Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
 
HR Partner  >  Furnizor
 
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Atelierul de Idei, 2024-07-30
PHIX.WORK, o solutie inovatoare dezvoltata in colaborare cu EIT Manufacturing si Digital Innovation Zone. PHIX nu este doar un alt instrument de evaluare, ci o platforma complexa destinata sa revolutioneze modul in care abordam riscurile psihosociale. 
Pus la dispozitie de ParentED Fest, 2024-08-19
​Prima editie a ParentED Fest aduce in premiera la Bucuresti experti recunoscuti la nivel global, precum celebra Dr. Shefali Tsabary, New York Times best-selling author, recomandata de vedeta de televiziune americana Oprah drept cel mai bun specialist in materie de cresterea copiilor.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Pentru numerosi specialisti in resurse umane, procesul de salarizare este unul dificil, consumator de timp, repetitiv si predispus la erori. Cum poti sa faci ca procesul de salarizare sa aduca satisfactie si oamenilor de HR? Prin externalizare!
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Majoritatea tinerilor din generatia Z au in comun un vis de indeplinit: sa isi obtina dream jobul in urmatorii 10 ani. In Romania, conform celui mai recent studiu Smartree, descoperim receptivitatea pozitiva a pietei muncii in ansamblu fata de generatia Z. In schimb, alte studii din sfera HR ne arata cum tinerii angajati nu au un drum tocmai usor spre jobul visat.
Pus la dispozitie de Smartree, 2024-08-22
Pauza la locul de munca este benefica atat fizic, cat si psihic, si nu in ultimul rand, este un drept al angajatului. Pe langa cele 48 de ore consecutive obligatorii de repaus, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, numai daca orele de lucru depasesc numarul de 6.
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-08-22
Cauti modalitati pentru imbunatatirea experientei angajatilor la locul de munca? Conform ultimelor studii, angajatii care simt ca apartin locului de munca sunt de 3 ori mai nerabdatori sa vina la serviciu. 
Pus la dispozitie de Mirro, 2024-08-22
De ce este managementul performantei important pentru organizatii? Aceasta este o intrebare pe care multi lideri si-o pun. Managementul performantei nu ar trebui tratat ca o sarcina administrativa de rutina, ci ca un proces critic si indispensabil pentru succesul unei organizatii. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2024-08-22
In ultimii patru ani, munca flexibila a trecut de la a fi un beneficiu optional la o cerinta esentiala pentru multi candidati, chiar si in cadrul categoriilor de angajati blue collar sau grey collar. De ce flexibilitatea este mai importanta pentru femei? 
Pus la dispozitie de Clinica Aproape, 2024-08-22
Compararea locului in care ne aflam in relatie cu alti oameni este adanc incorporata in biologia noastra. Ne simtim in mod constant inferiori si descurajati – sau superiori si auto-suficienti – pentru ca ne masuram aspectul, abilitatile, realizarile impotriva altor oameni? 
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-08-22
Succesul in cariera este presarat cu inegalitati. Nu incepem si nici nu ajungem cu totii in acelasi loc. In timp ce unii urca pe scara corporativa si obtin remuneratii semnificative, altii se confrunta cu dificultati in a-si acoperi cheltuielile din salarii aproape imposibil de trait.
Pus la dispozitie de Pharma Nord, 2024-08-22
Recent, o analiza de sange efectuata unui atlet scandinav a relevat un nivel foarte scazut de magneziu. Sportivul a reactionat prompt si a inceput sa suplimenteze dieta cu magneziu. 
Pus la dispozitie de CTeam, 2024-08-22
O realitate: in 2023, in ciuda progreselor, femeile din UE castigau in continuare cu 14% mai putin decat barbatii. Desi un salariu egal pentru munca egala este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene, practica ne arata ca implementarea sa a fost adesea dificila.
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2024-08-23
O evaluare corecta a performantei angajatilor este esentiala pentru dezvoltarea atat a angajatilor, cat si a companiei. Totusi, departamentele HR se confrunta adesea cu provocari ce pot compromite acuratetea si corectitudinea procesului.
Pus la dispozitie de Centrul de Limbi Straine A_BEST, 2024-08-23
Vrei sa iti maximizezi prezenta pe LinkedIn si sa iti extinzi reteaua profesionala? Articolul nostru recent este aici pentru a te ajuta! 
Pus la dispozitie de B-APPS, 2024-08-23
HR-ul se transforma rapid, influentat de progresele tehnologice. Worktelligent sustine si participa la aceasta schimbare prin colectarea si analiza feedback-ului in timp real, contribuind la imbunatatirea performantei angajatilor. 
Pus la dispozitie de BIA, 2024-08-23
Prevederile din legislatia muncii si legislatia financiara se schimba frecvent si, din pozitia de manager al unei companii sau director HR, activitatea de payroll si administrare personal poate fi coplesitoare.
Pus la dispozitie de BIA, 2024-08-23
Cat la suta din decizia finala in recrutare a fost influentata de preconceptiile sau partinirile tale? Iti este poate dificil sa estimezi, dar prin natura umana suntem predispusi la forme de partinire sau discriminare, avem poate tendinta de a favoriza oamenii poate pe baza caracterului lor sau a unor similitudini si de a-i defavoriza pe cei care nu ne seamana. Atunci cand partinirea influenteaza deciziile de angajare, risti sa alegi candidatul gresit, sa intampini probleme legale de discriminare, sa subminezi e initiativele companiei de diversitate si egalitate. Afla aici cum eviti partinirea si discriminarea la interviu!
Pus la dispozitie de Thomas International , 2024-08-26
Auto-cunoasterea este fundamentala pentru un leadership eficient si pentru construirea unor echipe puternice si colaborative. O mai buna intelegere a propriilor comportamente si declansatori emotionali poate ajuta liderii sa gestioneze echipele cu empatie si claritate, sa reduca conflictele si sa motiveze angajatii. 
 
Pus la dispozitie de Thomas International, 2024-08-26
Interviurile bazate pe competente sunt concepute pentru a testa una sau mai multe competente, punand accentul pe comportamente si abilitati concrete ale candidatului. Spre deosebire de interviurile traditionale care pot analiza experienta anterioara sau nivelul de educatie, acest tip de interviu se concentreaza pe comportamente care prezic performanta viitoare. 
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-08-28
Vacanta a luat sfarsit si angajatii au nevoie de un boost pentru a-si reintra in ritm. Unii se simt coplesiti sau stresati din cauza volumului de munca acumulat in absenta lor, altii au in continuare „creier de vacantă” si recupereaza greu sarcinile intarziate. Toate aceste lucruri pot face dificila reconectarea la atmosfera de lucru.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-08-28
După vacanta, ne intoarcem mereu cu forțe proaspete si hotarati sa performam. Dar, uneori, obsesia performantei duce la arderea unor etape importante ale procesului de performance management si la ignorarea progresului, creand frustrari deopotriva printre angajati, care simt că evolutia lor nu este apreciata si printre manageri, care se simt neputinciosi in a-si ajuta subalternii.
Prezentarea companiei | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Social media
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2023-11-27
​Majoritatea companiilor romanesti nu investesc in programe de leadeship – doar 45% dintre companiile participante la studiul ”Leadership si Followership in organizatiile din Romania”, realizat de KPMG in Romania in parteneriat cu Casa Paleologu, au declarat ca aloca resurse in acest scop. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului, ce isi propune sa exploreze practicile privind dezvoltarea liderilor in cadrul organizatiilor din Romania.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2022-12-02
Directiva UE privind raportarea corporativa de sustenabilitate (“CSRD”), aprobata pe 28 noiembrie la nivelul Uniunii Europene, marcheaza cea mai mare transformare in raportarea corporativa din ultimii aproape 20 de ani.
Pus la dispozitie de KPMG, 2022-10-27
Publicat pentru prima data in 1993, Studiul KPMG privind Raportarea de Sustenabilitate este elaborat la fiecare doi ani. Pentru editia din acest an au fost analizate rapoartele de sustenabilitate & ESG a 5.800 companii din 58 de tari si jurisdictii, inclusiv Romania. Constatarile publicate recent indica faptul ca inca exista o decuplare intre urgenta de a aborda schimbarile climatice si echitatea sociala si rezultatele financiare oferite de mediul de afaceri.
Pus la dispozitie de KPMG, 2022-07-26
2021 a fost primul an integral in care au fost aplicate noile cerinte ale Directivei 2018/957/UE, intrata in vigoare chiar in primul an al pandemiei, dintre care cea mai importanta vizeaza lucratorii detasati, care au primit dreptul la o remuneratie echivalenta cu aceea primita de un angajat local in tara in care isi va desfasura activitatea. 
Pus la dispozitie de KPMG, 2022-04-1
Pe masura ce majoritatea tarilor incep sa ridice restrictiile legate de pandemie, multe companii pregatesc un viitor in care angajatii lor vor putea continua sa lucreze de la distanta pentru cel putin o parte din timp, arata un sondaj realizat de KPMG in care au participat peste 530 de companii din 46 de state.
Pus la dispozitie de KPMG, 2021-07-21
Talentul continua sa fie un element cheie, iar in noua realitate a muncii, capacitatea de a crea conditii colaborative pentru talente creste in importanta. Centrele de inovatie importante continua sa se dezvolte si in afara ecosistemului Silicon Valley. Abilitatea de a crea conditii pentru dezvoltarea acestora face diferenta intre economii cu valoare adaugata mare si economii cu valoare adaugata scazuta.
Pus la dispozitie de Elena Doaga - Manager, Tax, KPMG in Romania, 2021-03-22
Atragerea si mentinerea talentelor reprezinta o problema pe piata muncii din Romania de mult timp. Situatia nu s-a modificat in ultimul timp, dimpotriva, fenomenul pare sa ia amploare. In conditiile in care pierderea unui angajat cheie se traduce in costuri si riscuri pentru societate, inclusiv la nivel operational, devine necesara luarea unor masuri concrete pentru mentinerea angajatilor valorosi si motivarea acestora pe termen lung. Planurile de recompensare a angajatilor in instrumente financiare au devenit tot mai populare si pot reprezenta un instrument potrivit pentru a incerca solutionarea acestor probleme.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2019-10-25
Metoda design thinking poate fi un instrument valoros in transformarea procesului de management al performantei. Folosirea tehnologiei pentru gestionarea performantei poate contribui semnificativ la imbunatatirea experientei angajatului, aducand atat beneficii de eficienta cat si mai multa valoare in proces.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2019-05-31
A 5-a editie a studiului KPMG Global CEO Outlook releva ca mai mult de jumatate dintre directorii executivi (CEO) intervievati sunt increzatori in succes, dar sunt realisti, 53% estimand o crestere moderata de 2% pentru urmatorii trei ani (in scadere de la 55% in 2018). Similar cu editia precedenta, liderii in afaceri mentin estimarea pozitiva pentru cresterea economiei globale in urmatorii trei ani, desi numarul acestora a scazut de la 67% la 62% in ultimele 12 luni. Increderea in viitor este intarita si de politicile de angajare, 36% dintre CEO estimand ca vor creste numarul angajatilor cu peste 6% in urmatorii trei ani.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2018-03-28
Progresul tehnologic, schimbarile demografice, economice si sociale au dus la cresterea importantei unor competente care nu demult erau vazute doar ca "nice-to-have".  Incepand cu modul in care educam copiii in sistemul de invatamant, pana la competentele pe care le dezvoltam la angajatii nostri, pregatirea indivizilor pentru noua era a muncii este unul din subiectele care ar trebui să fie pe agenda tuturor guvernelor si organizatiilor, HR-ul avand un rol de architect in acest proces.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2017-08-28
Industria de outsourcing se confrunta, si ea, cu o serie de provocari in ceea ce priveste managementul HR, provocari generate atat de modelul de business, dar si de caracteristicile demografice ale fortei de munca. Cateva dintre solutiile folosite de organizatiile din aceasta industrie pot fi interesante si pentru alte sectoare de activitate.
Pus la dispozitie de KPMG, 2017-07-28
Productivitatea a reprezentat intotdeauna un indicator masurat de organizatii in toate procesele de business, fiind definita ca un raport simplu intre efort versus rezultate. In contextul in care organizatiile trec prin procese complexe de schimbare, productivitatea poate fi afectata de o serie de factori. Concentrarea pe crearea unei culturi organizationale puternice ajuta la gestionarea riscului de productivitate scazuta. 
Pus la dispozitie de KPMG, 2017-06-30
Atentia acordata metricilor si indicatorilor de HR a crescut in ultima perioada, devenind o prioritate pentru multe organizatii.
Care sunt indicatorii de HR relevanti pentru organizatia noastra, cum ii putem monitoriza in mod eficient, ce abilitati sunt necesare in HR pentru a identifica, evalua și monitoriza indicatorii astfel incat sa crestem valoarea adaugata adusa organizatiei? 
Pus la dispozitie de KPMG, 2017-05-31
Impozitul pe gospodarii este subiectul cel mai fierbinte din ultima luna. Toata lumea pare sa aiba o parere pe acest subiect si e foarte bine ca se discuta public despre aceste lucruri.
Din perspectiva noastra, implementarea unui nou sistem de impozitare al persoanelor fizice nu se poate face peste noapte. Va invitam sa cititi despre acest subiect, cat si despre alte teme de HR in cadrul editiei Mai a KPMG People Services Newsletter.
Pus la dispozitie de KPMG, 2017-02-27
Am vorbit la conferinta anuala de fiscalitate a KPMG Romania despre profilul angajatului in 2020. Am vorbit despre tendintele care influenteaza piata fortei de munca, respectiv mixul de generatii, globalizare, schimbari legislative, tehnologice. Toti acesti factori au impact asupra fortei de munca, si in acest context, indivizii, companiile si guvernele trebuie sa se preocupe de modul in care se adapteaza si gestioneaza schimbarile ce vor schimba semnificativ peisajul fortei de munca in doar cativa ani. 
Pus la dispozitie de MMM Consulting, 2017-02-27
Un articol interesant, cu o abordare realista si actuala asupra schimbarilor din organizatii din prisma unor factori esentiali :
•         Comunicarea - crearea unui limbaj comun in intelegerea nevoilor personale in interactiunile sociale de la locul de munca si din societate
•         Productivitatea personala si capacitatea de a forma obiceiuri si rutine productive
•         Intelegerea motivatiilor personale si crearea unui mediu de lucru cu relatii si obiective asumate
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2016-04-28
KPMG in Romania a lansat recent studiul intitulat “Salariul minim in Europa in contextul detasarilor transnationale”. Studiul furnizeaza informatii despre reglementarile privind salariul minim in statele membre UE, ale Spatiului Economic European si in Confederatia Elvetiana, si isi propune sa fie un instrument util pentru angajatorii care detaseaza personal in alte state member, astfel incat acestia sa aiba o viziune mai clara asupra cerintelor legislative din aceste state.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2016-03-30
Studiile de opinie a angajatilor se utilizeaza in ultimii ani la scara larga. Insa, in ciuda investitiei, de multe ori considerabile, de timp si resurse financiare, eficienta acestor studii s-a dovedit a fi una scazuta. Care sunt de fapt motivele?
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2016-01-29
In era internetului si a digitalizarii se discuta, din ce in ce mai mult, despre spatiul de lucru virtual, ce poate inlocui modul traditional de lucru. Desi exista o serie de avantaje evidente, companiile sunt inca rezervate in a adopta, in general, sisteme de lucru de la distanta. Acestea se tem ca astfel de sisteme ar putea avea impact negativ asupra productivitatii angajatilor. Citeste mai multe detalii in buletinul lunar People Services al KPMG.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2016-01-28
Multe organizatii vad imbatranirea fortei de munca ca pe o provocare semnificativa, avand in vedere cresterea proportiei persoanelor in varsta comparativ cu persoanele de varsta activa. Planificarea strategica a fortei de munca, strategiile sanatoase de atragere si retentie a talentelor, transferul de cunostinte, planificarea succesiunii – sunt doar cateva dintre solutiile pe care acestea le pot avea in vedere pentru a raspunde acestei provocari. 
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2015-07-30
Se vorbeste des in zilele noastre despre HR Analytics, desi subiectul este inca intr-o etapa embrionara. Un raport recent al KPMG pe baza unui studiu international releva ca 55% dintre executivii chestionati raman sceptici cu privire la potentialul Big Data de a schimba semnificativ HR-ul. Totusi, majoritatea covarsitoare a acelorasi sceptici (82%) anticipeaza ca organizatiile lor vor incepe sa foloseasca mai mult Big Data in urmatorii 3 ani. Mai multe detalii despre cum poate HR-ul folosi aceasta oportunitate pentru a intelege care sunt butoanele pe care trebuie sa apese pentru a creste performanta, angajamentul si motivatia angajatilor, cu impact in performanta organizatiei, puteti citi in raportul KPMG “Evidence-Based HR: The Bridge Between your People and Delivering Business Strategy” 
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2014-09-29
La aproximativ 15 ani de cand "razboiul pentru talent" a schimbat modul in care companiile isi gandeau strategiile de resurse umane, din ce in ce mai multe se concentreaza acum preponderent asupra asa zisilor HiPos. Dupa criza economica, razboiul pentru talent a revenit in forta – iar companiile isi revizuiesc tacticile pentru a castiga avantaj competitiv. 
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2014-04-30
Traim vremuri interesante pentru practicienii de Resurse Umane. Tehnologia cloud aduce o oportunitate reala de a crea o functiune de HR diferita, care isi poate demonstra valoarea adusa in organizatii. 
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2014-01-30
Rezultatele studiului KPMG cu privire la riscurile asociate Managementului Talentelor releva faptul ca organizatiile continua sa aiba o perspectiva limitata asupra acestui subiect, concentrandu-se, in general, pe implementarea unor solutii punctuale eficiente pe termen scurt si ignorand nevoia de a configura programe de talent management sustenabile, aliniate nevoilor organizationale.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2013-11-27
KPMG Romania va prezinta “Noutati legislative cu impact in domeniul salarizarii” intr-o noua editie a publicatiei KPMG “People Services Newsflash” care prezinta subiecte de interes din legislatia recent publicata, precum: acordarea tichetelor de masa, aplicarea noii forme a legii uceniciei, clasificarea ocupatiilor si salariul minim brut pe tara. 
 
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2013-10-28
Abilitatea unei organizatii de a anticipa si de a-si asigura numarul potrivit de angajati, cu abilitatile potrivite pentru atingerea obiectivelor acesteia atat pe termen scurt dar si mediu sau lung, devine vitala in zilele noastre, iar in urmatorii ani companiile vor trebui sa se aplece mult mai atent asupra planificarii fortei de munca pentru a sustine succesul dorit. Aceasta este concluzia la care a ajuns KPMG in cadrul atelierului organizat in data de 23 octombrie 2013 la Conferinta Anuala HR Club.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2013-07-26
In zilele noastre inovatia este vitala pentru organizatii, ajutand companiile sa se diferentieze de competitori si contribuind la succesul acestora pe termen lung. Accentul crescut pe inovatie se datoreaza in mare parte situatiei economice globale, iar pentru functia de  Resurse Umane este si o foarte buna oportunitate de a contribui la dezvoltarea companiei prin dezvoltarea si promovarea unei culturi a inovatiei. 
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2013-06-26
Stim deja ca Social Media transforma modul in care ne desfasuram activitatea…si va continua sa faca asta. E important ca profesionistii de Resurse Umane sa inteleaga care sunt instrumentele pe care le au la dispozitie si sa poata evalua riscurile si oportunitatile pe care Social Media le ofera organizatiilor. In publicatia Human Resources and Social Media, KPMG analizeaza modul in care Social Media influenteaza unele procese de HR, cum putem gestiona riscurile aferente si cum poate sustine departamentul de HR integrarea Social Media in strategia de afaceri.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2013-05-29
Deseori executivii considera ca departamentul de HR ofera mai degraba cantitate decat calitate, cand vine vorba de informatiile pe care le transmite Board-ului. In prezent organizatiile au la dispozitie o gama larga de informatii, care sunt de cele mai multe ori dispersate si rareori analizate integrat. Rezultatul: cifrele legate de oameni sunt in realitate un secret foarte bine pastrat. Conform publicatiei KPMG ‘People are the Real Numbers’ aceasta situatie trebuie sa se schimbe daca HR-ul isi doreste sa aiba un cuvant de spus in stabilirea strategiei de business.
Pus la dispozitie de KPMG Romania, 2013-04-25
In zilele noastre multe organizatii prefera sa urmeze "calea batuta" si sa importe practici de resurse umane care s-au dovedit de succes in alte parti, esuand deseori sa isi adapteze abordarea la cerintele si nevoile specifice, generand astfel frustrare si ingrijorare in randul executivilor. Publicatia KPMG “Tune into talent” ofera o abordare potentiala pentru construirea si implementarea unei strategii eficiente de management al talentelor, evidentiind principalele deficiente in abordarea unor “ bune practici" fara a acorda atentia cuvenita nevoilor specifice ale organizatiei.
 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate