Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Avant Consulting, 2019-06-13
Avant Consulting lanseaza LiveHR, prima platforma de recrutare si formare profesionala care selecteaza automat candidatii potriviti nevoilor tale, calculand automat relevanta privind experienta prezentata in CV-urile colectate, in corelatie cu criteriile/ necesarul de recrutare.
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2019-06-27
De cand ne tot ocupam cu diferentele intre generatii, ne-am hotarat sa testam stiinta pe propria piele. Am raspuns la intrebari legate de moduri si medii de invatare, despre coaching si mentoring, despre cum ne alegem un nou loc de munca. 
Pus la dispozitie de Signal Iduna, 2019-06-27
Sanatatea este cea mai importanta resursa pe care o avem. Daca suntem sanatoși, iar corpul nostru este in deplina stare de functionare, avem energie si timp sa ne indeplinim toate visurile și sa ne atingem obiectivele. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2019-06-27
Esti specialist in resurse umane si vrei sa fii la curent cu schimbarile legislative privind salarizarea? Esti payroll specialist si vrei sa devii expert in salarizare? Ai ajuns in locul potrivit! Pe platformele noastre, Colorful.hr si CalculatorVenituri.ro, ai la dispozitie informatii esentiale despre modul de calcul al salariilor si primelor. 
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-06-27
Studii recente arata efectele pozitive ale RA asupra angajatilor, eficienta acestora fiind considerabil imbunatatita. De la exersarea anumitor abilitati, pana la distractie si entertainment, oamenii se simt parte dintr-un intreg care ii ajuta sa devina mai buni ca oameni si ca profesionisti. Inchipuie-ti cum ar fi sa augmentezi posterele din cadrul organizatiei tale cu filme care sa arate fie istoria companiei, fie cum a fost creat cel mai nou produs sau serviciu al companiei, fie o poveste speciala a unui a dintre colegi…
Pus la dispozitie de BIA, 2019-06-28
Sau cum conectarea sta la baza oricarei vanzari. Organizatiile inteligente inteleg ca prezenta umana creeaza valoare in mintea clientilor. Cum ajungi sa iti atingi obiectivele in afaceri, respectiv in vanzare, dar si sa construiesti relatii solide care sa determine clientul sa te mentina aproape? 
Pus la dispozitie de Cristina Tirulnic, 2019-06-28
Coordonez un program de Resurse Umane. O sa ma intrebati de ce v-ar interesa pe voi lucrul acesta. Ei bine, pentru ca, atunci cand m-am decis sa construiesc acest program de la zero, stiam ca vor veni profesionisti din resurse umane care isi doresc sa aprofundeze domeniul, sa afle tendinte noi, iar altii sa invete fundamentele meseriei.
Pus la dispozitie de Scotwork, 2019-07-01
Asa cum ti-am promis, continuam seria de sfaturi practice pentru negocieri de succes. Episodul 2 abordeaza o situatie cu care cu siguranta am avut de-a face cu totii. Noua ne place sa o numim „Si cu pita unsa, si cu slanina in pod”.
Pus la dispozitie de Monica Vijeu, 2019-07-15
Antrenarea leadershipului este una dintre cele mai fascinante oportunitati ale coachingului persoanelor aflate in pozitii de conducere pentru ca succesul unei afaceri, al unei societati depinde de calitatea liderilor sai. Stilul de conducere al fiecarui leader este diferit in functie de comportamentele sale dominante, comportamente care influenteaza actiunile si relatiile cu ceilalti, rezultatele pe termen lung. Modul in care simte si gandeste in diverse situatii determina aceste comportamente.
Realitatea augmentata, element-cheie in retentia angajatilor
Pus la dispozitie de Marcom Hub, 2019-06-27
Cand vine vorba de retentie, oamenilor de HR li se da o misiune aproape imposibila. Intr-o lume a scroll-ului neobosit, a cautarilor depersonalizate, dar si a nevoii avide to fit in, poate fi cu adevarat solicitant sa acaparezi si sa stimulezi mintea angajatului.

De cele mai multe ori, lipsa unei legaturi puternice cu organizatia, a interactiunilor umane in ce priveste diversitatea de terminologii, proceduri de lucru, traininguri sau cursuri, cat si suprauzajul neinspirat de tehnologie, vor duce la un slab engagement in relatia angajat-companie.

Prin urmare, departamentul de HR este in continua cautare de solutii noi care sa imbunatateasca productivitatea angajatilor si rationalizarea proceselor, dar nu numai! Cea mai grea dintre indatoririle tale, ca om de HR, este o sabie cu doua taisuri: sa mentii imaginea companiei printr-un employer branding puternic (sau chiar sa aduci plusvaloare acesteia), dar si sa observi in permanenta nevoile si cerintele angajatilor, cat si ce ii motiveaza si ii face sa vina cu drag la serviciu.

In ce fel ajuta realitatea augmentata la retentia angajatilor

Felul in care angajatii sunt imersati in cultura companiei - acel mod prin care devin parte din povestea pe care o scriu - ii determina pe acestia sa contribuie permanent la succe-sul companiei. Daca ei sunt multumiti, inspirati si implicati, munca lor va genera rezultate pentru companie. Cu atat mai mult, cata vreme satisfactia la locul de munca este data de usurinta cu care vor putea sa puna intrebari, sa obtina raspunsuri si sa fie in perma-nenta informati si instruiti, RA va deveni un instrument puternic in retentia angajatilor. Studii recente arata efectele pozitive ale acesteia asupra angajatilor, eficienta fiind considerabil imbunatatita in toate ariile de lucru ale HR-istilor. Astfel, realitatea augmentata aduce solutii inovatoare si life-saving pentru acestia, bifand numeroase modalitati prin care beneficiile angajatilor, recrutarea, instruirea, analiza performantelor si compensarea devin procese interesante si usor de imersat in viata reala si in work flow-ul prezent al companiei.

Cum poate fi folosita realitatea augmentata in diverse domenii de lucru

Acolo unde se lucreaza cu protocoale, regulamente stricte si proceduri ce trebuie memo-rate inainte de a performa, angajatii pot exersa in timp real si pot avea la dispozitie simu-lari de situatii in care se pot gasi la locul de munca. Mai mult decat atat, RA are capaci-tatea de a pune angajatul in circumstante care in mod real nu pot fi reproduse. De ex-emplu, in industria medicala, realitatea augmentata poate redefini interventii chirugicale sau proceduri medicale care, exersate in acest fel, nu risca viata pacientului. 

RA – experiente cu puternic impact asupra organizatiei

Procesele de pregatire si invatare, recalificarile, colaborarile intre angajati, dar si produc-tivitatea acestora pot cunoaste un nivel superior. Informatiile extrem de folositoare inte-grate in scenarii din viata reala vor facilita intelegerea generala a tot ce inseamna locul de munca si felul in care compania ta trebuie sa functioneze. De asemenea, interacti-unea cu realitatea augmentata este un element de diferentiere in randul angajatorilor… o interactiune altfel cu un continut de impact.

Genereaza interactiunea cu valorile companiei intr-un mod inedit

Prin intermediul unor ochelari, prin telefon sau tableta poti adauga un plus de informatie la realitatea fizica, fiind de mare ajutor in mai multe contexte de comunicare. Aplicatia poate arata un produs diferit fata de cum este el in realitate, de exemplu asa cum ar putea fi imbunatatit sau dezvoltat; poate genera animatii care interactioneaza cu elementele fizice din jurul nostru. Generand interactivitate si dezvaluind un nivel ascuns de reali-tate, RA este un element de noutate, e foarte distractiv si poate fi implementat atat la evenimente, cat si in materialele corporate (tiparite) sau printuri de mari dimensiuni. Inchipuie-ti cum ar fi sa augmentezi posterele din cadrul organizatiei tale cu filme care sa arate fie istoria companiei, fie cum a fost creat cel mai nou produs sau serviciu al companiei, fie o poveste speciala a unui a dintre colegi…

Vrei sa aduci un avantaj competitiv companiei tale? E timpul sa introduci realitatea augmentata pe “campul de lupta”! Ca HR Manager ar trebui sa stii ca acest tool are potentialul de a revolutiona felul in care angajatul se raporteaza la mediul de lucru, datorita faptului ca pune la dispozitie noi forme de interactiune prin invatare, miscare si simulare de scenarii prin care lumea reala poate fi imbunatatita. 

Vezi toate articolele scrise de Marcom Hub

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate