Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de IziDoc, 2021-03-31
Vine primavara, iesim din case atat cat ne permite pandemia, insa entuziasmul e la cote in crestere! Deja visam vacante si intalniri cu prieteni la terase, macar cu cei mai apropiati, macar pe rand. Si ne dorim poate si un zambet mai atractiv, cu ajutorul unei albiri dentare. Afla de la specialistii IziDoc ce optiuni ai si ce avantaje sau dezavantaje au acestea.
Pus la dispozitie de Trend, 2021-03-19
Am implinit recent 20 de ani si nu putem organiza o petrecere, dar putem gasi alte modalitati de a sarbatori impreuna. Ne dorim sa marcam 20 de ani de calatorii de invatare cu contributii relevante si lansam astazi 2 invitatii speciale pentru membrii, partenerii si colaboratorii HR Club.
Pus la dispozitie de Elena Doaga - Manager, Tax, KPMG in Romania, 2021-03-22
Atragerea si mentinerea talentelor reprezinta o problema pe piata muncii din Romania de mult timp. Situatia nu s-a modificat in ultimul timp, dimpotriva, fenomenul pare sa ia amploare. In conditiile in care pierderea unui angajat cheie se traduce in costuri si riscuri pentru societate, inclusiv la nivel operational, devine necesara luarea unor masuri concrete pentru mentinerea angajatilor valorosi si motivarea acestora pe termen lung. Planurile de recompensare a angajatilor in instrumente financiare au devenit tot mai populare si pot reprezenta un instrument potrivit pentru a incerca solutionarea acestor probleme.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-03-22
2020 a produs schimbari profunde pe piata muncii, in raporturile dintre angajatori si candidati. Pandemia s-a declansat intr-un moment in care recrutarea era deja ingreunata de lipsa fortei de munca specializate. Dupa socul adaptarii la noile conditii de munca si reevaluarea modului de a face business, companiile se gasesc acum in situatia de a fi nevoite sa isi schimbe si modul in care recruteaza.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2021-03-22
Multe organizatii au inceput sa faca planuri concrete pentru intoarcerea angajatilor in birouri de indata ce se va incheia pandemia sau cand suficiente persoane vor fi vaccinate pentru a putea lucra in spatii comune, fara riscul izbucnirii unui focar. In Romania, un studiu Undelucram.ro, citat de Wall-Street-ro, arata ca 60% dintre companii intentioneaza sa reinceapa munca de la birou din luna martie a anului 2021.
Pus la dispozitie de Amrop, 2021-03-22
Amrop, unul dintre liderii globali si locali de executive search & leadership advisory, a intervievat 3 Directori din companii de tehnologie din Romania, cu privire la planurile lor de digitalizare din 2021. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-03-25
Stii deja ca poti semna electronic si cu valoare legala documentele departamentului de Resurse Umane prin aplicatia Paperless flowSIGN, chiar si atunci cand ai mai multi semnatari. Acum vom privi lucrurile din perspectiva celui ce primeste documente pentru a fi semnate.
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2021-03-29
Simti ca responsabilitatile departamentului de HR se aduna? Sau ca pierzi timp pretios cu sarcini repetitive in loc sa te concentrezi pe gestionarea echipei? Atunci, cu siguranta, ai nevoie sa-ti eficientizezi procesele. Iar un software de resurse umane te poate ajuta in acest sens.
Pus la dispozitie de Clinica The MIND, 2021-03-29
Peste tot in lume oamenii incearca sa obtina cat mai multa bucurie, sa-si traiasca viata cu placere si sens. Fericirea a devenit pentru omul modern scopul principal. Cati stiu insa care este calea care va va duce acolo, fara sa-si iroseasca eforturile si timpul cautand fericirea intr-o directie gresita?
Pus la dispozitie de Speakings, 2021-03-30
Ca om de HR, e bine sa fii oricand pregatit sa iei cuvantul. Chiar si atunci cand esti luat pe nepregatite. In public speaking si HR, spontaneitatea se antreneaza. Iar SPEAKINGS a pregatit terenul perfect pentru asta: Campionatul National de Discursuri Online pentru Companii, Teamwork 2.1. 
Pus la dispozitie de Sincron HR, 2021-03-30
Indiferent de marimea companiei tale, daca ai deja un angajat, trebuie sa te gandesti cum faci cu procesul de salarizare. Argumentele pro si contra pastrarii salarizarii in intern vs. externalizarea ei sunt numeroase. Citeste pe blogul Sincron HR despre factorii pe care e recomandabil sa-i iei in considerare cand te decizi cum sa procedezi cu salarizarea.. 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
In Ordonanta de Urgenta 13/2021 se mentioneaza cheltuielile care nu sunt impozabile: veniturile reprezentand cadouri in bani si/sau natura, inclusiv tichete cadou, oferite salariatilor, precum si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, contravaloarea serviciilor turistice si/sau de tratament. 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
Unul dintre cele mai mari castiguri ale acestei perioade pline de provocări este increderea pe care am deprins-o in oamenii din echipele noastre. Si este de asteptat sa avem colegi care vor dori sa adopte stilul hibrid, dar si colegi care colegi vor prefera remote work pe termen lung. Cum ii poti ajuta sa lucreze mai bine impreuna? 
Pus la dispozitie de BIA, 2021-03-30
Iti doresti in echipa ta oameni alaturi de care sa ai o colaborare pe termen lung. Si aceasta colaborare se contureaza inca din momentul recrutarii daca alegi bine colegii. Atentia ta asupra acestui proces este cu atat mai importanta daca iei în considerare studiul realizat de SHRM care arata ca o recrutare gresita ar putea costa o companie de cinci ori salariul anual al unui angajat. 
Pus la dispozitie de HART, 2021-03-30
A avea angajatii potriviti in rolurile potrivite poate influenta succesul organizational. Daca compania nu are o strategie solida de achizitie a talentelor, identificarea si angajarea acestora poate fi un proces tulbure, dependent de presupuneri si supus greselilor. De aceea, aveti nevoie de un plan care sa defineasca potentialul intr-o maniera aplicabila in toate departamentele si sa includa metode dovedite stiintific pentru ca echipa dvs. sa atraga angajatii ideali. 
Pus la dispozitie de HART, 2021-03-30
Solutia Hogan High Potential Talent este menita sa ajute in programele de dezvoltare adresate populatiilor de high-potentials. Raportul Hogan High Potential evalueaza 3 dimensiuni ale potentialului de leadership, subliniind punctele forte si ariile esentiale de dezvoltare individuale prioritare. 
Pus la dispozitie de certSIGN, 2021-03-31
Afla raspunsurile la cele mai frecvente intrebari legate de semnarea electronica a actelor aferente proceselor de resurse umane, cum ar fi: "Care este modalitatea prin care viitorul angajat intra in posesia certificatului calificat, pentru a semna electronic documentele?" sau "Cum se efectueaza instructajele de tip SSM sau SU in format digital?".
Pus la dispozitie de Trend, 2021-04-01
TREND este creator de experiente de invatare memorabile si un partener care ajuta oamenii sa se schimbe in bine. La Trend, crestem echipe performante de vanzari si construim echipe eficace de management, generand perspective care-i fac pe oameni sa se simta inspirati si le dau incredere in propriile capacitati de a progresa.
Home | Vorbitori | Detalii sesiuni

Detalii sesiuniDezvoltare bazata pe talent

Deseori ii desconsideram pe oamenii care incearca sa para altceva decat sunt. Ii numim falsi, prefacuti si nu-i respectam. Si totusi, in multe organizatii, sefii le cer celor pe care-i conduc, sa fie altfel, sa traga mai greu pentru asta, sa se corecteze si sa se schimbe.  Am invatat sa “formulam lucrurile in mod pozitiv” si nu le mai cerem  sa incerce “sa-si corecteze punctele slabe”, ci sa-si “utilizeze oportunitatile de dezvoltare”.
 
O logica simpla si paguboasa se bazeaza pe lucruri simple si evidente: erorile noastre, abaterea de la norma, “lucrurile rele”. Care se datoreaza punctelor noastre slabe.
 
Multi cred ca dezvoltarea semnificativa este determinata de depasirea punctelor slabe. Dar a cauta drumul cel bun prin eliminarea celor rele este, in cel mai bun caz, un efort neproductiv.
 
Progresul personal e determinat de identificarea si consolidarea talentelor naturale. Obiectivele personale, atunci cand nu sunt construite si stabilite pe baza unor talente deja existente, sunt greu de urmat, iar stradania ne e de multe ori epuizanta si dificila.
 
Studiul functionarii creierului uman arata ca zonele in care suntem cei mai productivi sunt cele in care talentele noastre sunt utilizate. Managerii buni confirma (prin studii mamut cum este cel al Gallup) ca productivitatea reala se bazeaza pe activitatile facute de oameni talentati, cu sarcini potrivite dupa oameni, si nu cu oameni “reglati” pentru sarcini.  
 
Va propun sa dezbatem modalitati in care putem sa transformam echipele noastre si chiar organizatiile noastre gandind procesele de dezvoltare cu baza cea mai solida pe care o avem la dispozitie: talentele oamenilor cu care lucram.Managementul proceselor de invatare - intre flexibilitate, focalizare pe individ si eficienta

Schimbarile in procesele de training  sau de invatare din organizatii, dar si din viata fiecaruia dintre noi sunt certitudini si par sa se accelereze. Cum facem fata acestor schimbari?, Care sunt reactiile potrivite in functie de rolul pe care il avem? raman intrebari deschise intr-un mediu in continua schimbare.

Trecerea de la training la invatare a redus focalizarea pe instructor, continut si comportament, evidentiind rolul subiectului in gestionarea procesului,  sarcinile de la locul de munca si capacitatea de adaptare. Mai mult decat oricand, in aceasta perioada de criza economica se resimte presiunea pentru performanta.  Organizatiile, prin managementul de top, vor sa vada legatura intre training/invatare si rezultate, dorind sa vada clar cat costa invatarea si daca beneficiile exced costurile.

In 2005, si apoi in 2008, Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD)  a realizat  doua studii similare ”Who learns at work?”. Rezultatele din 2008 comparate cu rezultatele din 2005 aratau ca lucrurile nu s-au schimbat prea mult, autorii  indraznind chiar sa sintetizeze concluziile intr-un  titlu ”The Unchanging World of the Learner”, in contrast cu o alta publicatie cunoscuta  ”The Changing World of the Trainer”  a lui Martyn Sloman.

Avem ritmuri diferite ale schimbarii, noi, cei implicati in procesele de invatare? E o intrebare la care raspunsul trebuie cautat de toti cei implicati. Am putea sa ne gandim la cinci categorii de actori: (i) Subiectul (cel care invata), (ii) Managerul direct, (iii) Specialistii in training si Managerii de resurse umane, (iv) Directorii de resurse umane/Conducerea organizatiei  si (v) Trainerii externi. Citeste intreg articolul...Behaviour change in sales

De ani de zile ne preocupa modul in care putem creste cifrele de vanzari ale clientilor nostri. Ca prim pas ne-am concentrat pe transferul in practica al learningului, iar in vanzari am implementat deja o reteta care are succes. Stam alaturi de echipele de vanzari de la un prim pas constand intr-un development center, la crearea de programe individuale personalizate si pana la suportul acordat in practica de un Sales Coach.  In ultimii ani, s-a conturat nevoia clientilor nostri de a face ceva pentru partea de sistem de vanzari in care acesti oameni isi desfasoara activitatea. In felul acesta am ajuns sa punem la punct programe de audit ale proceselor de vanzare pe baza carora cream programe de schimbare la nivel de sistem.

 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011 HR Club. Toate Drepturile Rezervate