea in bugete, efectuarea de ore suplimentare reprezinta o solutie de exceptie. Oraroo te ajuta sa gestionezi explicit si transparent fluxul de ore suplimentare.
Pus la dispozitie de Oraroo, 2021-11-29
Dosarul angajatului contine toate informatiile legate de viata profesionala a acestuia in firma ta. In dosarul fizic e mai greu sa gasesti datele de care ai nevoie. In schimb, in format electronic poti oricand sa faci o cautare si sa ai rezultatul imediat. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-11-29
Pe masura ce numarul si complexitatea documentelor creste, specialistul HR are din ce in ce mai putin timp la dispozitie pentru a se concentra pe activitati care aduc valoare echipelor si companiei. Sarcinile ii sunt simplificate semnificativ de adoptarea unui sistem pentru managementul online al documentelor.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-11-29
In spatele oricarei afaceri de succes se afla o echipa dedicata si cu viziunea de a duce compania cat mai departe. De aceea, retentia angajatilor valorosi a devenit o prioritate pentru companii, mai ales in contextul unei piete a muncii extrem de dinamice si ofertante pentru specialisti.  
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2021-11-29
Pe masura ce anul 2021 se apropie de final, liderii din HR sunt obligati sa raspunda proactiv situatiei numite "The Great Resignation". Descopera ghidul practic despre retentie ca sa obtii: instrumente care te pot sustine in gestionarea deficitului de personal; informatii si perspective noi despre cauzele fluctuatiei de personal; principalii factori care pot conduce la epuizare si cum pot fi evitati.
Pus la dispozitie de BIA HR  , 2021-11-29
Sa iei o decizie de recrutare pe baza informatiilor personale si a imaginilor pe care un candidat le posteaza pe retelele de socializare poate constitui o forma de discriminare. Cum procedezi in aceasta situatie? 
Pus la dispozitie de BIA HR, 2021-11-29
Lucreaza in cadrul BIA HR de peste patru ani, iar in consultanta resurse umane de peste 10 ani, aceasta fiind traiectoria pe care a ales-o dupa absolvirea Facultatii de Inginerie Matematica. Afla cum a inceput povestea Cristinei Lixandru in BIA HR, dar si ce ar trebui sa stii despre jobul sau daca iti doresti consultanta in payroll.
Pus la dispozitie de HR Sincron, 2021-11-29
La fel ca orice alt domeniu, HR-ul a început in ultimii ani să isi simplifice semnificativ modul de lucru, operand cu sisteme care sa reduca volumul de munca, sa evite greselile si sa sintetizeze mai bine informatiile angajatilor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2021-11-29
Descopera cum poti stimula implicarea angajatilor in perioada sarbatorilor. Am pregatit un material care sa vina in sprijinul acelor lideri pentru care pilonul employee engagement este unul important in arhitectonica organizatiei. 
Cum pui Inteligenta Artificiala la treaba, in recrutare
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-09-28
Pentru multi dintre noi, Inteligenta Artificiala ramane un concept abstract, poate chiar un pic inspaimantator, oricat de atragatoare ar fi beneficiile sale. Cu toate acestea, nu simtim nevoia sa stim cum functioneaza un autoturism pentru a ne deplasa din punctul A in punctul B, si nici nu ne intrebam cum se realizeaza apelurile mobile inainte de a purta o conversatie. La fel, in cele mai mai multe cazuri, nu e nevoie de cunostinte extinse de AI pentru a profita de solutiile avansate de optimizare a muncii.
 
Oamenii care se concentreaza pe beneficiile aduse de Inteligenta Artificiala descopera imbunatatiri semnificative aduse productivitatii, eficientei si acuratetii. In cazul departamentelor de resurse umane, AI devine de neinlocuit de indata ce este aplicata la sarcinile repetitive si consumatoare de timp.

Una dintre activitatile de resurse umane in care Inteligenta Artificiala face o diferenta reala este recrutarea. Da, acest domeniu eminamente dedicat interactiunii fata in fata, poate sa beneficieze de puterea AI pentru a simplifica si rafina cautarea candidatului potrivit.

In cautarea celor mai bune talente pentru joburile disponibile in companii, specialistii in recrutare pot petrece mult timp verificand zeci, poate chiar sute de CV-uri si planificand interviuri cu potentialii candidati. AI poate sa reduca din timpul petrecut cu aceste sarcini repetititve si, de ce sa nu admitem, plictisitoare.

Astfel, oamenii de HR se pot concentra pe ce stiu ei sa faca mai bine – sa descopere candidatii valorosi si sa personalizeze experienta lor de recrutare, pentru ca acestia sa accepte oferta de munca, sa se dovedeasca valorosi pentru companie si sa ramana cat mai mult.
Aplicatiile care au la baza Inteligenta Artificiala pot:
  • Sa identifice candidatii potriviti pe baza unor criterii clare de cautare.
  • Sa optimizeze procesul de recrutare prin eliminarea timpului petrecut de recrutor pentru a viziona sute de CV-uri.
  • Sa simplifice programarea si organizarea interviurilor.
  • Sa gaseasca candidatii pasivi care s-ar potrivi jobului, desi nu isi cauta alt job.
  • Sa optimizeze costurile departmentului de HR, care nu mai are nevoie de multi specialisti pentru recrutare.
 
Pentru ca AI permite specialistilor din HR sa isi canalizeze eforturile doar inspre candidatii cu adevarat valorosi, acestia isi pot face munca mult mai eficient, angajand oamenii potriviti mai repede si mai bine.

​Specialistii din departamentul HR, eliberati de sarcinile consumatoare de timp, au mai multa disponibilitate pentru telefoanele in care selecteaza candidatii, pentru interviurile ce releva potentialul oamenilor, pentru crearea unei relatii personale cu candidatii si pentru onoboarding-ul cu sens, care duce la o retentie mai mare.

In cele din urma, procesul de recrutare este mai eficient si mai placut si pentru oamenii de HR si pentru candidati. Si toate acestea se traduc in economii importante la bugetul companiei, pentru ca retentia noilor angajati este mai mare, si pentru ca oamenii selectati astfel incep sa produca mai repede.
 

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate