Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2021-03-31
Vine primavara, iesim din case atat cat ne permite pandemia, insa entuziasmul e la cote in crestere! Deja visam vacante si intalniri cu prieteni la terase, macar cu cei mai apropiati, macar pe rand. Si ne dorim poate si un zambet mai atractiv, cu ajutorul unei albiri dentare. Afla de la specialistii IziDoc ce optiuni ai si ce avantaje sau dezavantaje au acestea.
Pus la dispozitie de Trend, 2021-03-19
Am implinit recent 20 de ani si nu putem organiza o petrecere, dar putem gasi alte modalitati de a sarbatori impreuna. Ne dorim sa marcam 20 de ani de calatorii de invatare cu contributii relevante si lansam astazi 2 invitatii speciale pentru membrii, partenerii si colaboratorii HR Club.
Pus la dispozitie de Elena Doaga - Manager, Tax, KPMG in Romania, 2021-03-22
Atragerea si mentinerea talentelor reprezinta o problema pe piata muncii din Romania de mult timp. Situatia nu s-a modificat in ultimul timp, dimpotriva, fenomenul pare sa ia amploare. In conditiile in care pierderea unui angajat cheie se traduce in costuri si riscuri pentru societate, inclusiv la nivel operational, devine necesara luarea unor masuri concrete pentru mentinerea angajatilor valorosi si motivarea acestora pe termen lung. Planurile de recompensare a angajatilor in instrumente financiare au devenit tot mai populare si pot reprezenta un instrument potrivit pentru a incerca solutionarea acestor probleme.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-03-22
2020 a produs schimbari profunde pe piata muncii, in raporturile dintre angajatori si candidati. Pandemia s-a declansat intr-un moment in care recrutarea era deja ingreunata de lipsa fortei de munca specializate. Dupa socul adaptarii la noile conditii de munca si reevaluarea modului de a face business, companiile se gasesc acum in situatia de a fi nevoite sa isi schimbe si modul in care recruteaza.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-03-22
Multe organizatii au inceput sa faca planuri concrete pentru intoarcerea angajatilor in birouri de indata ce se va incheia pandemia sau cand suficiente persoane vor fi vaccinate pentru a putea lucra in spatii comune, fara riscul izbucnirii unui focar. In Romania, un studiu Undelucram.ro, citat de Wall-Street-ro, arata ca 60% dintre companii intentioneaza sa reinceapa munca de la birou din luna martie a anului 2021.
Pus la dispozitie de Amrop, 2021-03-22
Amrop, unul dintre liderii globali si locali de executive search & leadership advisory, a intervievat 3 Directori din companii de tehnologie din Romania, cu privire la planurile lor de digitalizare din 2021. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-03-25
Stii deja ca poti semna electronic si cu valoare legala documentele departamentului de Resurse Umane prin aplicatia Paperless flowSIGN, chiar si atunci cand ai mai multi semnatari. Acum vom privi lucrurile din perspectiva celui ce primeste documente pentru a fi semnate.
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2021-03-29
Simti ca responsabilitatile departamentului de HR se aduna? Sau ca pierzi timp pretios cu sarcini repetitive in loc sa te concentrezi pe gestionarea echipei? Atunci, cu siguranta, ai nevoie sa-ti eficientizezi procesele. Iar un software de resurse umane te poate ajuta in acest sens.
Pus la dispozitie de Clinica The MIND, 2021-03-29
Peste tot in lume oamenii incearca sa obtina cat mai multa bucurie, sa-si traiasca viata cu placere si sens. Fericirea a devenit pentru omul modern scopul principal. Cati stiu insa care este calea care va va duce acolo, fara sa-si iroseasca eforturile si timpul cautand fericirea intr-o directie gresita?
Pus la dispozitie de Speakings, 2021-03-30
Ca om de HR, e bine sa fii oricand pregatit sa iei cuvantul. Chiar si atunci cand esti luat pe nepregatite. In public speaking si HR, spontaneitatea se antreneaza. Iar SPEAKINGS a pregatit terenul perfect pentru asta: Campionatul National de Discursuri Online pentru Companii, Teamwork 2.1. 
Pus la dispozitie de Sincron HR, 2021-03-30
Indiferent de marimea companiei tale, daca ai deja un angajat, trebuie sa te gandesti cum faci cu procesul de salarizare. Argumentele pro si contra pastrarii salarizarii in intern vs. externalizarea ei sunt numeroase. Citeste pe blogul Sincron HR despre factorii pe care e recomandabil sa-i iei in considerare cand te decizi cum sa procedezi cu salarizarea.. 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
In Ordonanta de Urgenta 13/2021 se mentioneaza cheltuielile care nu sunt impozabile: veniturile reprezentand cadouri in bani si/sau natura, inclusiv tichete cadou, oferite salariatilor, precum si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, contravaloarea serviciilor turistice si/sau de tratament. 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
Unul dintre cele mai mari castiguri ale acestei perioade pline de provocări este increderea pe care am deprins-o in oamenii din echipele noastre. Si este de asteptat sa avem colegi care vor dori sa adopte stilul hibrid, dar si colegi care colegi vor prefera remote work pe termen lung. Cum ii poti ajuta sa lucreze mai bine impreuna? 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
Iti doresti in echipa ta oameni alaturi de care sa ai o colaborare pe termen lung. Si aceasta colaborare se contureaza inca din momentul recrutarii daca alegi bine colegii. Atentia ta asupra acestui proces este cu atat mai importanta daca iei în considerare studiul realizat de SHRM care arata ca o recrutare gresita ar putea costa o companie de cinci ori salariul anual al unui angajat. 
Pus la dispozitie de HART, 2021-03-30
A avea angajatii potriviti in rolurile potrivite poate influenta succesul organizational. Daca compania nu are o strategie solida de achizitie a talentelor, identificarea si angajarea acestora poate fi un proces tulbure, dependent de presupuneri si supus greselilor. De aceea, aveti nevoie de un plan care sa defineasca potentialul intr-o maniera aplicabila in toate departamentele si sa includa metode dovedite stiintific pentru ca echipa dvs. sa atraga angajatii ideali. 
Pus la dispozitie de HART, 2021-03-30
Solutia Hogan High Potential Talent este menita sa ajute in programele de dezvoltare adresate populatiilor de high-potentials. Raportul Hogan High Potential evalueaza 3 dimensiuni ale potentialului de leadership, subliniind punctele forte si ariile esentiale de dezvoltare individuale prioritare. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-03-31
Afla raspunsurile la cele mai frecvente intrebari legate de semnarea electronica a actelor aferente proceselor de resurse umane, cum ar fi: "Care este modalitatea prin care viitorul angajat intra in posesia certificatului calificat, pentru a semna electronic documentele?" sau "Cum se efectueaza instructajele de tip SSM sau SU in format digital?".
Pus la dispozitie de Trend, 2021-04-01
TREND este creator de experiente de invatare memorabile si un partener care ajuta oamenii sa se schimbe in bine. La Trend, crestem echipe performante de vanzari si construim echipe eficace de management, generand perspective care-i fac pe oameni sa se simta inspirati si le dau incredere in propriile capacitati de a progresa.
​De la recrutare la interviul de exit: cum optimizeaza tehnologia fiecare etapa din ciclul de viata al angajatilor
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-02-23
In ultimii ani, mai mult ca oricand, companiile se confrunta cu provocari in ceea ce priveste recrutarea, retentia si implicarea angajatilor. De la interviul de angajare la interviul de exit, instrumentele digitale au puterea sa redefineasca felul in care organizatiile se raporteaza la angajati. Componenta umana ramane cea mai importanta in relatia cu angajatul, insa platformele precum colorful.hr pot sa optimizeze pas cu pas calatoria unui angajat in interiorul companiei.

In conditiile in care piata talentelor nu mai e nationala, ci internationala, iar angajatii devin tot mai pretentiosi in ceea ce priveste conditiile de lucru, platformele digitale ofera o modalitate de diferentiere si, in acelasi timp, un instrument flexibil, care poate fi utilizat pentru pastrarea angajatilor valorosi.

Iata, etapa cu etapa, cum poate tehnologia sa eficientizeze ciclul de viata al angajatilor:

Recrutarea

Identificarea persoanelor potrivite pentru un rol vacant in companie nu mai tine strict de experienta si intuitia recrutorului. Unele companii apeleaza la Inteligenta Artificiala pentru a analiza sutele de CV-uri depuse pentru unele roluri si a identifica persoanele cele mai potrivite, pentru a trece la o etapa ulterioara, discutia cu un specialist in Resurse Umane.

Exista solutii digitale de e-recruitment care fac viata mai usoara recrutorilor, prin filtrarea candidatilor potriviti, contactarea acestora pentru verificarea disponibilitatii si programarea unui interviu, totul automatizat si eficient.

Un proces de recrutare cat mai simplu si direct, care pune accent pe contactarea numai a candidatilor care au sanse reale sa fie angajati, aduce companiei un plus de valoare pe piata muncii si, in timp, organizatia va atrage mai multe talente.

Onboarding

Platformele de HR pot simplifica viata oamenilor de Resurse Umane, dar si a noilor angajati, deoarece au solutii pentru un onboarding automat al noilor angajati. Fara a mai ocupa timpul unui om din departamentul de HR, noul angajat se poate loga la portalul de onboarding, unde isi incarca documentele necesare angajarii si gaseste materialele special pregatite pentru a se familiariza cu ierarhia, valorile si procesele companiei.

Mai mult, in contextul in care pandemia a limitat procesele de HR care se desfasurau in mod traditional fata in fata, tehnologia poate fi utilizata pentru a suplini faptul ca noul coleg nu vine la birou in primele zile de munca.
Citeste si: 5 instrumente digitale pentru onboarding-ul noilor angajati

Dezvoltarea

Multi angajati doresc sa simta ca evolueaza profesional si intelectual in timp ce muncesc intr-o companie, si aceasta nevoie este implinita de procesele de invatare online. Daca pana acum erau posibile si seminariile fata in fata, cu traineri specializati, mai nou, platformele de automatizare a proceselor de HR au inceput sa ofere o modalitate usoara, intuitiva si transparenta de a implica angajatul in procesul de training.

E-learning-ul are si avantajul de a fi mai ieftin si de a fi perfect flexibil pe disponibilitatea angajatului – acesta incepe cursurile online cand ii permite programul, le poate opri temporar si le incheie cand ii este convenabil.
Vezi AICI ce iti poate oferi un software training angajati.

Recunoasterea

Un factor esential in pastrarea unui angajat in companie este recunoasterea contributiei acestuia. Cu un soft pentru evaluarea competentelor, angajatorii pot seta obiective, pot urmari realizarea lor si pot acorda recunoastere angajatilor performanti, fie in forma financiara, fie prim promovari sau alte tipuri de recunoastere extrasalariala.

O astfel de solutie digitala poate sa ii ajute pe specialistii din Resurse Umane sa aiba o imagine clara a performantelor angajatilor, imagine pe baza careia sa poata lua rapid decizii , in asa fel incat angajatii sa ramana in companie, motivati si proactivi.

Incheierea relatiilor de munca

Fie ca se incheie prin demisie, neprelungirea contractului de munca sau pensionare, relatia dintre angajat si angajator poate fi optimizata chiar si in aceasta etapa de platformele digitale. Softul de management al documentelor, spre exemplu, poate fi util in cazul oricarui fel de litigiu: documentele sunt indosariate, salvate si usor accesibile, la fel ca si istoricul angajatului in companie.
 
Citeste si: Saptamana de lucru de 4 zile. Cum ne ajuta automatizarea sa lucram mai inteligent

Vezi toate articolele scrise de Romanian Software

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate