Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Microsoft, 2020-06-19
The Changing Face of HR Work is an exclusive event created by Microsoft and dedicated to the HR Business Community in Romania. This online event brings together experts from HR and IT&C sectors focusing on identifying and unlocking trends, challenges and opportunities that shape the current future of work. During this event you will explore ways to adapt to the new normal, the future of working from home, new habits, as well as Microsoft’s remote working model. Get valuable insights on ways to work confidently and rapidly adjust to market needs directly from experts! 
Pus la dispozitie de Laura Vasluianu, 2020-06-23
Joi, 18 iunie, intr-un nou eveniment HR Partner, a fost despre Invatare. Impreuna cu Radu Gorduza - Managing Director Medicover Romania si Laura Vasluianu - L&D Senior Consultant, am discutat practic despre modul in care actiunile de HR nu sunt doar "nice to have", ci pornesc si se intregesc in business, cu impact in rezultate si management al organizatiei in context de criza.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-06-24
Automatizarea proceselor de resurse umane si folosirea chatbotilor in HR sunt decizii care pot spori semnificativ productivitatea angajatilor din departamentele de resurse umane, in timp ce datele sunt stranse si analizate mai rapid si eficient. Mai mult, interactiunea cu salariatii din companie este mai usoara si se face in timp real, la orice ora, indiferent de tara sau de continentul unde se afla membrii echipei tale. Chatbotii in HR ajuta organizatiile sa faca economii semnificative de costuri per angajat si sa-si imbunatateasca fluxurile de personal, astfel incat specialistii HR sa se poata ocupa de lucrurile cu adevarat importante.
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-06-24
Importanta unui software de pontaj si de gestionare a timpului de activitate al angajatilor pentru afacerea dvs. este sustinuta de statistici relevante in aceasta privinta, cum ar fi faptul ca monitorizarea timpului de lucru creste productivitatea: companiile au avut o crestere a productivitatii de 30% dupa prima luna de implementare. Iata cateva informatii si sugestii utile ce v-ar putea determina sa ajungeti printre aceste companii, implementand un sistem de pontaj electronic, menit sa ajute deopotriva angajatorul si angajatul. 
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2020-06-25
In ultimele luni, indiferent ca angajatii au lucrat doar de acasa sau ca a fost necesara impunerea de norme de distantare si de siguranta suplimentara, a fost datoria departamentelor de HR sa se asigure ca actele tuturor angajatilor sunt in ordine, ca acestia au acces la suportul de care au nevoie si ca au conditiile necesare pentru a fi productivi. Toate acestea au acaparat atentia HR-ului in ultimele saptamani, iar actiunile in slujba unei viziuni mai largi au fost puse in asteptare. 
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2020-06-25
In contextul schimbarilor dramatice si rapide din ultimele luni, departamentul de HR este strategic pentru dezvoltarea companiilor. Cu toate acestea, multi specialisti se simt sufocati de sarcini de admin sau alte activitati care consuma mult timp, dar ofera prea putina valoare. Cum poate ajuta un software de management al resurselor umane si cum stii cand este cel mai bun moment sa implementezi o astfel de solutie? 
Pus la dispozitie de Smartree Romania, 2020-06-29
In perioade de criza cum este si cea de fata, companiile sunt fortate sa-si testeze capacitatea de reactie si de adaptare, dar in acelasi timp si abilitatile de leadership ale managerilor, care sunt cu atat mai importante. In articolul urmator iti prezentam principalele abilitati de leadership, care, in opinia noastra, sunt esentiale in aceasta perioada si motivul pentru care ele pot face diferenta in companie.
Pus la dispozitie de Medicover Romania, 2020-06-29
Apraxia este o tulburare de vorbire neurologica, ce se caracterizeaza prin probleme de exprimare in mod coerent si consecvent, desi exista intentia de a fi realizate.
Pus la dispozitie de , 2020-06-29

Mamografia digitala este o metoda imagistica prin care se depisteaza neoplasmul mamar, indicata ca investigatie obligatorie femeilor cu varste de peste 40 de ani. 

Pus la dispozitie de Clementina Anghelache, 2020-06-29
"Noi credem ca, mai mult ca oricand, avand in vedere si argumentele legate de reinventare, competentele necesare managerilor si angajatilor din multe organizatii se vor schimba. Deja lucrurile acestea erau evidente chiar inainte de criza, insa criza a accelerat procesul. Pe langa noi competente ce vor trebui dezvoltate, procesul de invatare se va schimba."
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-06-30
In timp ce guvernele din intreaga lume sunt supuse unor presiuni tot mai mari de reluare a activitatii sociale si economice, liderii de pretutindeni iau decizii confruntandu-se cu incertitudinea si informatiile contradictorii. Pentru lideri, pana acum, 2020 a fost un exercitiu intens in luarea unor decizii dificile. In multe dintre aceste decizii viitoare, identificarea alegerilor corecte si a celor gresite va fi dificila.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2020-06-30
Personalitatea unui angajat este definitorie pentru comportamentul acestuia la locul de munca. Atunci cand o companie doreste angajarea unor proaspat absolventi, in contextul situatiei actuale este recomandat ca aceasta sa verifice atitudinea si comportamentele care vor avea impact asupra performantei in munca. Afla cum instrumentele create de Hogan Assessments reprezinta o solutie eficienta si usor de utilizat pentru screening-ul candidatilor.
Pus la dispozitie de , 2020-06-30
Filip Nemteanu, Talent Partner Amrop Romania, prezinta 5 motive pentru care sa alegi o cariera internationala dupa criza Covid-19 in acest articol publicat in Business Review.

 
​Sanatatea si preventia orala in contextul Covid-19
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-05-26
Sanatatea generala buna este o conditie importanta a performantei angajatilor. Conform unui studiu, 77% din pierderile de performanta se datoreaza unei stari de sanatate precare. Iar sanatatea orala nu face exceptie.
 
Intre afectiunile dentare, dupa cariile dentare, bolile parodontale au prevalenta cea mai crescuta, cu 20-50% din populatie afectata, incepand in unele cazuri chiar din adolescenta. S-a dovedit ca factori de risc precum fumatul, igiena orala precara, medicatia, varsta, mostenirea genetica si stresul sunt legati de aparitia bolilor parodontale. Dovezi solide arata de asemenea asocierea acestor boli cu afectiuni sistemice precum bolile cardiovasculare, diabet si afectarea sarcinii. Bolile parodontale cauzeaza o crestere de 19% in riscul de afectiuni cardiovasculare.
 
In contextul Covid-19, afectiunile pre-existente, in special cele cardiovasculare, par sa faciliteze preluarea controlului corpului de catre virus, in unele cazuri soldandu-se chiar cu decesul persoanei. De aceea este mai important decat oricand sa acordam importanta necesara preventiei. Daca in perioada starii de urgenta, cabinetele stomatologice au fost singurele unitati medicale care au necesitat inchidere totala, din 15 mai acestora li s-a permis redeschiderea in conditii de protectie crescuta. Insa daca inainte de aparitia Coronavirus accesul la medicul dentist era relativ scazut din diverse motive, precum dificultatea alegerii unui medic dentist in zona de proximitate, perceptia costurilor mari, frica de dentist, lipsa intelegerii importantei sanatatii dentare, s.a.m.d., acum la acestea se adauga si problemele financiare cauzate de impactul economic in lant al inchiderii sau scaderii activitatii de business.
 
O modalitate de a veni in ajutorul lor in aceasta perioada este suportul pe care il pot primi de la angajator. Platforma de beneficii dentare IziDoc ajuta angajatii sa acceseze usor si avantajos serviciile stomatologice a peste 100 de parteneri din Bucuresti si din tara. Acestia beneficiaza de proximitate, informatie si consultatii gratuite si reduceri semnificative. Nevoia de “recomandare” este inlocuita astfel cu o solutie digitala, in care informatia se gaseste intr-un singur loc, usor si rapid de accesat, astfel incat fiecare sa poata alege medicul dentist potrivit nevoilor sale.
 
In luna iunie, IziDoc vine cu o oferta prietenoasa pentru noii parteneri: plata abonamentului anual la 6 luni de la inceperea acestuia. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la smile@izidoc.ro.
 
Iata si cateva solutii rapide de la IziDoc pentru o buna preventie orala in aceasta perioada: 
  1. Perierea dintilor cu pasta cu fluor pentru doua minute, de doua ori pe zi;
  2. Cel mai bun moment de periere a dintilor este seara, inainte de culcare;
  3. Scaderea consumului zilnic de zahar;
  4. Consumarea zaharului doar in timpul meselor. Astfel se reduc momentele in care dintii sunt atacati;
  5. Folosirea periilor sau a atei interdentare pentru a curata intre dinti;
  6. Folosirea apei de gura zilnic pentru a elimina bacteriile rele si a mentine respiratia proaspata;
  7. Folosirea gumei de mestecat fara zahar pentru producerea salivei si neutralizarea placii acide.

Vezi toate articolele scrise de IziDoc

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate