Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Catalin Vasile, 2020-04-30
In noul context de business, companiile trebuie sa fie pregatite sa interactioneze cu clientii in mediul preferat de acestia atunci cand le este solicitat. Daca un client vrea sa discute prin video-call, ar trebui sa poti sustine o conversatie valoroasa pentru acesta si chiar sa creezi o experienta de nivel superior. Odata cu familiarizarea clientilor cu noile tehnologii, apare o mare oportunitate pentru multe companii de a accesa cu usurinta clienti din alte zone geografice. Pentru a face fata acestor provocari, echipele profesioniste de vanzatori dezvolta un model nou de interactiune cu clientul, model cunoscut ca INSIDE SALES.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-04-30
Pot sa intreb un angajat daca are sau nu Coronavirus? Pot sa trimit acasa un membru al echipei daca se simte rau si sa ii cer sa aduca o adeverinta medicala care sa arate ca este sanatos, inainte sa se intoarca la munca? Sunt doar cateva dintre intrebarile adresate de expertii HR din SUA, care au participat recent la o intalnire cu reprezentantii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Expertii citati de Bloomberg au reiterat importanta pe care trebuie sa o acorde companiile in aceasta perioada pentru a avea o strategie clara de comunicare, sa ia masuri ferme pentru a asigura sanatatea angajatilor si sa usureze tranzitia catre munca de acasa, in sectoarele in care acest lucru este posibil. Iata cateva recomandari in acest sens, care se pot aplica si in firma ta.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2020-04-30
Rolul expertului in resurse umane de a fi omul care ajuta compania sa isi adapteze business-ul si care ghideaza angajatii intr-un moment care pune la incercare modul lor de lucru devine vital in noua realitate a pietei muncii. Iata cinci moduri in care criza sanitara va schimba activitatea departamentului de resurse umane.
Pus la dispozitie de Madalina Balan, 2020-04-30
Odata cu declararea starii de urgenta si implementarea recomandarilor de distantare sociala, multi dintre noi resimtim acut izolarea sociala. Si este normal, deoarece oamenii sunt, prin natura lor, fiinte sociale. Astfel, nu ne surprinde faptul ca reducerea conectarii sociale are un impact asupra echilibrului emotional si asupra sanatatii psihologice, impactand semnificativ eficienta la locul de munca. 
Pus la dispozitie de Wizrom, 2020-04-30
A schimbat pandemia de coronavirus pentru totdeauna modul in care lucram? In ultimii ani, s-a dezbatut intens subiectul muncii remote, cu sustinatori puternici si pro, si contra. Cu toate acestea, multe dintre piedicile considerate inainte insurmontabile s-au dovedit, in ultimele saptamani, relativ usor de de depasit, in conditiile in care milioane de angajati nu au avut alta solutie decat sa isi mute birourile acasa. 
Pus la dispozitie de Mihai Popa-Radu, 2020-04-30
Cineva spunea odata despre mindfulness ca este "...an eastern tool for western results". Pentru o lunga perioada de timp mindfulness a fost un concept privit cu destul de mult scepticism in vest. Dar astazi este practicata in nenumarate locuri, de la Parlamentul Britanic si Forumul de la Davos pana la companii de renume precum Google sau Intel. 
Pus la dispozitie de Indivizo, 2020-04-30
Desi avem multe motive sa simtim ca viata s-a oprit pur si simplu, de fapt doar si-a incetinit ritmul si s-a dat peste cap! Dar avem cele mai bune sanse sa supravietuim acestei schimbari enorme daca ne adaptam tuturor conditiilor - temporare sau permanente - cat mai curand posibil. Noi, la Indivizo, lucram de ani buni la digitalizarea procesului de angajare si la dezvoltarea instrumentelor online care fac recrutarea mai eficienta.
Pus la dispozitie de Creasoft, 2020-05-04
Situatia de criza cauzata de pandemia de COVID-19 ne-a obligat pe noi, angajatorii, sa gasim solutii pentru a ne continua activitatea si mai ales pentru a ne proteja angajatii. Cea mai populara masura, acolo unde a fost posibil, a fost sa ne desfasuram cu totii activitatea de acasa. Cum tinem evidenta timpului pentru munca de acasa al angajatilor?
 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-05-04
Ups, iata-te in carantina, cu toata situatia asta cu Covid-19. Acum chiar ca nu mai poti sa mergi la dentist, s-au inchis toti. Insa maseaua aceea incepe sa te deranjeze din ce in ce mai des. Si ai fi vrut, daca tot era sa te fi dus, sa vorbesti si de un implant pentru maseaua lipsa. Intre timp insa, angajatorul ti-a redus 20% din salariu, ca deh, afacerile merg prost, acum lucrezi doar 4 zile din 5 pe saptamana. Cui ii mai arde de investitii dentare? Pot sa mai astepte.
Pus la dispozitie de Learning Architect, 2020-05-05
Colega noastra Malina Chirea, trainer si psiholog, ne impartaseste cateva sugestii practice despre cum putem gestiona anxietatea, una dintre emotiile puternice ale acestor zile. 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2020-05-26
Sanatatea generala buna este o conditie importanta a performantei angajatilor. Conform unui studiu, 77% din pierderile de performanta se datoreaza unei stari de sanatate precare. Iar sanatatea orala nu face exceptie.
TREND JOURNEYS – Ghid in calatoria ta de invatare
Pus la dispozitie de Trend, 2019-05-31
Invatarea este o calatorie interioara. De fiecare data exista un punct de pornire si o destinatie, dar si o intreaga lista de evenimente pe parcurs care te poarta dintr-un loc intr-altul. Nu este suficient sa faci un pas (sa mergi la un curs) si rareori te bucuri sa calatoresti singur (pentru ca ai nevoie de oameni care sa-ti fie alaturi in a-ti gestiona temerile si provocarile). Ai nevoie sa mergi in ritmul tau (nu-ti place nici sa fii grabit, dar nici sa astepti dupa altii) si sa treci prin diferitele experiente in ordinea in care tu alegi (pentru ca asa iti doresti ori pentru ca esti pregatit sa o faci doar in felul asta). Privind invatarea astfel si intelegand drumul din perspectiva calatorului, am proiectat TREND Journeys.TREND JOURNEYS sunt programe de pregatire pe termen mai lung de sase luni in care procesul de invatare pleaca de la interesul personal. Aceste calatorii de dezvoltare contin o parte de interactiune cu alti participanti (din intern sau din exteriorul organizatiei pentru ca oamenii sa se expuna la un mediu mai extins), mai multe module, consultanta si metode de invatare experientiala cu scopul de a provoca descoperiri puternice la nivel personal.
 
TREND Journeys sunt rezultatul unei evolutii - ele s-au nascut ca o impletire de idei marca Trend:
  • ROXIGEN – servicii individualizate pentru orice individ care isi doreste sa evolueze si sa isi deseneze un parcurs propriu,
  • ATLAS – mai multi oameni din diferite companii care invata impreuna si
  • TREND TALKS – oameni din mai multe companii care invata unii de la altii.
 
Aceste programe sunt diferite de a alte modele propuse pe piata locala prin cateva caracteristici cheie:
  • Structura lor modulara, flexibila, care iti permit sa iti desenezi propria calatorie de invatare in functie de agenda ta, de vacantele si prioritatile tale (poti pargurge sesiunile in orice ordine doresti, in baza unul calendar stabilit dinainte pentru toata perioada programului, cu sesiuni care se repeta la diferite intervale)ș
  • Accesul la o comunitate cu provocari similare, cu solutii interesante, cu energie buna si cu un spectru de interese comune care iti permite fie sa iti temperezi anxietatea (constati ca... “Pe bune? Si voi va confruntati cu aspectul acesta?”), fie sa iti imbogatesti portofoliul de experiente din discutiile cu alti oameni;
  • Procesul de invatare este continuu si de durata, te conectezi la acelasi mindset si la aceeasi filosofie pentru o perioada mai lunga, cu delimitarea clara a zonelor de mindset si skills intre programe;
  • Fiecare Journey are un sistem individualizat de evaluare care iti permite sa te uiti la tine, la performantele tale, la abilitatile tale si la mentalitatea ta intr-un mod unic si sa te auto-evaluezi sau sa-i inviti pe partenerii sau coechipierii tai sa o faca;
  • Networking in comunitatea participantilor la Journeys, cu acces la intalnirile trimestriale pe care le organizam care iti permite sa-ti extinzi reteaua de contacte in randul unor profesionisti relevanti pentru domeniul tau;
  • Accesarea mai facila a programului data de posibilitatea achitarii costului de participare in mai multe transe, pe masura modulelor parcurse.
 
Practic, cu aceste programe ne adresam oricarei corporatii care isi doreste sa isi pregateasca oamenii noi care nu au reusit sa parcurga academiile interne, dar si oricaror intreprinderi mici si mijlocii si antreprenoriale care in mod traditional nu pot apela la consultanta oferita de companii ca Trend din motive de dimensiune (nu au oameni suficienti in echipa de management sau de vanzari cu care sa constituie o grupa) sau din ratiuni financiare.
 
Feedback-ul primit de la participanti nu este doar bun si incurajator, este chiar entuziasmant, este cu povesti cu lacrimi in ochi de genul “nu ma mai pot uita la compania mea in acelasi fel”, “viata nu mai este la fel la noi la firma de cand am trecut prin TLJ”, “acum oamenii vin catre mine, reusim sa vorbim, ne intelegem”....
 
Va asteptam sa faceti cunostinta cu noile noastre programe de invatare care va genereaza un alt tip de viata si de performanta!

Vezi toate articolele scrise de Trend

Alte articole

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate