Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-08-30
Cu totii am spus lucruri regretabile in focul bataliei. Cuvinte pe care se presupune ca le gandim, dar nu le pronuntam. In atmosfera incarcata cu adrenalina din timpul negocierii, te-ai putea trezi cu usurinta aruncand expresii de genul urmator: „Gata! Pana aici! Asta-i ultima mea oferta!” Fara sa-ti dai seama, cuvintele ti-au iesit deja din gura, iar oponentii tai, pana atunci nebanuitori, te percep ca fiind intransigent. De ce ai spus ce-ai spus?
Pus la dispozitie de Malina Chirea, 2019-08-30
6 din 10 romani nu au incredere in Romania mai departe de propria familie, iar 9 din 10 considera ca nivelul de coruptie a devenit insuportabil. Romania, ca si comunitate, este ca o patura carpita din o multime de petice, fiecare mai pestrit si diferit decat celalalt, incapabile sa aiba sens impreuna. 
Pus la dispozitie de Andrew Thomson, 2019-08-30
Ritmul de lucru dintr-o agentie de executive search este unul intens si alert, iar cererile clientilor sunt adesea pentru roluri complexe, ce necesita un set de competente greu de gasit la nivelul pietei si cu termene scurte de predare. Realitatea arata faptul ca "proiectele norocoase" in care sa putem plasa imediat un cadidat potrivit rolului sunt rare, astfel incat adeseori procesul de cautare este unul extrem de amanuntit, urmand zicala "Nicio piatra nu trebuia lasata neintoarsa". 
Pus la dispozitie de Costel Coravu, 2019-08-30
Harvard Business Review a abordat tendinta observata la profesionistii de succes din mediul de afaceri care au venituri cu mult peste cele medii. Si anume cea de a investi din ce în ce mai mult timp in activitatea profesionala, pana la chiar situatii extreme, in care ajung si la 70 de ore/saptamana. Acest gen de profesionisti au fost inclusi in sintagma „profesionisti de succes extrem”.
Pus la dispozitie de CIEL Romania, 2019-08-30
Orice antreprenor isi doreste ca afacerea lui sa creasca si sa aiba succes. Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa gaseasca oamenii potriviti pentru echipa sa. Iata cateva sfaturi in acest sens.
Pus la dispozitie de Radu Manolescu, 2019-08-30
Constiinta de sine sau self-awareness, varianta folosita in mediul de business, este unul dintre subiectele care apar cel mai des in sesiunile de coaching destinate executivilor. Si este unul din elementele de baza la care trebuie sa lucrezi pentru a-ti dezvolta inteligenta emotionala. Tocmai de aceea, in acest articol am selectat cateva resurse care sa te ajute in acest proces.
Pus la dispozitie de Signal Iduna, 2019-08-30
Cand ai un loc de munca foarte solicitant, care implica si multe deplasari, ultimul lucru la care vrei sa te gandesti sunt problemele de sanatate. Totusi, problemele medicale vin de obicei pe neasteptate si nu trebuie tratate cu indiferenta, pentru ca pot avea consecinte neplacute. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2019-09-02
Tehnologia moderna si creativitatea expertilor in domeniul resurselor umane nu mai pot fi limitate. Astazi, Facebook, LinkedIn sau jocurile online sunt instrumente tipice utilizate in recrutare. Interviurile online si solutiile de interviuri video au cucerit deja SUA, Australia, Marea Britanie si se raspandesc rapid si in Europa. 
Pus la dispozitie de Colliers, 2019-09-02
Legatura dintre designul spatiului de birouri si angajat este un fenomen complex: cele doua se creeaza si se definesc reciproc. Spatiile fizice de lucru ar trebui sa fie fie concepute atat pentru a reflecta, cat si pentru a influenta comportamentul angajatilor. De altfel, spatiul de birouri si felul in care este el proiectat poate avea un impact major asupra performantei, productivitatii si capacitatii de concentrare a fiecaruia din noi. 
Pus la dispozitie de BIA, 2019-09-02
Felul in care planifici, prioritizezi si organizezi eforturile tuturor pentru a indeplini obiectivele specifice de business isi pune o amprenta definitorie nu numai asupra echipei, ci asupra intregului business. Iar propriul stil de management este o consecinta a tipului de mentalitate cu care abordezi tot acest proces.
Pus la dispozitie de Evolutiv, 2019-09-02
Managing3® ofera participantilor o “imagine din elicopter” generala asupra proceselor de luare a deciziilor si asupra interdependentelor dintr-o companie dar, in acelasi timp, creeaza o perspectiva specifica propriei firme si provocarilor cu care aceasta se confrunta intr-un mediu competitiv.
Pus la dispozitie de Loredana Voiculescu, 2019-09-02
Intr-o piata a locurilor de munca din ce in ce mai competitiva, unde cei cu background profesional solid au la dispozitie o larga paleta de oferte, companiile importante depun eforturi consistente pentru atragerea si pastrarea talentelor de top. Iar pachetele de beneficii mai mult sau mai putin "exotice" pregatite de marii angajatori pot face diferenta in multe cazuri. 
Realitatea augmentata, element-cheie in retentia angajatilor
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-06-27
Cand vine vorba de retentie, oamenilor de HR li se da o misiune aproape imposibila. Intr-o lume a scroll-ului neobosit, a cautarilor depersonalizate, dar si a nevoii avide to fit in, poate fi cu adevarat solicitant sa acaparezi si sa stimulezi mintea angajatului.

De cele mai multe ori, lipsa unei legaturi puternice cu organizatia, a interactiunilor umane in ce priveste diversitatea de terminologii, proceduri de lucru, traininguri sau cursuri, cat si suprauzajul neinspirat de tehnologie, vor duce la un slab engagement in relatia angajat-companie.

Prin urmare, departamentul de HR este in continua cautare de solutii noi care sa imbunatateasca productivitatea angajatilor si rationalizarea proceselor, dar nu numai! Cea mai grea dintre indatoririle tale, ca om de HR, este o sabie cu doua taisuri: sa mentii imaginea companiei printr-un employer branding puternic (sau chiar sa aduci plusvaloare acesteia), dar si sa observi in permanenta nevoile si cerintele angajatilor, cat si ce ii motiveaza si ii face sa vina cu drag la serviciu.

In ce fel ajuta realitatea augmentata la retentia angajatilor

Felul in care angajatii sunt imersati in cultura companiei - acel mod prin care devin parte din povestea pe care o scriu - ii determina pe acestia sa contribuie permanent la succe-sul companiei. Daca ei sunt multumiti, inspirati si implicati, munca lor va genera rezultate pentru companie. Cu atat mai mult, cata vreme satisfactia la locul de munca este data de usurinta cu care vor putea sa puna intrebari, sa obtina raspunsuri si sa fie in perma-nenta informati si instruiti, RA va deveni un instrument puternic in retentia angajatilor. Studii recente arata efectele pozitive ale acesteia asupra angajatilor, eficienta fiind considerabil imbunatatita in toate ariile de lucru ale HR-istilor. Astfel, realitatea augmentata aduce solutii inovatoare si life-saving pentru acestia, bifand numeroase modalitati prin care beneficiile angajatilor, recrutarea, instruirea, analiza performantelor si compensarea devin procese interesante si usor de imersat in viata reala si in work flow-ul prezent al companiei.

Cum poate fi folosita realitatea augmentata in diverse domenii de lucru

Acolo unde se lucreaza cu protocoale, regulamente stricte si proceduri ce trebuie memo-rate inainte de a performa, angajatii pot exersa in timp real si pot avea la dispozitie simu-lari de situatii in care se pot gasi la locul de munca. Mai mult decat atat, RA are capaci-tatea de a pune angajatul in circumstante care in mod real nu pot fi reproduse. De ex-emplu, in industria medicala, realitatea augmentata poate redefini interventii chirugicale sau proceduri medicale care, exersate in acest fel, nu risca viata pacientului. 

RA – experiente cu puternic impact asupra organizatiei

Procesele de pregatire si invatare, recalificarile, colaborarile intre angajati, dar si produc-tivitatea acestora pot cunoaste un nivel superior. Informatiile extrem de folositoare inte-grate in scenarii din viata reala vor facilita intelegerea generala a tot ce inseamna locul de munca si felul in care compania ta trebuie sa functioneze. De asemenea, interacti-unea cu realitatea augmentata este un element de diferentiere in randul angajatorilor… o interactiune altfel cu un continut de impact.

Genereaza interactiunea cu valorile companiei intr-un mod inedit

Prin intermediul unor ochelari, prin telefon sau tableta poti adauga un plus de informatie la realitatea fizica, fiind de mare ajutor in mai multe contexte de comunicare. Aplicatia poate arata un produs diferit fata de cum este el in realitate, de exemplu asa cum ar putea fi imbunatatit sau dezvoltat; poate genera animatii care interactioneaza cu elementele fizice din jurul nostru. Generand interactivitate si dezvaluind un nivel ascuns de reali-tate, RA este un element de noutate, e foarte distractiv si poate fi implementat atat la evenimente, cat si in materialele corporate (tiparite) sau printuri de mari dimensiuni. Inchipuie-ti cum ar fi sa augmentezi posterele din cadrul organizatiei tale cu filme care sa arate fie istoria companiei, fie cum a fost creat cel mai nou produs sau serviciu al companiei, fie o poveste speciala a unui a dintre colegi…

Vrei sa aduci un avantaj competitiv companiei tale? E timpul sa introduci realitatea augmentata pe “campul de lupta”! Ca HR Manager ar trebui sa stii ca acest tool are potentialul de a revolutiona felul in care angajatul se raporteaza la mediul de lucru, datorita faptului ca pune la dispozitie noi forme de interactiune prin invatare, miscare si simulare de scenarii prin care lumea reala poate fi imbunatatita. 

Vezi toate articolele scrise de Marcom Hub

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate