Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
A fost o intrebare pe care am adresat-o tacut in timpul unei conferinte recente la care am participat. S-a nascut din aprecierea eforturilor acestor specialisti de a gasi un echilibru si un fir rosu de integrare a noului stil lucrativ si a celor “80 de noi masuri legislative numai in 2024”.
Pus la dispozitie de Oana Niculae, 2024-04-23
Decizia profesionala de a deveni si suportul oamenilor de business, de a veni in sprijinul lor cu procese de reinvatare, implementare si dezvoltare prin coaching, a cuprins si-mi cuprinde in continuare cu incredere dorinta de a sustine liderul de astazi, si de astazi inainte, in a-si asuma, cu responsabilitate si transparenta, impactul si influenta pe care le aduce prin prezenta si contributia personala si profesionala.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2024-04-23
Robert Hogan, PhD, fondatorul si presendintele Hogan Assessments, afirma ca: ”Un leader smerit genereaza implicare”.  Asadar, este nevoie de o persoana smerita pentru a construi si mentine o echipa performanta.
Pus la dispozitie de Wellnessentially, 2024-04-23
Stim ca esti stresat la serviciu. Stim ca ai oameni in echipa care sunt stresati si stim ca stresul este de fapt cauza principala a multora dintre afectiunile de santate cu care ne confruntam cu totii in 2024.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-04-25
Conform prevederilor Hotararii nr. 970/2023, companiile au avut termen pana la data de 17 aprilie 2024 sa implementeze metodologia privind prevenirea si combaterea hartuirii. Daca ai ratat insa acest termen, ar trebui sa faci toate demersurile necesare cat mai curand.
Pus la dispozitie de BIA, 2024-04-25
"Nu se potriveste culturii companiei si am decis sa intrerupem colaborarea!" E una dintre concluziile frecvente in evaluarea unui angajat dupa perioada de proba sau chiar mai devreme. Dar cum poti evita aceasta situatie, care este costisitoare din punct de vedere financiar, dar si ca timp si imagine pentru companie?
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Pe langa atingerea obiectivelor, noi credem ca exista si alte aspecte ale performantei ce trebuie valorificate. Spre exemplu, evaluarea competentelor, care implica analiza abilitatilor, aptitudinilor, comportamentelor si capacitatilor angajatilor in contextul muncii lor.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2024-04-25
Ai observat ca feedback-ul declanseaza in noi emotii puternice si sentimentul de a fi judecat? Este normal, pentru ca, de cele mai multe ori, vine din partea unei autoritati, iar acest lucru induce teama. Pentru a depasi aceasta bariera, iata cateva lucruri pe care le poti face, sa sporesti performanta angajatilor, prin feedback.
Home | Vorbitori | Detalii sesiuni


Detalii sesiuni


Regimul fiscal aplicabil expatilor. Aspecte fiscale privind delegarea si detasarea.

A1, formulare europene, certificat de rezidenta fiscala, CNP, detasare, delegare, diurna, activitate substantiala, lucrator transfrontalier – toate acestea reprezinta o mare necunoscuta pentru dvs?

In conditiile intensificarii mobilitatii transfrontaliere a personalului, cunoasterea acestor concepte se poate dovedi esentiala pentru optimizarea costurilor de personal.

PayOut isi propune cu acest seminar sa clarifice aceste notiuni si sa vina in intampinarea practicienilor in resurse umane cu solutii optimizate si o abordare eficienta a acestui fenomen complex care este mobilitatea transfrontaliera a resursei umane.

Pentru optimizarea dinamicii discutiilor, asteptam intrebarile dvs. referitoare la subiectele propuse mai sus, pe adresa de e-mail  bogdan.ilie @ payout.ro pana cel tarziu la data de 17 mai 2012.



Protectia muncii - in spatele formalismului

“La fiecare trei minute si jumatate se inregistreaza un deces, la nivelul UE, din cauze legate de munca si la fiecare patru secunde si jumatate, un muncitor din UE este implicat intr-un accident cu incapacitate temporara de munca de minimum trei zile lucrătoare” . Jukka Takala, directorul EU-OSHA

Aceste accidente nu pot fi atribuite "sortii". Din contra: puteti lua masuri pentru a va proteja sanatatea si securitatea.

Multe accidente au loc atunci cand desfasuram activitati simple: cand mergem, urcam scari sau ducem greutati. Riscurile implicate sunt subestimate frecvent. Gandim: "Mie nu o sa mi se intample nimic rau".
 
In 2009, Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in privinta ratei evenimentelor rutiere soldate cu morti si raniti grav, conform studiilor efectuate de catre Federatia Romana pentru Asistarea Victimelor Accidentelor. Conform aceluiasi studiu, in perioada 1990 – 2009, peste 62.000 de romani si-au pierdut viata in accidente rutiere.

Cand se analizeaza amanuntit, se constata o asociere cu situatia de razboi.

In domeniul protectiei muncii trebuie sa depasim nevoia de a avea numai hartii cu care sa defilam in cazul unui control. Trebuie sa ne indreptam atentia catre oamenii expusi la riscuri, documentele nefiind altceva decat dovezi ale activitati de prevenire, nicidecum scopul.

Toate obiectivele profesionale nu mai sunt prioritare  daca ne accidentam sau daca ne imbolnavim.

Nu suntem intr-un razboi cu hartiile, suntem in razboi cu riscurile.


Contractul individual de munca - aspecte practice

In cadrul acestei sesiuni vom vorbi despre reglementarile legale ale Contractului individual de munca insistand asupra problemelor practice, des intalnite in activitatea specialistilor in resurse umane, si care privesc in principal: perioada de proba, concedierea pentru desfiintarea locului de munca, repaosul saptamanal, raspunderea disciplinara si reabilitarea, raspunderea patrimoniala prin acordul partilor si jurisdictia muncii. Prezentarea va fi interactiva cu raspunsuri la intrebari, discutii despre aspecte practice intalnite sau neconcordante legislative si interpretarea acestora si va urmari gasirea solutiilor practice la problemele ridicate din punct de vedere juridic.

Ne propunem ca prin aceasta tema sa venim in sprijinul specialistilor in HR ce intampina adesea dificultati in a pune in practica unele aspecte, in special cele cu caracter de noutate, intrate in vigoare dupa republicarea Codului muncii de anul trecut, considerand ca este necesara lamurirea unor aspecte legislative mai rigide sau chiar contradictorii.

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate