Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”.
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
Decizia profesionala de a deveni si suportul oamenilor de business, de a veni in sprijinul lor cu procese de reinvatare, implementare si dezvoltare prin coaching, a cuprins si-mi cuprinde in continuare cu incredere dorinta de a sustine liderul de astazi, si de astazi inainte, in a-si asuma, cu responsabilitate si transparenta, impactul si influenta pe care le aduce prin prezenta si contributia personala si profesionala.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-04-23
Robert Hogan, PhD, fondatorul si presendintele Hogan Assessments, afirma ca: ”Un leader smerit genereaza implicare”.  Asadar, este nevoie de o persoana smerita pentru a construi si mentine o echipa performanta.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-04-23
Stim ca esti stresat la serviciu. Stim ca ai oameni in echipa care sunt stresati si stim ca stresul este de fapt cauza principala a multora dintre afectiunile de santate cu care ne confruntam cu totii in 2024.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-04-25
Conform prevederilor Hotararii nr. 970/2023, companiile au avut termen pana la data de 17 aprilie 2024 sa implementeze metodologia privind prevenirea si combaterea hartuirii. Daca ai ratat insa acest termen, ar trebui sa faci toate demersurile necesare cat mai curand.
Pus la dispozitie de BIA, 2024-04-25
"Nu se potriveste culturii companiei si am decis sa intrerupem colaborarea!" E una dintre concluziile frecvente in evaluarea unui angajat dupa perioada de proba sau chiar mai devreme. Dar cum poti evita aceasta situatie, care este costisitoare din punct de vedere financiar, dar si ca timp si imagine pentru companie?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Pe langa atingerea obiectivelor, noi credem ca exista si alte aspecte ale performantei ce trebuie valorificate. Spre exemplu, evaluarea competentelor, care implica analiza abilitatilor, aptitudinilor, comportamentelor si capacitatilor angajatilor in contextul muncii lor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Ai observat ca feedback-ul declanseaza in noi emotii puternice si sentimentul de a fi judecat? Este normal, pentru ca, de cele mai multe ori, vine din partea unei autoritati, iar acest lucru induce teama. Pentru a depasi aceasta bariera, iata cateva lucruri pe care le poti face, sa sporesti performanta angajatilor, prin feedback.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Setarea prioritatilor reprezinta pentru liderii de HR un proces extrem de important, de care depinde atat succesul departamentului de HR, cat si al intregii organizatii. Un sondaj Gartner a venit in intampinarea provocarilor cu care se confrunta HR managerii si a realizat un top 5 actiuni de intreprins in 2024. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Bunastarea unei organizatii depinde in mare parte si de cat de eficient si bine pus la punct este procesul de salarizare. Externalizarea acestui proces vine la pachet cu o multime de beneficii precum economie de timp si resurse, expertiza, consultanta permanenta si o gestionare eficienta a resurselor umane.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Respectarea reglementarilor in vigoare reprezinta una dintre conditiile esentiale pentru orice organizatie de succes, iar o modificare legislativa de impact este si cea referitoare la concediile medicale. Incepand cu luna aprilie, noi tipuri de concedii medicale figureaza pe lista exceptarilor de la plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate (CASS).
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-04-29
55% dintre oamenii de HR se asteapta ca gestionarea cresterii costurilor salariale din cauza inflatiei sa reprezinte cea mai mare provocare de business in 2024. Care sunt cele mai presante provocari legate de candidati? Ce piedici avem in procesul de recrutare? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-04-29
Cum stau lucrurile pe piata muncii in ultima vreme? Pana in anul 2030, se prevede o nevoie de peste 600.000 de persoane pentru a ocupa posturi care necesita competente avansate, in conditiile in care doar 1% din populatia cu varsta intre 25 si 64 de ani participa la programe de formare profesionala.
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-04-29
Digitalizarea in domeniul resurselor umane nu este doar o adaptare la progresul tehnologic, ci o oportunitate de a revolutiona complet modul in care functionează departamentul tau. Adoptarea unor solutii software specializate este esentiala pentru a creste eficienta, a raspunde cerintelor pietei in schimbare si a ramane competitiv. 
Pus la dispozitie de SHL Romania, 2024-04-29
Implicarea si performanta angajatilor sunt factori cruciali in succesul organizatiei dar intrebarea e cum poti debloca intregul potentialul echipei pentru a creste productivitatea? 

 
Pus la dispozitie de Pharma Nord, 2024-04-29
Aceste doua functii cognitive importante tind sa ne incetineasca sau sa ne joace feste, pe masura ce inaintam in varsta. Aceasta poate fi o provocare, mai ales daca ai un job care necesita multa planificare si gandire creativa.
Pus la dispozitie de CODECS, 2024-04-30
In ciuda progreselor tehnologice pe care le-am facut si le facem, munca unei organizatii este facuta de oameni. Oamenii sunt aceia care alcatuiesc interfata cu clientul, realizeaza produsul, presteaza serviciul, planifica si coordoneaza, imbunatatesc procese, asigura calitatea si aduc profit.
Pus la dispozitie de Andreea Gheorghita, Doru Paducel & Ana M. Marin, 2024-04-30
Iti creezi timp si spatiu pentru a te asculta pe tine insuti?  Un articol util despre modele si practici de reflectie si reflexie scris de colegii nostri de la EMCC Romania.
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-04-30
Acest articol contine informatii utile top managerilor, directorilor HR si coordonatorilor HSE interesati sa implementeze in organizatia lor programe de tip Autoritatea sa Opresti Munca (in engleza Stop Work Authority – SWA).
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-04-30
Articolul da o imagine de ansamblu asupra modului in care pot fi setate elementele care contribuie la o experienta a clientilor controlabila si de buna calitate.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-04-30
Descopera cum instrumentele Thomas au fost integrate in programul de dezvoltare a leadershipului unei mari universitati din Marea Britanie pentru a o diferentia ca angajator.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-04-30
Intr-un interviu realizat de Thomas International cu Alicia Collinson, Senior Associate la Thrive Law, au fost explorate aspectele cruciale ale bunastarii angajatilor si sanatatii mentale in organizatii. Alicia a oferit idei valoroase despre provocarile comune cu care se confrunta organizatiile si sfaturi practice pentru a le depasi. 
Pus la dispozitie de Business Apps, 2024-04-30
Worktelligent redefineste managementul cererilor de asistenta in modulul Employee Service Center, integrand Machine Learning pentru clasificarea automata a e-mailurilor in tichete, imbunatatind astfel timpul de raspuns cat si legatura dintre angajati si HR Ops.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2024-05-07
Ultimii ani gasesc organizatiile din ce in ce mai preocupate de construirea unui mediu de lucru motivant si plin de scop pentru membrii generatiei Z, urmati indeaproape de Millenials. Tinand cont de contextul global in care ne aflam, caracterizat de instabilitate, de o populatie care imbatraneste, de noi tendinte legate de ce anume ne dorim de la locul de munca, acest focus pe generatiile mai noi e lesne de inteles. 
Pus la dispozitie de Business Apps, 2024-05-07
Worktelligent redefineste managementul cererilor de asistenta in modulul Employee Service Center, integrand Machine Learning pentru clasificarea automata a e-mailurilor in tichete, imbunatatind astfel timpul de raspuns cat si legatura dintre angajati si HR Ops.
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-05-07
In mod frecvent suntem expusi la schimbari si provocari care ne cer sa ne adaptam si sa ne integram noi rutine in viata noastra. De la tranzitiile majore la cele mai mici ajustari, capacitatea noastra de a face fata schimbarii si de a ne adapta este esentiala pentru succesul si bunastarea noastra.
​Lectia nutritionistului
Pus la dispozitie de Marina Sfirlea, 2022-07-26
Subiectul desfiintarii miturilor este de mare actualitate si de interes, in contextul in care pe toate retelele de socializare vom gasi, la un moment dat, un articol cu un titlu generos, care ne promite multe si nu ne ofera nicio garantie. Cu siguranta cu totii am apasat click pe un articol care ne promite minuni inca din titlu insa in momentul in care am citit continutul, informatia nu sustine in totalitate ceea ce citim la prima vedere.

Am ales cateva mituri pe care toata lumea le-a auzit la un moment dat sau le-a crezut, lucru care nu este de condamnat deoarece internetul vehiculeaza multe informatii false si care nu sunt sustinute de studii sau informatii stiintifice.

Mitul 1 – “CARBOHIDRATII INGRASA”
In ultima perioada s-a considerat ca hidratii de carbon (carbohidratii) sunt cel mai mare dusman al dietelor si ca acestia consumati in orice cantitate vor determina cresterea in greutate. Nimic mai fals! Carbohidratii au un rol foarte important si impreuna cu lipidele si proteinele reprezinta categoria importanta a MACRONUTRIENTILOR. Aproximativ jumatate din necesarul nostru energetic zilnic trebuie sa fie acoperit de carbohidrati deoarece aceasta este prima sursa de energie de care organismul nostru se bucura atunci cand are nevoie de carburant. Consuma carbohidrati cu moderatie, alege-i pe cei de calitate (paste integrale, paine integrala, ore integral, cartofi) in detrimentul celor in forma rafinata (zahar, faina alba etc.). Asadar atata timp cat incadram carbohidratii corect in dieta noastra acestia nu ne vor aduce un plus de kilograme. Moderatia este secretul.

Mitul 2 –  “MICUL DEJUN ESTE OBLIGATORIU, FIIND CEA MAI IMPORTANTA MASA A ZILEI“
Cel mai des intalnit mit este acesta care divinizeaza micul dejun. Sigur ca ideal ar fi sa avem 3 mese principale si 1-2 gustari pe parcursul unei zile, insa de multe ori programul nu ne permite sa facem acest lucru zilnic. Nu este o tragedie deoarece putem adapta mesele pe parcursul zilei. O zi in care nu am consumat micul dejun nu este o zi pierduta!

Mitul 3 –  “GRASIMILE INGRASA”
Din nou o informatie cat se poate de falsa deoarece dupa cum am amintit si la mitul de mai sus cu carbohidratii, grasimile au rol foarte important – cresc imunitatea, rol structural, functional, energetic. Excesul caloric ne va duce la o crestere in greutate fara doar si poate, grasimile au rolul lor intr-o dieta echilibrata si trebuie sa fie consumate la un procent de 20-30% din necesarul energetic (depinde de caz). Este usor intr-adevar sa ne depasim necesarul caloric prin consumul crescut de grasimi deoarece acestea sunt de doua ori mai dense caloric decat carbohidratii. In concluzie daca avem un consum moderat de grasimi acestea nu ne vor ingrasa. Totusi este recomandat sa avem o dieta echilibrata in care sa integram corect toti macronutrientii.

Mitul 4 – “DACA MANANCI DUPA ORA X TE VEI INGRASA”
Acest mit este foarte „batran” si refuza sa plece definitiv din multe postari de pe internet.
Din punct de vedere al echilibrului energetic organismul nostru nu are bariere precum ceas sau orar, nu stie la ce ora am consumat un anumit aliment, el stie doar daca ne-am depasit necesarul energetic sau nu. In general, dupa parerea mea cel mai bine este sa nu sarim peste o masa doar pentru ca este prea tarziu, deoarece deranjul si dezechilibrul se instaleaza odata cu dezorganizarea. Mai bine luam o masa mai tarziu decat sa nu o luam deloc.

Mitul 5 – “FRUCTELE INGRASA”
Amuzant este cum ne alegem cate un inamic si ne dorim sa il demonizam si ulterior sa il invinuim. In orice caz, de fructe si legume nu ar trebui sa ne temem. Acest mit se bazeaza pe continutul fructelor in fructoza. Acest carbohidrat simplu este  prezent in mod natural in fructe, este metabolizat in ficat si sigur ca daca consumam o cantitate mare de fructe, curba noastra glicemica ia o directie ascendenta. Spre deosebire de alte alimente care au acelasi  efect, fructele contin si fibre, vitamine, minerale. Beneficiile sunt reale si nu trebuie sa ne fie frica de ele, insa desigur nu trebuie sa uitam de moderatie. Nimeni nu s-a ingrasat niciodata de la fructe!

Vezi toate articolele scrise de Managis Bio

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate