Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de ZF, 2023-08-30
In era globalizarii accelerate, in care afacerile se extind rapid pe plan international, comunicarea eficientă in limba engleză a devenit esentiala pentru succesul in afaceri. 
Pus la dispozitie de goFLUENT, 2023-08-30
Atragerea si pastrarea talentelor de top depinde de crearea unei experiente pozitive pentru candidati. Citeste acest articol si descopera mai multe despre: Construirea brandurilor de angajator, construirea de conexiuni; Navigarea pe o piata a locurilor de munca in schimbare; Imbunatatirea experientei candidatilor prin evaluarea lingvistica.
Pus la dispozitie de goFLUENT, 2023-08-30
The great resignation, intensificarea muncii la distanta si atentia acordata initiativelor de diversitate, echitate si incluziune au creat o adevarata competitie pentru talente la nivel global. Daca nu ai luat in considerare angajarea de talente globale in strategia ta de achizitie de talente, citeste acest articol si descopera cum sa gasesti si sa angajezi persoanele talentate, la nivel global.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-08-31
Din ce in ce mai multe companii cer ca membrii unei echipe sa colaboreze astfel incat sa se ajunga mai usor la obiectivele stabilite, insa noi avem o istorie de peste 5000 de ani setata pe competitie. Asadar, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a schimba acest tipar? 
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-08-31
Tu de cate ori realizezi evaluarea angajatilor? Reflecta acest proces activitatea angajatilor sau este doar un proces facut superficial? De cele mai multe ori, intre evaluare si concediere ar trebui sa existe o legatura transparenta, pentru ca angajatul sa stie la ce sa se astepte si intregul proces sa nu fie atat de apasator pentru ambele tabere. 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2023-08-31
Al cincilea episod al podcastului HeRoe.s HRing aduce perspective noi! Impreuna cu gazda emisiunii & Co-fondatorul Eucom, Delia Dragomir, Alexandru Lungu aduce in discutie detalii din legislatia privind codul muncii.
 
Pus la dispozitie de EUCOM, 2023-08-31
De ce este important sa ne dezvoltam la locul de munca? Dezvoltarea competentelor ne deschide oportunitati de avansare in cariera! Astazi discutam despre beneficiile urmarii unui curs de dezvoltare a abilitatilor de vanzare si negociere. 
Pus la dispozitie de Atelierul de idei, 2023-08-31
Intr-o lume care se schimba rapid, procesul de recrutare trebuie sa poata fi mereu adaptabil, in timp ce este generator continuu de experienta optima pentru candidati si pentru companie. Descopera cum poti aplica principiile Agile pentru a crea un proces de recrutare mai eficient si mai eficace.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2023-08-31
​Fericirea este subiectiva si fiecare dintre noi are o alta opinie legata de acest concept precum si de lucrurile care ne fac fericiti. In acest articol, Radu Manolescu, Founder & Managing Partner K.M.Trust & Partners, abordeaza 3 teme legate de acest subiect.
Pus la dispozitie de Korn Ferry, 2023-08-31
AI | Vor permite noile tehnologii companiilor sa "citeasca" gandurile angajatilor? Care sunt cele mai inteligente si mai sensibile
moduri de a le folosi?
Pus la dispozitie de Valoris HR, 2023-08-31
Ritmul rapid din mediul de business actual impune oricarei companii un grad crescut de adaptabilitate, iar in acest context, gasirea talentului potrivit a devenit un factor din ce in ce mai important pentru succes.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-08-31
Co-Factor pune la dispozitia partenerilor sai un instrument 100% personalizabil, oferind fiecarui angajat o vizibilitate clara asupra tabloului sau de performanta, permitand o evaluare completa si complexa a fiecărui angajat si a intregii organizatii. 
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-08-31
Evaluarile sunt o parte critica a oricarei strategii eficiente de management al performantei, dar un sistem standard, prin raportari directe, nu ofera toate avantajele evaluarii 360.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-08-31
59% dintre recrutori spun ca au posturi disponibile care sunt deschise de cel putin sase luni – sau mai mult, conform celui mai recent raport Payscale, privind cele mai bune practici de remunerare. 
Pus la dispozitie de BIA, 2023-08-31
In general punem accentul pe a forma experti. Iar in companii, vedem consecintele acestei abordari. Se ajunge ca oameni care sunt foarte buni pe zona lor sa fie considerati si buni lideri de echipe si sa fie promovati. Insa le lipseste empatia si abilitatile de motivarea colegilor.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2023-08-31
Ce beneficii extrasalariale mai acordam? Sunt ele relevante pentru orice generatie? Descopera componentelele unui pachet complet de compensare al angajatilor, dar si multe idei utile pentru a-i maximiza efectul.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2023-08-31
44% dintre angajati se simt stresati la locul de munca, iar asta a devenit (si) problema companiilor. Noi credem ca „luna sanatatii mentale” ar trebui sa fie tot anul, asa ca te invitam sa te inspiri dintr-un articol care-ti ofera exemple practice si strategii de gestionare a stresului la locul de munca.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-08-31
Coaching-ul care utilizeaza instrumente de evaluare a personalitatii este mult mai eficient decat coaching-ul traditional, deoarece se bazeaza pe date obiective esentiale atat pentru coach, cat si pentru participant.
Pus la dispozitie de CODECS, 2023-08-31
Intentionezi sa lansezi un produs sau un serviciu nou. Totul este pregatit ca lansarea sa fie un succes. Si... lansezi produsul. Toata lumea este incantata. Apoi... incepi sa primesti plangeri din partea clientilor cu privire la defectele produsului sau serviciului. 
Pus la dispozitie de Decebal Leonard Marin, 2023-08-31
Daca participi des la astfel de intalniri, cel mai probabil lucrezi intr-o corporatie. Dar nu in orice corporatie, ci in una in care managerii sunt foarte preocupati de sisteme si de exercitarea explicita a autoritatii formale si mai putin de oameni.
Pus la dispozitie de htss, 2023-08-31
Planificarea fortei de munca a devenit un aspect esential pentru optimizarea eficientei si productivitatii organizationale. O solutie de planificare a necesarului de resurse umane echipeaza organizatiile cu instrumentele si informatiile necesare pentru a-si gestiona strategic forta de munca.
Pus la dispozitie de htss, 2023-08-31
Cum dezvolti abilitatile soft ale angajatilor? Angajatii din mediul corporate isi doresc sa aiba access la invatare si dezvoltare continua. O formare eficienta de soft skills ar trebui sa fie atractiva, interactiva si relevanta pentru experientele de lucru zilnice ale angajatilor. 
Pus la dispozitie de htss, 2023-08-31
Platforma Power Platform, dezvoltata de Microsoft, a aparut ca o suita puternica de instrumente care permite organizatiilor sa construiasca aplicatii personalizate, sa automatizeze fluxurile de lucru, sa analizeze date si sa creeze tablouri de bord interactive, toate acestea fara a fi nevoie de cunostinte vaste de codificare. 
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-09-01
Imagineaza-ti urmatorul scenariu. Esti Directorul General al unei companii ce comercializeaza materiale de constructii si ai nevoie sa promovezi un Area Sales Manager in rolul de Director National de Vanzari. Cei 2 ASM pe care ii evaluezi au rezultate similare – isi ating si depasesc targetul de vanzari in mod constant, au un grad maxim de satisfactie al clientilor de care se ocupa, procesul de vanzare este corect gestionat in cadrul echipelor.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-09-01
​Imagineaza-ti urmatorul scenariu. Esti Directorul General al unei companii ce comercializeaza materiale de constructii si ai nevoie sa promovezi un Area Sales Manager in rolul de Director National de Vanzari. Cei 2 ASM pe care ii evaluezi au rezultate similare – isi ating si depasesc targetul de vanzari in mod constant, au un grad maxim de satisfactie al clientilor de care se ocupa, procesul de vanzare este corect gestionat in cadrul echipelor.
​Lectia nutritionistului
Pus la dispozitie de Marina Sfirlea, 2022-07-26
Subiectul desfiintarii miturilor este de mare actualitate si de interes, in contextul in care pe toate retelele de socializare vom gasi, la un moment dat, un articol cu un titlu generos, care ne promite multe si nu ne ofera nicio garantie. Cu siguranta cu totii am apasat click pe un articol care ne promite minuni inca din titlu insa in momentul in care am citit continutul, informatia nu sustine in totalitate ceea ce citim la prima vedere.

Am ales cateva mituri pe care toata lumea le-a auzit la un moment dat sau le-a crezut, lucru care nu este de condamnat deoarece internetul vehiculeaza multe informatii false si care nu sunt sustinute de studii sau informatii stiintifice.

Mitul 1 – “CARBOHIDRATII INGRASA”
In ultima perioada s-a considerat ca hidratii de carbon (carbohidratii) sunt cel mai mare dusman al dietelor si ca acestia consumati in orice cantitate vor determina cresterea in greutate. Nimic mai fals! Carbohidratii au un rol foarte important si impreuna cu lipidele si proteinele reprezinta categoria importanta a MACRONUTRIENTILOR. Aproximativ jumatate din necesarul nostru energetic zilnic trebuie sa fie acoperit de carbohidrati deoarece aceasta este prima sursa de energie de care organismul nostru se bucura atunci cand are nevoie de carburant. Consuma carbohidrati cu moderatie, alege-i pe cei de calitate (paste integrale, paine integrala, ore integral, cartofi) in detrimentul celor in forma rafinata (zahar, faina alba etc.). Asadar atata timp cat incadram carbohidratii corect in dieta noastra acestia nu ne vor aduce un plus de kilograme. Moderatia este secretul.

Mitul 2 –  “MICUL DEJUN ESTE OBLIGATORIU, FIIND CEA MAI IMPORTANTA MASA A ZILEI“
Cel mai des intalnit mit este acesta care divinizeaza micul dejun. Sigur ca ideal ar fi sa avem 3 mese principale si 1-2 gustari pe parcursul unei zile, insa de multe ori programul nu ne permite sa facem acest lucru zilnic. Nu este o tragedie deoarece putem adapta mesele pe parcursul zilei. O zi in care nu am consumat micul dejun nu este o zi pierduta!

Mitul 3 –  “GRASIMILE INGRASA”
Din nou o informatie cat se poate de falsa deoarece dupa cum am amintit si la mitul de mai sus cu carbohidratii, grasimile au rol foarte important – cresc imunitatea, rol structural, functional, energetic. Excesul caloric ne va duce la o crestere in greutate fara doar si poate, grasimile au rolul lor intr-o dieta echilibrata si trebuie sa fie consumate la un procent de 20-30% din necesarul energetic (depinde de caz). Este usor intr-adevar sa ne depasim necesarul caloric prin consumul crescut de grasimi deoarece acestea sunt de doua ori mai dense caloric decat carbohidratii. In concluzie daca avem un consum moderat de grasimi acestea nu ne vor ingrasa. Totusi este recomandat sa avem o dieta echilibrata in care sa integram corect toti macronutrientii.

Mitul 4 – “DACA MANANCI DUPA ORA X TE VEI INGRASA”
Acest mit este foarte „batran” si refuza sa plece definitiv din multe postari de pe internet.
Din punct de vedere al echilibrului energetic organismul nostru nu are bariere precum ceas sau orar, nu stie la ce ora am consumat un anumit aliment, el stie doar daca ne-am depasit necesarul energetic sau nu. In general, dupa parerea mea cel mai bine este sa nu sarim peste o masa doar pentru ca este prea tarziu, deoarece deranjul si dezechilibrul se instaleaza odata cu dezorganizarea. Mai bine luam o masa mai tarziu decat sa nu o luam deloc.

Mitul 5 – “FRUCTELE INGRASA”
Amuzant este cum ne alegem cate un inamic si ne dorim sa il demonizam si ulterior sa il invinuim. In orice caz, de fructe si legume nu ar trebui sa ne temem. Acest mit se bazeaza pe continutul fructelor in fructoza. Acest carbohidrat simplu este  prezent in mod natural in fructe, este metabolizat in ficat si sigur ca daca consumam o cantitate mare de fructe, curba noastra glicemica ia o directie ascendenta. Spre deosebire de alte alimente care au acelasi  efect, fructele contin si fibre, vitamine, minerale. Beneficiile sunt reale si nu trebuie sa ne fie frica de ele, insa desigur nu trebuie sa uitam de moderatie. Nimeni nu s-a ingrasat niciodata de la fructe!

Vezi toate articolele scrise de Managis Bio

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate