Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-11-27
Daca esti CEO, antreprenor sau lucrezi in HR, poate ca pachetele de beneficii si bonusuri pentru angajati sunt printre ultimele lucruri pe care te gandesti sa le imbunatatesti in aceasta perioada. Insa, tine cont de faptul ca modul in care gestionezi acest aspect face diferenta intre o echipa de angajati motivati si productivi si una lipsita de initiativa, care nu mai simte satisfactie profesionala.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-11-27
Anul 2020 a demonstrat ca organizatiile au capacitati nebanuite de adaptare, iar munca de la distanta poate fi organizata si gestionata eficient atunci cand angajatorii si angajatii au incredere in platformele digitale de management al resurselor umane, care integreaza solutii software ce inlesnesc si optimizeaza procese complexe de HR.
Pus la dispozitie de BIA HR, 2020-11-27
​Pentru cei care stiu ca nu e simplu sa-ti alegi sau sa iti schimbi parcursul profesional, echipa BIA HR a pregatit doua recomandari utile. "A job to Love" si "Business Model You" sunt carti ce pot fi instrumente valoroase in procesul de explorarea a intereselor, dorintelor si motivatiilor noastre atunci cand ne planificam cariera sau noi directii profesionale. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2020-11-27
Paperless flowSIGN sau Cum sa scapi de "print si semnat in 2 exemplare" pentru toate documentele de resurse umane.
Pus la dispozitie de Cristina Matei, 2020-11-27
Cand e momentul sa faci o schimbare de cariera? Cristina Matei (Leadership Adviser al Amrop Romania) a scris prima data despre cum identifici semnalele schimbarii. Acum, noul articol este despre capacitatea de a discerne intre ce simtim si ce ne dorim de fapt de la o schimbare in cariera.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-11-27
Lucratul in afara cadrului organizat al biroului vine la pachet cu o serie de provocari. Daca angajatii resimt tot mai intens absenta colegilor, angajatorii au pe cap o lista intreaga de intrebari, iar monitorizarea corecta a muncii angajatilor si reflectarea ei conform reglementarilor legale a urcat tot mai sus in prioritati. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-11-27
Pentru ca actuala pandemie a modificat radical obiceiurile si modul de lucru al companiilor si al angajatilor in aceeasi masura, fiecare dintre noi si-a pus cel putin o data intrebarea daca in noul context vom mai beneficia de masina de serviciu, de tichetele de masa sau de orice alt beneficiu cu care ne-am obisnuit. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2020-11-27
Odata cu declansarea pandemiei, autoritatile au emis o serie de ordonante de urgenta prin care sa incurajeze dar si sa acorde flexibilitate angajatorilor in a implementa regimul de telemunca, bineinteles acolo unde domeniul de activitate o permite. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-11-27
Dupa cum probabil stii deja, sanatatea dentara se afla in stransa legatura cu sanatatea generala. Problemele dentare nu au efect doar asupra dintilor. De cele mai multe ori pot afecta atat sanatatea fizica cat si cea psihica, putand avea efecte asupra alimentatiei si increderii in sine. 
Pus la dispozitie de Dale Carnegie Romania, 2020-11-27
Cu totii am facut parte din schimbarea brusca catre munca la distanta si ne-am confruntat deja cu multe dintre noile complexitati atat in comunicare, cat si in colaborare, aduse de schimbarile uriase si cerintele majoritatii companiilor din toate pietele de business. Noi insine am suferit schimbari drastice ale modelul nostru de lucru (anterior sigur) si, prin urmare, intelegem pe deplin impactul acestor schimbari asupra structurii organizatiilor din intreaga tara si a experientelor de zi cu zi ale angajatilor lor. 
Pus la dispozitie de Edenred, 2020-11-27
Conform BenefitOnline.ro, peste 5% din forta totala de lucru din mediul privat din Romania primeste beneficii in sistem flexibil. Bugetul mediu lunar pentru beneficii oferit de companiile angajatoare a fost anul trecut de 390 de lei/angajat, mai mult decat dublu fata de anul 2014, cand a fost infiintata platforma ce numara in prezent peste 205.000 de abonati. 
O obligatie mai putin cunoscuta: Tu stii cat de mult lucreaza de acasa angajatii tai?
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-09-22
•            Cererea de software de monitorizare a muncii de acasa a explodat in luna august
•            Angajatorii sunt obligati, prin lege, sa faca pontajul angajatilor care lucreaza remote
 
Cine, cum si cat de eficient lucreaza de acasa? Aceasta este una dintre cele mai apasatoare intrebari ale liderilor din business, care, de jumatate de an, au majoritatea angajatilor de acasa. Sunt circa 500 de mii de angajati din birouri care inca lucreaza remote, iar monitorizarea muncii lor a devenit o problema critica pentru companii, mai ales ca programul de lucru nu mai este unul clasic.

“Inca de dinainte de pandemie se vorbea despre faptul ca angajatii nu mai au o delimitare clara intre viata personala si cea profesionala. De aceea, in unele tari, exista legi prin care angajatii pot sa ignore mailurile de serviciu daca acestea sunt primite in afara programului de lucru. Insa normalizarea practicii work from home a schimbat complet situatia, iar granita dintre munca si casa a devenit aproape inexistenta. Iar acest lucru face dificila monitorizarea, inregistrarea si controlul programului de lucru”, a declarat Adrian Dinu, fondatorul companiei de software CREASOFT.
Ne place sau nu, legislatia din Romania obliga angajatorii sa monitorizeze activitatea de telemunca. O arata chiar Inspectia Muncii, care, intr-o informare, a transmis angajatorilor care folosesc munca remote ca trebui sa aiba o ”modalitate de evidentiere a orelor de munca prestate de salariat”.

Tehnologiile de monitorizare a angajatilor sunt mai putin invazive prin comparatie cu perceptia generala, pentru ca niciun angajat nu este ” urmarit” fara sa stie acest lucru. Cu alte cuvinte, nu exista niciun motiv de ingrijorare pentru angajati, pentru ca angajatorul nu va sti mai multe decat il va lasa angajatul monitorizat sa stie. ”Cred cu tarie  ca, dintre solutiile de pe piata, cea mai putin invaziva si totodata impartiala si corecta solutie de monitorizare a telemuncii este software-ul de pontaj telemunca CREASOFT, o solutie prin care ne dorim sa calculam timpii reali de lucru de acasa”, afirma domnul Dinu.

Vanzarile de solutii de monitorizare a muncii angajatilor au explodat in luna august, cand companiile au facut solicitari noi pentru ca 3.300 de angajati sa fie pontati electronic. Peste 75% dintre noii angajati monitorizati prin CREASOFT, adica 2.500 de persoane nou-intrate in baza de utilizatori, lucreaza de acasa si sunt pontati pe baza activitatii pe PC. In schimb, cererea de pontaje standard (cu card RFID sau cu amprenta) a crescut cu 14% in luna august fata de luna anterioara, cu 800 de angajati nou-intrati in baza de date, pentru care pontajul se face pe baza prezentei la birou.
 
Sase lucruri despre aplicatia de pontaj a Creasoft 
  1. Aplicatia de pontaj Creasoft se downloadeaza si se instaleaza de pe site-ul creasoft.ro si este vizibila (nu este un program spion). Ea trebuie pornita voluntar de catre angajat;
  2. Se activeaza numai de catre utilizatorul PC-ului/ angajat, atunci cand doreste sa isi marcheze inceputul/sfarsitul de activitate;
  3. Calculeaza timpul de activitate corect pentru angajat si ii ofera posibilitatea de a avea pauza de munca nemonitorizata;
  4. Activitatea personala pe PC este nemonitorizata, aplicatia devine operationala doar in momentul activarii ei;
  5. Nu sunt transmise informatii despre activitate, sunt doar calculati timpii de activitate, respectiv timpii productivi  pe aplicatiile/site-urile relevante specificului jobului;
  6. Ofera angajatorului acces la informatii necesare si obligatorii, conform legii: acces la rapoarte de pontaj -  condica de prezenta, foaie colectiva de prezenta, informatii integrate automat prin API cu aplicatii de salarizare 
 
 

Vezi toate articolele scrise de Creasoft IT

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate