Prima pagina | Intalniri HR Partner | Articole | Stiri | Cursuri si evenimente | Inscrie-te pe HR Partner | Contact
   
 
 
 
 
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-03-28
Companiile care doresc sa-si pastreze agajatii pe fondul asa-numitei Marii Demisii (Great Resignation), trebuie sa treaca dincolo de abordarea obisnuita pe termen scurt. Imbunatatirea competentelor sau „upskilling” reprezinta o investitie pe termen lung in ceea ce priveste cresterea cunostintelor, abilitatilor si competentelor care ii ajuta pe angajati sa progreseze in cariera.
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-03-28
Cunoasterea (cel putin) unei limbi straine este deja o necesitate in piata de business. Comunicarea eficienta inseamna evolutie, dezvoltare si oportunitati, iar o comunicare eficienta are loc doar atunci cand barierele lingvistice sunt inlaturate complet. Companiile multinationale au o politica stricta de angajare ce implica o evaluare lingvistica inca din timpul procesului de recrutare. 
Pus la dispozitie de Eucom Business Language, 2023-03-28
Este foarte putin probabil sa te fi lovit de limba vietnameza in viata de zi cu zi. Fie ca este vorba de colegii de lucru, colegi straini (daca e cazul) sau filme, muzica si stiri, vietnameza nu este o limba intalnita foarte des. Ca sa rectificam acest lucru, am adunat la un loc cateva curiozitati despre aceasta limba interesanta.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-03-28
Cei mai multi se gandesc la leadership din perspectiva denumirii posturilor. Managerii care se prezinta ca lideri sau se conformeaza normelor culturale referitoare la leadership sunt deseori considerati buni lideri. Faptul ca o persoana este carismatica, asertiva sau cu un post important, are putin de a face cu abilitatile lor de leadership. Asadar, ce este leadership-ul?
Pus la dispozitie de Thomas International Romania, 2023-03-28
Conferinta "Courageous Leaders in Turbulent Times / Lideri Curajosi in Vremuri de Criza" a fost o oportunitate excelenta pentru liderii decizionali si managerii de HR sa invete despre cele mai bune practici de leadership potrivite acum si sa imbunatateasca performantele organizatiei lor prin intelegerea personalitatii celor cu care lucreaza precum si utilizarea instrumentelor inovatoare de evaluare psihometrica. 
Pus la dispozitie de High-Tech Systems & Software, 2023-03-28
Potrivit unui studiu McKinsey, utilizarea tehnologiei pentru a automatiza anumite procese in vederea imbunatatirii performantei si a eficientizarii costurilor este esentiala in planul de digitalizare a resurselor umane al oricarei organizatii. 
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2023-03-28
O strategie de well-being se construieste pornind de la satisfactia, retentia si motivatia angajatilor, combinate cu factorii externi cum ar fi comunicarea manageriala si spatiul de lucru. De ce este important sa iei cele mai bune decizii pentru ca angajatii sa se simta bine in companie, dar si care sunt cei mai importanti indicatori prin care poti face acest lucru?
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2023-03-28
Industria farmaceutica are o multime de reglementari legislative de respectat, iar evolutia continua a pietei muncii aduce doar provocari aditionale specialistilor HR din industrie. Pentru a aborda cele mai presante provocari, profesionistii in resurse umane din industria farmaceutica pot implementa mai multe solutii pentru a eficientiza procesele, a imbunatati eficienta si a obtine informatii despre tendintele si nevoile fortei de munca. 
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-03-29
Daca pana recent vorbeam despre quiet quitting, termenul folosit pentru a descrie angajatii care ,,isi parasesc in tacere a jobul", acum, potrivit unui studiu recent al companiei de consultanta Gartner, situatia se schimba. Quiet Hiring (angajarea linistita) este gata sa fie tendinta de pe piata muncii in 2023. Merita sa adopti aceasta tendinta?
Pus la dispozitie de BIA Human Capital Solutions, 2023-03-29
In rolul de angajator iti poate fi dificil sa tii pasul cu schimbarile din legislatia muncii si sa interpretezi diferite spete. Ioana Dobre, Consultancy Manager BIA Human Capital Solutions prezinta principalele avantaje si motive pentru care partenerii de business apeleaza la serviciile de consultanta in domeniul resurselor umane.
Pus la dispozitie de Edenred, 2023-04-02
Luna aceasta in BIZTRO Club, afla de la Roxana Nastase si Stefan Corcodel, specialisti in programe de finantare la BCR si experti in platforma BIZTRO Club, care sunt programele de finantare nerambursabila relevante pentru mediul de afaceri din Romania
Pus la dispozitie de Wizrom Software, 2023-04-02
In prezent, companiile se confruntă cu diverse provocari economice, precum cresterea costului de viata. Aceste schimbari recente au dus la o nevoie tot mai mare de flexibilitate si predictibilitate din partea angajatilor, iar specialistii in resurse umane trebuie sa abordeze situatia cu si mai multa creativitate si responsabilitate.
Pus la dispozitie de EUCOM, 2023-04-27
Indiferent de nivelul la care te afli, niciodata nu este prea tarziu sa descoperi noi trucuri pentru a invata mai repede si eficient. Cele doua tehnici pe care le prezentam au fost dezvoltate de Alexander Arguelles, un lingvist american fluent in 10 limbi si cunoscator conversational al altora 40. Ele se numesc Scriptorium si Shadowing si sunt foarte usor de inteles si aplicat.
Pus la dispozitie de EUCOM, 2023-04-27
Limba franceza este a 5-a cea mai vorbita limba din lume, adunand aproape 300 milioane de oameni. Iata 7 motive pentru care merita sa oferi angajatilor tai posibilitatea sa invete limba franceza chiar azi!
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2023-04-27
Vrei sa iti imbunatatesti procesul de recrutare, dar nu stii de unde sa incepi? Time to fill, Quality of Hire sau Turnover Rate sunt doar cativa dintre metricii care-ti pot fi de ajutor. Afla ce inseamna cei mai relevanti metrici HR in procesul de recrutare.
Pus la dispozitie de Romanian Software, 2023-04-27
Industria producatoare se confrunta cu diferite provocari care vizeaza fluxul angajatilor, cat si recrutarea talentelor, in conditiile in care recrutarea blue collar devine din ce in ce mai dificila. Pentru a nu ajunge la un dezechilibru care sa afecteze intreaga companie, departamentele HR au abordat nevoia implementarii unor solutii digitale.
Pus la dispozitie de HART Consulting, 2023-04-27
O mare parte din literatura de specialitate dedicata crearii de echipe functionale se concentreaza pe mixul adecvat al abilitatilor si experientei. Dar aceasta abordare ignora cel mai important factor care influenteaza performanta echipei: personalitatea.
Pus la dispozitie de K.M.Trust & Partners, 2023-04-28
Intr-un mediu de lucru productiv, sanatatea si starea de spirit a angajatilor sunt vitale. Prioritizarea echilibrarii si starii de bine demonstreaza angajamentul fata de angajati si reprezinta un factor cheie in atragerea si retentia talentelor.
Pus la dispozitie de Co-Factoe, 2023-04-28
Comunicarea interna este unul dintre cei mai importanti piloni organizationali. Dar chiar si cea mai elaborata strategie de comunicare nu va functiona daca angajatii nu-si citesc mesajele. Daca vrei sa construiesti o comunicare autentica, mesajele tale trebuie sa bifeze cateva conditii de baza, sintetizate in doua reguli memorabile.
Pus la dispozitie de Co-Factor, 2023-04-28
Cultura organizationala determina, in mare masura, succesul sau falimentul organizational, avand un impact urias asupra performantei. Dar ce inseamna o cultura sanatoasa, cum recunoastem o cultura toxica si, mai ales, ce instrumente au companiile la indemana pentru a cultiva un mediu de lucru pozitiv si de sustinere?
Pus la dispozitie de Iulia Buciuman, 2023-04-28
Afla de la Iulia Buciuman, executive coach, co-fondator Humanistic si expert HR in platforma BIZTRO Club, care este diferenta intre claritatea primita in organizatiile mari si cea din mediul antreprenorial, din punct de vedere al angajatului si angajatorului.
Pus la dispozitie de Olivia Podobea, 2023-04-28
Bun gasit, sunt Olivia Podobea, manager al companiei Solve & Perform si vreau sa iti lansez o intrebare: De ce mai exista o perioada de proba, daca nu e proba, ci e deja perioada de acomodare a noului angajat?
Pus la dispozitie de htss, 2023-04-28
Lucrul in ture este un aspect esential in multe industrii. Inainte de a elabora un program de lucru in schimburi, managerii trebuie sa evalueze mai intai nevoile si resursele specifice ale companiei lor. Acest lucru include analizarea cererii de productie si de servicii, identificarea orelor de varf si a perioadelor lente si evaluarea fortei de munca si a competentelor disponibile.
Pus la dispozitie de htss, 2023-04-28
Una dintre cele mai mari provocari pentru angajatori este procesul de onboarding pentru noii angajati. In acest caz, cursurile video pot juca un rol crucial pentru a-i ajuta pe noii angajati sa afle rapid toate informatiile necesare.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-04-28
In ultimii trei ani, in rolul de manager general sau manager HR ai participat practic la un maraton al carui obiectiv a fost salvarea business-ului. Ai luat decizii rapid, in functie de context si de cifre, punand poate pe plan secund oamenii si experientele lor la job. Iar mediile de lucru in care practic nu se mai regasesc, chiar toxice, in care poate nu sunt apreciati sau nu fac ceea ce le place au dus la niveluri fara precedent de burnout, precum si la cresterea a cazurilor de depresie si anxietate.
Pus la dispozitie de BIA, 2023-04-28
Incepand din 2023, LinkedIn are 900 de milioane de utilizatori la nivel global si peste 3,5 milioane de utilizatori in Romania. 3 membri noi se inscriu pe LinkedIn in fiecare secunda. Pe fondul unei competitii tot mai mari pentru a atrage si retine talentele, LinkedIn este locul potrivit pentru a investi intr-o campanie de employer branding.
Pus la dispozitie de Wizrom, 2023-04-28
Deseori departamentul de resurse umane depune eforturi considerabile in indeplinirea unor sarcinile repetitive, cum ar fi pontajul lunar, calcularea exacta a salariilor sau aprobarea cererilor angajatilor. Automatizarea acestor procese poate reduce semnificativ erorile umane, economisind timp si permitand redirectionarea eforturilor catre alte aspecte mai importante ale afacerii. Descopera in materialul Wizrom de ce automatizarea proceselor HR este importanta pentru afacerile mici, mijlocii si start-upuri!
https://www.wizrom.ro/ro/articole/de-ce-este-importanta-automatizarea-proceselor-hr-chiar-si-pentru-afacerile-mici-mijlocii-si-startup-uri/
Pus la dispozitie de Blue Colibri, 2023-04-28
Cum puteti ajunge si conecta angajatii blue-collar care lucreaza in diferite parti ale tarii, la sute de kilometri distanta, si construi o cultura de companie coerenta pentru o forta de munca atat de dispersata? Este posibil sa folositi o singura platforma pentru a aduna oameni in varsta de douazeci de ani si angajatii veterani care sunt pe cale sa se retraga?
Pus la dispozitie de A_Best, 2023-05-02
“Companiile care investesc in cursurile de limbi straine pentru angajati vin din domenii precum IT, telecomunicatii, banking, asigurari, pharma, FMCG, transporturi sau logistica”, a explicat Aura Icodin, fondator si CEO al Centrului de Limbi Straine A_BEST. 
Pus la dispozitie de Marco Polo CEE, 2023-05-09
Desi avem senzatia ca tehnologia AI este un produs recent, ea este prezenta in vietile noastre inca din prima parte a secolului trecut. De la conceptualizarea sa in 1935 de catre Allan Turing si scrierea primului program de tip AI in 1951 de catre Christopher Strachey pana in ziua de azi cand este folosit deja in diagnosticarea unei game largi de boli, aceasta tehnologie a starnit interes si teama in proportii egale. 
Pus la dispozitie de Top Employers Institute, 2023-05-11
Experienta zilnica a angajatilor devine din ce in ce mai personalizata, iar tendinta pentru 2023 arata ca organizatiile sunt din ce in ce mai angajate sa creasca personalizarea experientei angajatilor la fiecare nivel. 
Pus la dispozitie de Blue Colibri, 2023-05-24
Este tentant sa folosesti platformele de socializare precum Facebook ca instrument principal pentru comunicarea interna a companiei. La urma urmei, aproape toata lumea il foloseste deja, nu-i asa? Iata 5 motive pentru care retelele de socializare nu sunt cea mai buna optiune. 
Pus la dispozitie de Solve & Perform, 2023-05-24
Fondul de handicap se plateste catre stat de catre toti angajatorii care au peste 50 de angajati. De ce sa nu folosesti aceasta resursa pentru dezvoltarea angajatilor tai?
Pus la dispozitie de Solve & Perform, 2023-05-24
In momentul in care esti manager si ajungi sa ai o anumite vechime in companie, exista riscul sa ai impresia ca le stii pe toate si, cu cat trece timpul, iti este mai greu să schimbi un proces sau un mod de lucru.
Pus la dispozitie de Centru de Angajari, 2023-05-24
Indiferent de industrie, multi angajatori se confrunta cu ingrijorari cu privire la absenteismul disimulat al angajatilor fata de locul de munca. Termenii "absenteism disimulat" se refera la prezenta fizica a unei persoane in mediul de lucru, dar cu o productivitate scazuta sau chiar inexistenta.
Pus la dispozitie de Eucom, 2023-05-25
Problemele cu care ne confruntam in departamentul de Resurse Umane par cateodata interminabile. Exista totusi cateva cele mai frecvente, care vin la pachet cu potentiale solutii. Esti pregatit sa le confrunti?
Pus la dispozitie de Eucom, 2023-05-25
Cu siguranta ai ajuns sau ti-ai dorit sa ajungi in frumoasa Grecie. Ai fost insa vreodata interesat si de limba greaca? Invatarea acesteia reprezinta o adevarata provocare, in mod special din cauza alfabetului complet nou, regulilor gramaticale complexe si provenientei non-indo-europene.
Home | Vorbitori | Detalii sesiuni


Tehnici pentru cresterea eficientei individuale si organizationale

Toamna aduce cu sine provocari pentru majoritatea profesionistilor din organizatii, fie ca acestea se datoreaza unor proiecte noi, fie ca apar pur si simplu ca urmare fireasca a reintoarcerii la birou dupa perioada verii si a concediilor. Ce putem face fiecare dintre noi pentru a ne asigura ca ne vom ridica la inaltimea lor? Si mai mult, in calitate de profesionisti de resurse umane, cum putem veni in sprijinul managerilor din companiile noastre si, implicit, al echipelor lor?

In data de 8 octombrie am invitat profesionistii in resurse umane la o noua intalnire HR Partner in cadrul careia am aflat impreuna raspunsul la aceste intrebari: am descoperit tehnici si instrumente prin care ne putem creste nu numai propria eficienta, ci si pe cea a organizatiei per ansamblu. In prima parte a intalnirii, Catalin Chirilescu, Diana Voicu si Viviana Andone de la MMM Consulting ne-au prezentat o tehnica de facilitare aplicabila atat in traininguri si in sedinte, cat si in sesiuni de generare de idei in echipe mari, permitandu-ne astfel sa fructificam la maximum creativitatea si ingeniozitatea ce rezida in organizatiile noastre. Am continuat apoi alaturi de Andrei Popescu de la Dale Carnegie cu o discutie despre modul in care ne raportam la stres si despre felul in care acesta ne afecteaza in plan profesional, identificand totodata metode si abordari individuale prin care putem schimba intr-o directie constructiva perspectiva asupra grijilor din activitatea zilnica.


Agenda evenimentului

8.30 – 9.00  Inregistrarea participantilor

9.00 - 10.15  Sesiunea 1: Unde-s multi, puterea creste! Tehnici usoare de facilitare

10.15 – 10.45  Pauza de cafea

10.45 – 12.00  Sesiunea 2: Leadership fara griji


Participanti

La acest eveniment au participat 50 de profesionisti de resurse umane, provenind din companii precum Medicover, ING Asigurari de Viata, Cargus International, Strauss Romania, Romstal Imex, L'Oreal Romania, UPS Romania, OMV Petrom.


Eveniment organizat impreuna cu

 
Galerie foto
 
Prima pagina | Denegare de responsabilitate | Contact
Copyright © 2011-2023 HR Club. Toate Drepturile Rezervate