Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”.
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
Decizia profesionala de a deveni si suportul oamenilor de business, de a veni in sprijinul lor cu procese de reinvatare, implementare si dezvoltare prin coaching, a cuprins si-mi cuprinde in continuare cu incredere dorinta de a sustine liderul de astazi, si de astazi inainte, in a-si asuma, cu responsabilitate si transparenta, impactul si influenta pe care le aduce prin prezenta si contributia personala si profesionala.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-04-23
Robert Hogan, PhD, fondatorul si presendintele Hogan Assessments, afirma ca: ”Un leader smerit genereaza implicare”.  Asadar, este nevoie de o persoana smerita pentru a construi si mentine o echipa performanta.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-04-23
Stim ca esti stresat la serviciu. Stim ca ai oameni in echipa care sunt stresati si stim ca stresul este de fapt cauza principala a multora dintre afectiunile de santate cu care ne confruntam cu totii in 2024.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-04-25
Conform prevederilor Hotararii nr. 970/2023, companiile au avut termen pana la data de 17 aprilie 2024 sa implementeze metodologia privind prevenirea si combaterea hartuirii. Daca ai ratat insa acest termen, ar trebui sa faci toate demersurile necesare cat mai curand.
Pus la dispozitie de BIA, 2024-04-25
"Nu se potriveste culturii companiei si am decis sa intrerupem colaborarea!" E una dintre concluziile frecvente in evaluarea unui angajat dupa perioada de proba sau chiar mai devreme. Dar cum poti evita aceasta situatie, care este costisitoare din punct de vedere financiar, dar si ca timp si imagine pentru companie?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Pe langa atingerea obiectivelor, noi credem ca exista si alte aspecte ale performantei ce trebuie valorificate. Spre exemplu, evaluarea competentelor, care implica analiza abilitatilor, aptitudinilor, comportamentelor si capacitatilor angajatilor in contextul muncii lor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Ai observat ca feedback-ul declanseaza in noi emotii puternice si sentimentul de a fi judecat? Este normal, pentru ca, de cele mai multe ori, vine din partea unei autoritati, iar acest lucru induce teama. Pentru a depasi aceasta bariera, iata cateva lucruri pe care le poti face, sa sporesti performanta angajatilor, prin feedback.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Setarea prioritatilor reprezinta pentru liderii de HR un proces extrem de important, de care depinde atat succesul departamentului de HR, cat si al intregii organizatii. Un sondaj Gartner a venit in intampinarea provocarilor cu care se confrunta HR managerii si a realizat un top 5 actiuni de intreprins in 2024. 
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Bunastarea unei organizatii depinde in mare parte si de cat de eficient si bine pus la punct este procesul de salarizare. Externalizarea acestui proces vine la pachet cu o multime de beneficii precum economie de timp si resurse, expertiza, consultanta permanenta si o gestionare eficienta a resurselor umane.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-04-26
Respectarea reglementarilor in vigoare reprezinta una dintre conditiile esentiale pentru orice organizatie de succes, iar o modificare legislativa de impact este si cea referitoare la concediile medicale. Incepand cu luna aprilie, noi tipuri de concedii medicale figureaza pe lista exceptarilor de la plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate (CASS).
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-04-29
55% dintre oamenii de HR se asteapta ca gestionarea cresterii costurilor salariale din cauza inflatiei sa reprezinte cea mai mare provocare de business in 2024. Care sunt cele mai presante provocari legate de candidati? Ce piedici avem in procesul de recrutare? 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-04-29
Cum stau lucrurile pe piata muncii in ultima vreme? Pana in anul 2030, se prevede o nevoie de peste 600.000 de persoane pentru a ocupa posturi care necesita competente avansate, in conditiile in care doar 1% din populatia cu varsta intre 25 si 64 de ani participa la programe de formare profesionala.
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-04-29
Digitalizarea in domeniul resurselor umane nu este doar o adaptare la progresul tehnologic, ci o oportunitate de a revolutiona complet modul in care functionează departamentul tau. Adoptarea unor solutii software specializate este esentiala pentru a creste eficienta, a raspunde cerintelor pietei in schimbare si a ramane competitiv. 
Pus la dispozitie de SHL Romania, 2024-04-29
Implicarea si performanta angajatilor sunt factori cruciali in succesul organizatiei dar intrebarea e cum poti debloca intregul potentialul echipei pentru a creste productivitatea? 

 
Pus la dispozitie de Pharma Nord, 2024-04-29
Aceste doua functii cognitive importante tind sa ne incetineasca sau sa ne joace feste, pe masura ce inaintam in varsta. Aceasta poate fi o provocare, mai ales daca ai un job care necesita multa planificare si gandire creativa.
Pus la dispozitie de CODECS, 2024-04-30
In ciuda progreselor tehnologice pe care le-am facut si le facem, munca unei organizatii este facuta de oameni. Oamenii sunt aceia care alcatuiesc interfata cu clientul, realizeaza produsul, presteaza serviciul, planifica si coordoneaza, imbunatatesc procese, asigura calitatea si aduc profit.
Pus la dispozitie de Andreea Gheorghita, Doru Paducel & Ana M. Marin, 2024-04-30
Iti creezi timp si spatiu pentru a te asculta pe tine insuti?  Un articol util despre modele si practici de reflectie si reflexie scris de colegii nostri de la EMCC Romania.
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-04-30
Acest articol contine informatii utile top managerilor, directorilor HR si coordonatorilor HSE interesati sa implementeze in organizatia lor programe de tip Autoritatea sa Opresti Munca (in engleza Stop Work Authority – SWA).
Pus la dispozitie de Corporate Dynamics, 2024-04-30
Articolul da o imagine de ansamblu asupra modului in care pot fi setate elementele care contribuie la o experienta a clientilor controlabila si de buna calitate.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-04-30
Descopera cum instrumentele Thomas au fost integrate in programul de dezvoltare a leadershipului unei mari universitati din Marea Britanie pentru a o diferentia ca angajator.
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2024-04-30
Intr-un interviu realizat de Thomas International cu Alicia Collinson, Senior Associate la Thrive Law, au fost explorate aspectele cruciale ale bunastarii angajatilor si sanatatii mentale in organizatii. Alicia a oferit idei valoroase despre provocarile comune cu care se confrunta organizatiile si sfaturi practice pentru a le depasi. 
Pus la dispozitie de Business Apps, 2024-04-30
Worktelligent redefineste managementul cererilor de asistenta in modulul Employee Service Center, integrand Machine Learning pentru clasificarea automata a e-mailurilor in tichete, imbunatatind astfel timpul de raspuns cat si legatura dintre angajati si HR Ops.
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2024-05-07
Ultimii ani gasesc organizatiile din ce in ce mai preocupate de construirea unui mediu de lucru motivant si plin de scop pentru membrii generatiei Z, urmati indeaproape de Millenials. Tinand cont de contextul global in care ne aflam, caracterizat de instabilitate, de o populatie care imbatraneste, de noi tendinte legate de ce anume ne dorim de la locul de munca, acest focus pe generatiile mai noi e lesne de inteles. 
Pus la dispozitie de Business Apps, 2024-05-07
Worktelligent redefineste managementul cererilor de asistenta in modulul Employee Service Center, integrand Machine Learning pentru clasificarea automata a e-mailurilor in tichete, imbunatatind astfel timpul de raspuns cat si legatura dintre angajati si HR Ops.
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-05-07
In mod frecvent suntem expusi la schimbari si provocari care ne cer sa ne adaptam si sa ne integram noi rutine in viata noastra. De la tranzitiile majore la cele mai mici ajustari, capacitatea noastra de a face fata schimbarii si de a ne adapta este esentiala pentru succesul si bunastarea noastra.
​Tendinte in comportamentele managerilor din Romania
Pus la dispozitie de Trend, 2022-04-1
9 din 10 manageri nu solicita feedback de la oamenii din echipa. 8 din 10 prioritizeaza actiunile care au in centru clientul. Concluziile analizei realizate de Trend Consult, una dintre cele mai mari companii din piata de consultanta si training din Romania.
 
In ultimii 10 ani, Trend Consult a organizat si derulat Centre de Evaluare ale Competentelor de Management, la care au participat peste 2300 de manageri din companii din diverse industrii. Metodologia de masurare este una exigenta, in care in permanenta comisii formate din 2  consultanti experimentati observa si evalueaza nivelul curent al competentelor manageriale din punct de vedere comportamental.
 
Modelul de competente evaluat ofera informatii valoroase referitoare la performanta managerilor pe care Trend Consult le-a structurat intr-o analiza din care a desprins cateva concluzii, dintre care unele cu rezultate surprinzatoare.
  
Concluziile la care am ajuns sunt extrem de relevante pentru realitatea noastra de business. La nivel global exista multe studii despre competentele de management necesare performantei, in acelasi timp, analiza noastra vine sa evidentieze comportamente relevante contextului cultural din Romania. In urma demersului, avem o radiografie a competentelor necesare pentru performanta. Concret, am analizat  atat comportamente productive, cat si bariere din procesul de management, punand in evidenta puncte forte si nevoi de dezvoltare. Toate acestea se reflecta pe de o parte  in atingerea rezultatelor organizatiei, dar si in relatiile de la locul de munca.” - declara Andrei Ristea, Managing Partner al Trend Consult.
 
In cadrul procesului de evaluare am observat si analizat un set de 120 de comportamente de la peste 2300 de manageri de pe toate liniile de senioritate, de la first line manageri pana la manageri seniori. Dintre acestea, le-am selectat pe cele care au avut scorurile cele mai mari, atat din categoria comportamentelor productive, cat si neproductive.” - subliniaza Robert Iancu, Head of Management Practice la Trend Consult.
 
Conform analizei consultantilor Trend cele mai importante 3 comportamente cu impact pozitiv ale managerilor din Romania sunt: 
  • 79% aleg cu prioritate actiunile cu impact asupra nivelului de satisfactie a clientului. Asta inseamna ca managerii integreaza importanta clientului, au clientul in minte in ceea ce fac si in felul in care isi prioritizeza actiunile. 
  • 68% asculta activ, lasa interlocutorul sa spuna ce are de zis fara sa intrerupa. Managerilor din Romania le este usor sa poarte o discutie si sa o faca intr-un mod profesionist, evitand atacurile la persoana, generalizarile, tratand partenerul de la egal la egal. 
  • 76%  isi organizeaza structurat informatiile primite (schema, tabel, matrice). Au modele mentale cu are opereaza si care ii ajuta sa isi structureze informatia intr-o maniera logica, cu care le este facil sa lucreze ulterior.
In aceeasi masura, consultantii Trend evidentiaza si primele 3 comportamente care le lipsesc managerilor, cu o importanta substantiala pentru atingerea rezultatelor: 
  • 67% nu se asigura ca urmare a unei discutii cu subordonatul ca au aceeasi intelegere despre ce e de facut mai departe. Cu alte cuvinte, acestia nu pun intrebari, nu fac o sumarizare a discutiei si lasa la interpretarea angajatului pasii urmatori, ceea ce poate duce la lipsa de claritate si aliniere in procesele de munca. 
  • 88% nu solicita feedback la randul lor in discutiile cu oamenii din echipa. Practic, 9 din 10 manageri din Romania folosesc feedback-ul unidirectional - ofera, dar nu cer. Cel mai frecvent efect observabil pe termen scurt este lipsa de angajament a oamenilor, iar pe termen lung acest lucru poate duce la o rata scazuta de retentie a angajatilor. 
  • 44% nu stabilesc obiective SMART, ceea ce se traduce in faptul ca 1 din 2 manageri nu reuseste sa transmita cu claritate rezultatul asteptat, facand extrem de dificila monitorizarea ulterioara a sarcinii. Acest lucru genereaza in cele mai multe cazuri nemultumire atat pentru manager, cat si pentru angajat.
 
Specialistii Trend Consult au creat o serie de programe de invatare, menite sa construiasca pe punctele forte ale managerilor din Romania si sa dezvolte acele zone in care este nevoie de crestere.
 
Am conceput The Management Journey, poate cel mai puternic program de dezvoltare a abilitatilor manageriale de pana acum, pe baza concluziilor detaliate duse pana la nivel de comportamente. Concret, am putut sa observam care sunt lucrurile pe care managerii le fac bine si la ce mai au de lucrat. Si nu am facut asta la modul general, ci specific, pe o baza de companii din Romania, ceea ce face programul extrem de relevant.
 
Feedback-ul primit pana acum de la clientii nostri este exceptional, iar asta ne face sa simtim ca am descoperit ceva care ii ajuta cu adevarat pe manageri sa fie mai performanti alaturi de echipele lor. Avem pana acum unele dintre cele mai puternice companii din Romania care au decis sa isi inscrie in programele noastre toti managerii pe care ii au, ca urmare a oportunitatilor de crestere pe care le vad in aceasta piata extrem de dinamica. Asta ne da curaj, dar ne si responsabilizeaza in acelasi timp, pentru ca managementul reprezinta, in opinia mea, motorul de crestere al organizatiei. Iar daca o organizatie alege sa investeasca in managerii sai, performanta nu este decat o concluzie” declara Robert Iancu, Head of Management Practice al Trend Consult.
 

Vezi toate articolele scrise de Trend

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate